Mellanlandning

Blev inringd nyss för att jobba på Toppstugan i Grönklitt imorgon. Jobbar ju hela helgen på tåget, men med lite pusslande så gick det ihop. Ska stå i köket & hjälpa till att göra mat. Jag vet, nu skrattar ni. Det gjorde Jim också. Han säger att jag kommer förgifta hela Grönklitt. Men jag tror att det kommer att gå galant. Blir jag bara visad vad jag ska göra så blir det inga problem. Sen blir det Orsa Strand igen på måndag, & det vart också resultatet av lite pusslande från deras sida. Åh, det känns så jävla kul att få hoppa runt så här & få jobba på nya ställen. Iiih, jag är så exalterad!

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen ska vi bli bjudna på kaffe hos Elias innan vi eventuellt ska åka & fiska. Här pusslas det ordentligt mellan alla arbetspass. Redan gjort två idag & det väntar ännu ett i natt.

Pussinuss sötnötter ♥

That's alright, becauce I love the way you lie

Det gick inte alls att sova inatt. Allting bara snurrade & trängdes inom mig. När jag väl lyckats somna så skulle ju grabben till jobbet & hade minsann inte en tanke på att jag kanske inte ville behöva gå upp just då. Men jag skulle minsann få lov att jaga djur klockan sex på morgonen. Usch. Ytterligare en timme senare så tror jag faktiskt att jag lyckades somna om. Så idag känns det ungefär som om någon hoppat på mig. Men, men..

Nu ska jag ta en långpromenad med hunden & hämta min cykel hemma hos Sarah & Ines. Corint kommer säkert att vara otacksam as usuall. Puss.

23.17


Andra dagen på Orsa Strand. Trivs riktigt ordentligt måste jag erkänna. Hoppas att jag får jobba på måndag igen, det är bara min sömn som står lite i vägen. Men förhoppningvis så får jag ta passet som börjar tolv & hinna sova lite efter en helg av dag-&-natt-jobb. Det behövs, jag känner mig själv på den fronten. Men jag får hoppas på att det blir fler gånger för min del. Annars verkar jag inte hinna med så mycket mer än att jobba just nu, imorgon börjar ju en hel helg på tåget också.. så det enda jag hinner med är väl att plocka lite hemma, sakna min dotter som är borta hos sin pappa & sova. Men det passar mig rätt bra också. Det blir inte riktigt lika långt till målet på så vis. Varenda krona räknas enligt min filosofi. & nästa månad så vore det skönt att kunna lägga undan några tusen. Det är bra med mål, det kommer jag nog långt med..

Måste hinna med att planera inför det stundande tre-års-kalaset också, det får ju lov att bli lite fika & tårta. Lite presenter ska väl donnnan ha också, annars blir hon besviken nu när hon gett mig sin lista med önskemål.

'Mamma, jag vill ha en grön klänning, en rosa klänning, en lila klänning, lera & gosedjur' Kraven var ju inte omöjliga, så det måste jag nog nästan låta henne få. Sen blir det lätt lite mer än så, men det är hon faktiskt värd ♥


Nya omgivningar

Blev inringd på jobb igår på Orsa Strand. Riktigt kul! Fina lokaler, trevlig personal, rent & fint. Allting flöt på & även fast jag aldrig varit där tidigare så kändes det som att jag hittade min plats rätt fort. Så idag ska jag tillbaka & köra pass nummer två. Det är också anledningen till att jag inte hunnit lägga in några bilder än. Förlåt. MEn just nu är jag helt lyrisk över att få jobba på ett nytt ställe där jag verkligen kände mig uppskattad & där mina insatser märktes. Ska faktiskt ta & göra lite mer hemma än att bara diska innan Jim kommer också, vill ju inte behöva ha dåligt samvete när jag helt plötsligt bara åker iväg på nya jobb hur som helst. Jag har minsann en ganska så awesome grabb när allt kommer till kritan ♥

Grabben i mitt liv


Här har ni anledningen till att det inte blir så många outfits fotade. Ser ni missnöjet? Ser ni 'men vad håller du på med?' & suckarna? Nej, okej.. Det är inte bara min grabb som är problemet. Min nergradering telefonmässigt, & brist på kamerabatteri har också en inverkan på det hela. Jag ska skärpa mig, dammit.


Nummer femton


2 x Corona


I dubbel bemärkelse.


Mitt vita lilla yrväder


At Sollerön.


Kära Corint. Om du lovar att inte bita sönder fler telefoner, symaskiner, skor, gosedjur, bläckpennor, golv, CDskivor, blommor, kepsar, trosor, BHar, teckninar, gunghästar.. Om du lovar att faktiskt försöka låta bli efter alla pengar & all tid vi lagt på dig - feromoner, tuggben, leksaker, grindar, godis.. Så kanske vi kan få stanna vid grindar. Jag vill inte behöva köpa någon bur till lägenheten. Så snälla, söta, rara..


Jess goes elektriker

När jag verkligen bestämmer mig för något, då gör jag det. & efter att ha letat på nätet, ringt symaskinsbutiken - som hade semesterstängt nästan en månad till - så fanns det bara en sak att göra. Fixa själv! Elektronik är absolut inte min starka sida, det kan inte ens räknas som min 'svaga' sida. Där är jag helt nollställd. Men med lite slutledningsförmåga, färdigheter att lägga pussel, en massa pillande & rätt mycket 'jag kan själv' så lyckades jag minsann! Jim hade skrämt mig med ord som 'kortslutning' men icke. Jag kan minsann själv! & nu ska jag vara stolt, länge..

Det har hänt massor, jag vet, dålig uppdatering. Men jag sparar den en dag till. Imorgon ska jag vara duktig & dela med mig. Men nu ska jag klappa min symaskin lite innan jag går en promenad med hunden. Efter det ska jag krypa under täcket & läsa lite bredvid världens vackraste lilla tös. Imorgon åker hon till pappa en vecka, & då kommer det att bli lite tomt här hemma.

Sov gott sötnötter. Puss.

För nu behöver jag dig, mer än någonsin


Nu behöver jag dig som aldrig förr. När saker går sönder så behöver jag dina pussar & kramar. När världen rycks undan under mig så behöver jag ha dig att hålla fast mig i. Det är inte bara en sak som är jobbig nu. Jag är ju självklart jobbig till tusen också, men jag behöver dig, så otroligt mycket. & jag älskar dig alla dagar i veckan, oavsett hur trotsig jag är ♥


18.07

Sista jobbpasset kvar innan en ledig helg. Känns helt fantastiskt avlägset. Redan nu är jag så trött att jag hade kunnat somna, så för att hålla mig vaken så städar jag. Lite nytta ska jag väl också kunna bidra med. Hade nyss sällskap av Emelie & André, som allt annat än uppskattar min 33 grader varma bastu. Dessutom tvingade jag på dom vanlijdrömmar med hundhår & kläder täckta i vitt. Så nej, det här håller inte längre, damn it. Här ska vikas tvätt, hängas ny tvätt, byta sängkläder, dra på sista klädseln på soffan, dammsuga & diska. Bara att börja & hoppas på att det faktiskt syns någon skillnad. Puss.

Skate SugarIsa var här häromkvällen, samtidigt som min Syster. En riktigt trevlig kväll med kak-bak & skratt. Strax innan Isa åkte så fick jag bilderna som hon tagit på Alva tidigare i sommar. Riktigt fina bilder, även oredigerade. Jag vill också ha en riktig kamera.


15.25

Vaknade av att Jim hoppade upp ur sängen & svor över att ha försovit sig. Alva låg tätt intill mig & ville inte vakna & åka till dagis - hon vill inte vara på dagis längre & varje gång jag lämnar henne nu så gråter hon. Efter att ha dragit mig upp så klädde jag på henne & kröp tillbaka under täcket. Precis när jag skulle somna så kommer Jim indundrandes igen. 'Hon skulle ju vara på dagis först vid elva!' Sådär ja, ännu ett fel han skrivit i schemat, pajas. Hon fick iaf stanna på dagis eftersom jag jobbat natt & efter att ha somnat om igen så vaknar jag, senare än planerat & ropar på Jim. Självklart. Då somnade han på soffan & jag fick skynda mig till jobbet, oduschad för femtio-elfte dagen i rad & yrvaken som om jag legat i ide en hel vinter. Försökte få lite fikakompanjoner till Kaffestugan, men efter x antal samtal & många sms, så slutade det med att jag & Jim själva kastade i oss varsin smörgås & återvände hem. Under de 2,5 timmarna som vi varit borta hade Corint roat sig med att bita av pedalen till min symaskin. Känner mig totalt nedbruten av alla pengar som ska ut på onödiga utgifter, samtidigt som jag inte köpt något annat till mig själv i sommar än en bikiniöverdel för ynka 150 riksdaler. Så nu ska det bli grindar i lägenheten eftersom hon tuggar i sig allt. Får ta & boka in en date med Iana också, för hon om någon kan hjälpa oss. Häxa är ju raka motsatsen till Corint.

Nu ska jag ta min tuggummi-rosa cykel & skynda ner till 16-minuters-tåget. Sen ska jag äntligen få hämta Alva på dagis. Känner jag Alva rätt så har hon ingenting emot att hjälpa mig att bada hunden & fortsätta på städandet här hemma. Är vi riktigt duktiga så blir det förhoppningsvis Sommarland i helgen, med rent samvete. Puss.

Skäjt bäjbiJag vill skäjta. Nu, idag, imorgon, varje dag. Jag & Erika verkar gå om varandra hela tiden så det går inte som planerat riktigt. Men jag ska tvinga med mig Isa snart någon dag också. Kul, kul.


Bästaste BästaIgår hade vi en riktig mysdag. Du är det bästa någonsin, Räkan.


En oenad front

Det här blir ingen hop av kärleksfulla ord. Tvärtom. Jag tror jag kräks på att denna jävla delade vårdnaden snart. Jävla idiot som inte kan respektera någonting, inget vi kommer överens om tycks efterföljas. Han tycker uppenbarligen att Alva passar bland fyllon klockan tolv på natten på någon bilträff. Han tycker att det är helt rätt att lämna MIN dotter med små artonåringar som han har känt i någon vecka. Nej tack, det är inte okej. Inte ens fast dom kommer med till min dörr & tittar på Alva som att dom kände henne. Jag skulle aldrig lämna bort henne så, & de få gånger som hon vaktats av någon utanför familjen, då har hon minsann varit inom hemmets väggar eller liknande, inte nere på stan med småflickor som knappt kan gångertabellen.

& för er som ens försöker jämföra mig med Alvas far.. 'Jim är ju också med Alva' Ja, Jim är med Alva, Jim bor med Alva, Alva har tidigare kallat Jim för Pappa & Pappa Jim. Jag & Jim har varit tillsammans i snart 1,5 år, så ja, Alva är utan tvekan med Jim. Därför att han är en del av oss, en del av vår familj.

Så innan alla börjar sina spekulationer så kanske ni ska veta följande - Jim var den som besökte mig när jag försökte ta mitt liv. Jim var den som stod vid min sida under hela graviditeten & aldrig lät mig glömma att han fanns där. Han såg Alva redan när hon var bara någon dag till skillnad från hennes far som vägrade träffa henne & dök upp först när hon var tre månader - full som en kastrull. Jim fanns här från början, det gjorde inte Sebastian. Så.. Nämn aldrig Jim i jämförelse med Sebastian igen, för ni vet inte ens hälften.

Måndag


Shades - Top Shop - Scarf, smycken - ? - Linne -  Crocker - Kjol - Vero Mora


05.07

Jag borde veta bättre vid det här laget. Jag borde förstå att jag aldrig får gå & lägga mig direkt när jag kommer hem. Igår. Hundkiss fulla vardagsrumsgolvet. Efter att inte ha kissat inne på över ett halvår. Idag. Hundbajs i hela köket. Jag spyr av mental utmattning. Om Corint är mentalt understimulerad så är jag minsann motsatsen, & jag vet inte om det är bättre. Kul att en av tre faktiskt är rumsren. Tack Corona. Snövit är trotsig katt lite som hon vill. Wierd med tanke på att hon är 4 år. Imorgon blir det operation om-möblering. Allt för att minska Corints tuggande. Feromoner verkar ju knappast hjälpa på henne heller så. Det kommer sluta med att jag får lov att stänga in henne i köket på nätterna & när vi är borta. En hundgrind. Känns trist att ens behöva tänka på det, men jag har fan inte råd att köpa nytt av allt. & vissa saker som hon redan mumsat på går ju aldrig att ersätta..

Ilskna ord, huller om buller. Jag är helt slut, & fortfarande irriterad. Jag skyller på det.


Tillbakablick


Falun, över ett år sedan.


Fröken Söt


Lilla Fröken Corona ♥


Fiskedag 2

Oooh, spöar Robin & Joakim i fiske vilken dag som helst. Mihi. Största fisken för dagen dessutom. Inte så illa, inte så illa alls. Nu blir katterna glada ännu en dag. Hoppas jag pallar fiska imorgon också, känner jag mig själv så kommer jag väl knappt ur sängen. Pfft. Don't hold your breath.

Problem, problem

Jag sa igår att jag inte brukar tycka synd om mig själv. Idag gör jag det ändå. & inte bara lite heller.

På riktigt! Det går inte en enda dag utan att den äckliga hunden äter upp något. Häromdagen var vi ut på Sollerön & Svärmor läxade upp oss lite som små barn över att hunden inte kan bete sig. Problemhund, jag ryser bara jag hör ordet. Det tyder på misslyckande & noll kontroll. Så ja, ännu en gång så hoppades vi att hon var understimulerad, att vi skulle kunna fixa det med lite mer motion, lite mer frisk luft. Så igår var vi & fiskade i 4 timmar. Hunden var som tokig & sprang & hoppade i sjön gång på gång. Runt, runt sjön sprang hon, men till vilken nytta? Inatt hade hon ätit upp Jims skor. JIMS! Hon rör nästan aldrig hans saker. Mina & Alvas sliter hon i bitar. Så ja. Vi måste kanske erkänna oss slagna snart. Misslyckanden är inte min grej. Men när inte ens hundferomoner verkar ge någon effekt alls, då ser det rätt kört ut.

Sen har vi idiot nummer 2. Min dotters far. Men snälla? Tror du på riktigt att jag - om jag redan ifrågasatt varför Alva passas av random småflickor - vill ha hem ditt fjortisgäng till min dörr? Snälla, det är ju bara pinsamt.

Alva ska hämtas om en timme. Jim slutar om en timme. Då blir det att åka ner & göra 16-minuters-tåget & sen åka till Tingsnäs. Kan ju hoppas att solen inte bara bestämmer sig för att gömma sig bakom molnen precis när jag är klar med tåget. Det vore ju precis min tur. För någon tur har jag inte märkt av på länge..

Nummer fjorton


Yes, please?


Ja tack.


Sådärja

Nu hoppas vi på att jag får jobba lite med hjälp av Hanna. Kan ju vara skönt att slippa känna sig rastlös menar jag. Hoppas, hoppas.

Förhoppningar om morgondagen

Imorgon kan bli en riktigt awesome dag. Inplanerad skäjt & strandhäng med Erika & Alva. Perfekt mitt i all tristess. Okej, jag överreagerar i massor, men ändå. Efter det ska jag & Alva hem & dona på balkongen & städa lite. Två dagar kvar innan non-stop-jobb hela helgen. Bara att försöka få ut det bästa av varenda timme.

Nepp, bums i säng nu Jessica. Annars vaknar jag inte till liv innan lunch. Puss.

Konsten att känna lycka

Det var längesedan nu, som jag kände så här. En tomhet som inte kan beskrivas med ord, som inte går att definera & analysera. Kanske är det lite lättare den här gången. Kanske lärde jag mig något sist? Kan jag parera känslan av likgiltighet med förstånd? Jag är inte ledsen. Jag är inte sprudlande, kittlande lycklig. Jag är inte någon som klarar av mellantinget. Det där mellantillstånden mellan högt & lågt. Då föredrar jag mitt 'bipolära' kaos. Upp eller ner. Mitt i min läkemedelstrots, så har jag ont. Överallt har jag ont. Jag vägrar ibuprofen & paracetamol. Naivt. Jag känner hur alla känslor lägger sig under huden, skapar spänningar & vägrar släppa taget. Jag intalar att medicinerna förstört mig redan. Att det är därför som Alva inte får någon Lillebror. & jag känner att jag snart tappat kontakten med lyckan. Att den förvinner i all ångest som hela spiralen skapar.

Alva har inte ens fyllt 3. Det är drygt en månad kvar, men hela sommaren har redan fyllts med 3-års-trots. Jag blir nästan gråtfärdig när hon bara skriker på mig, gråter & tjatar. Dumma Mamma. Jävla 'Lotta på Bråkmakargatan' tänker jag. När hon sover kan jag inte låta bli henne. Petar på henne & stryker undan hennes hår. Så söt & så bråkig. Vart tog min trotsiga 2åring vägen?

Jag behöver mer jobb, jag behöver med skateboard & strandhäng med Erika, jag behöver fikapauser på Kaffestugan, jag behöver pengar till mitt hus, jag behöver små glimtar av en busig mindre bråkig Alva, jag behöver min pojkväns beröring jämt & ständigt, en utlandsresa..

Men framför allt behöver jag hålla ihop.


Road trip via Örebro


Utanför slottet.


Slottsparken.

Promenad.

Sötfia ♥


När alla gör uppror på samma gång

I måndags sa jag upp mig. Nu, på söndagen så är jag fruktansvärt raslös. Jag vill ha ett till jobb, jag behöver aktiveras. Jag saknar personalen på Wasastugan & det känns som ett slag i ansiktet när någon bara trampar in & tar över alla mina pass utan att ens bry sig om att ifrågasätta den underbetalda lönen. Min avgång märktes inte länge, & det känns tungt. Patetiskt. Det kändes i alla fal som ett litet plåster på såren när Mats berättade att han saknat mig igår. Tack detsamma ♥

Fredagen började med att jag & Erika åkte iväg för att åka skäjt. Ingen av oss var i form eller pepp, så vi åkte vidare till Tingsnäs & lite mys i solen. När Erika började jobba så mötte jag Rebecka & det blev ett snabbt klädombyte innan kvällen tillbringades på strand. Jag har ju inte varit dit innan, så jag var riktigt imponerad. Det blev en trevlig kväll med alla möjliga personer som dök upp vid bordet. Vi var rätt nöjda med kvällen & det blev en tidig hemgång. Delade en taxi med Therese & hann nätt & jämt kliva över tröskeln innan jag könde nederlaget & ångesten slå till. Telefonen låg på soffan i fler delar än jag lämnat den, & av minneskortet med nästan tusen bilder på Alva syntes inte ett spår. Så numera är jag telefonlös, nummerlös & massa minnesbilder fattigare. It so sucks.

Idag har jag legat i sängen alldeles för länge. Influensa-känsla i hela mig. Ont. Hunn städade hela lägenheten medan jag låg i sängen & kved, ynklig & liten. Han är fantastisk, min prins. & jag i min tur har dåligt samvete. Alva kom hem vid fyra & vi åkte till Tingsnäs & Alva fick gräva i sanden. Efter det så blev det hämtmat a la Kina. Perfekt söndag. Nu äter vi jordgubbar & myser framför tvn i äkta söndagsanda. Puss.


RSS 2.0