20.32

Igår började jag på TraffiCare igen efter nästan en månads uppehåll. Kastades direkt in i Peace & Love & dyngskitiga tåg. Kanske lika bra så att jag kommer in i det igen så fort som möjligt. Jag har lite ångest över att inte jobba så som jag planerat hela sommaren, ända sedan i våras, men i värsta fall får jag väl vara lite ledig. På lördag fick jag precis ett servitris-jobb i några timmar, så lite extrajobb ska väl inte vara så svårt att få.

Men snart ska jag kasta mig ner till jobbet & städa ännu ett P&L-tåg. Blir en hel del burkar & flaskor - en hel massa faktiskt. Idag kanske jag till & med kommer ihåg att ta med mig Mp3n så jag kan dansa fram. Sen kommer Hunn förbi tåget när han slutat också & säger god natt. Jag har en rätt söt grabb ändå. Får blommor & annat smått & påhittigt hela tiden. Fick en orkidée idag, & förra veckan fick jag en stor hink till mina blommor & en enorm rosbukett. Det är kul att känna sig lite uppskattad ♥

Nej, nu ska jag tvinga min dotter i säng. Puss.


En dag på TingsnäsVi åkte ner för att leka i sanden & bada & fick dela stranden med lyckliga elefanter, hästar, kamelar & lamor. Det händer ju inte varje dag. Kul, kul!


Skateboard, Baby!


Liten skate-tös.


Coronas first snap shot


Sötfia.


& vips så fick hon också lite fridtid

Jag har sagt upp mig. Planen var ju att jobba två heltider under sommaren, men nu så slutade som bartender, garderobiär - även schemaläggning & personal - & servitris. En heltid mindre, men massor med fridtid blev det. Jag känner mig stolt, men samtidigt uppgiven. Jag stod för mina rättigheter & visade att jag inte bara kommer med tomma hot. Nu tänker jag bara på dom som blir kvar. Dom kommer förmodligen få ett helvete att fylla alla mina pass, men jag hoppas att dom överlever. Trist att behöva säga upp sig när personalen var så underbar. Men jag känner att det var det enda rätta för mig. Jag har mig själv & min familj att tänka på. Men det blir definitivt ett samtal till facket så jag vet vad jag har för back up om jag skulle välja att fortsätta inom hotell / restaurang.

Midsommarafton firade vi med Jims släkt på Sollerön. Nu har jag firat alla årets 'högtider' där så det känns verkligen som hemma. Tomten står ju & väntar på att vi ska börja bygga också, så det är ju en fördel att trivas därute - Mihi. Söndagen tillbringade vi i bilen ner till Jönköping & övernattade sedan i Hjo. Mysigt att få komma dit efter så många år. Allting var sig likt även om parken jag trodde att den var större.  Men så är det väl med barndomsminnen, right?

Hemresan med Corona i bilen gick bra trots värmen & nu har jag & Alva byggt katthus & håller på med en storstädning. Min familj är kind of awesome ♥

Inför Midsommar & Jönköping

Idag har jag & Alva en städ-dag. Vi var uppe klockan åtta eftersom Alva självklart kom ihåg att vi lovat henne ett besök på badhuset om hon & jag städat & gjort fint tills Jim slutat jobba. Så jag fick mina kläder kastade på mig medan jag fortfarande låg kvar under täcket & kved av bara tanken på att behöva gå upp. Frukosten fick vi i oss på en gång & efter det tog vi en promenad med hunden & handlade bröd, cigg, festis & chokladboll. Efter det har vi hunnit tvätta 4 maskiner tvätt, diskat större delen av berget med disk, sorterat in lite kläder i garderober & lådor.. allt innan klockan ens hunnit bli tolv. Fördelarna med att gå upp tidigt är många. Nu ska vi snart få i oss lite lunch så att vi orkar fortsätta med allt som ska göras, för ikväll kommer Syster/Moster & Micke på middag, på fredag ska vi fira midsommar på Sollerön, & på söndag åker vi till Jönköping & sover över i Hjo.

Så, som det ser ut så måste vi städa, städa, städa om vi inte vill komma hem & mötas av totalt kaos. Det är så otrligt skönt att komma tillbaka till ett städat hem ♥

Nutid


Fröken 'lite stor' ♥


2 år tidigare


Fröken Söt & Mamma.


Att vakna med ilska

Det ringer. Samtalet bekräftar det jag redan trodde var sant. Jag ringer & försöker förklara felet i det hela, men personen i fråga är en mästare på att inte lyssna. Vänder & vrider på saker. Kan bara se saker ur en synvinkel. Frågan kommer att ställas..

Varför låter du det inte bara vara?


Av en enkel anledning. Alva. Min största skatt & anledningen till allt jag gör. Alva. Lilla oskyldiga Alva som ser på mig med sina stora ögon & undrar vart hon tog vägen, pappas förra. Sedan lägger hon huvudet på sned & mummlar för sig själv.. 'Hon pluggar' Så klarsynt & ändå så totalt omedveten om att hon kanske aldrig får träffa henne igen. Det går två veckor & sedan är en ny på plats. Intar platsen bredvid hennes pappa medan hon är förvisad till ett annat rum. Pappan ser inte felet i det hela. Jag ser tusen. Bristen på respekt som toppat skalan för evigheter sedan. Varannan helg borde vara Alvas tid. Alvas tid med hennes pappa.


När Alva en dag frågar mig varför inte pappa finns med på några bilder de första månaderna av hennes liv, när hon undrar varför hennes baby-album bara innehåller bilder av henne själv & hennes mamma, då tänker jag inte vara den som låtsas som om ingenting var fel. Den dagen ska jag berätta precis hur det var, kanske inte det värsta, men i alla fall allt i helhet. För jag tänker alltid vara den som sätter henne först, även om andra halvan av föräldraskapet har valt att fortsätta leva tonårsliv.

Jag vet att när jag & Jim får barn så kommer det att bli en helt annan sak. Jim älskar Alva som sin egen dotter & vi har samma syn på uppfostran, rätt & fel. Jag skulle aldrig behöva tillrättavisa Jim på samma sätt. Han skulle alltid sätta sitt barn främst, precis som med Alva. Om jag & Jim skulle välja att gå skilda vägar så vet jag att Alvas värld skulle ställas på kant. & visst är det så, att vägen till en mammas hjärta går via hennes barn. & visst är jag beredd att offra mina egna känslor för hennes skull, precis som förr. Jag är en sån person som säger 'jag kommer alltid att älska dig' Jag planerar 20 år framåt i tiden & då är det fortfarande vi. Vi har utökat familjen med en till & säkert några husdjur till om jag känner mig själv rätt. Men jag vet också att det är det jag vill ha, att jag behöver upprepa de här drömska målen för mig själv. Ett sätt att påminna mig om att aldrig gå åt fel håll, att aldrig låta impulsen styra. Jag vet att min framtid är tryggad med Jim, jag vet att jag aldrig kommer att tycka att han är trist & tråkig. Jag måste bara komma ihåg det dom gånger jag känner mig ur balans.

JAG ÄLSKAR DIG JIM SVENSSON, nu & 20 år framåt ♥
Sen får resten av världen tycka vad dom vill.

 


Jag har glömt hur det är att vara djup

Mitt skrivande känns ytligt & trist. Ibland slår mig en tanke när jag gör något helt annat, men aldrig längre när jag skriver. Jag glömmer det lika fort igen, & mina korta stunder av djup försvinner, blir aldrig påvisade. Jag är ytlig till tusen. Kanske, kanske inte. Jag tröstar mig med att min Syster & hennes andra hälft Rebecka, alltid kommer att vara mer ytliga än vad jag någonsin kan bli. Hur kan någon hata lyckliga personer, enbart för att dom är lyckliga? Så jag tröstar mig med det, mitt i all min ytlighet. Rimma kan jag tydligen också.

 

Idag har Jim fått kontraktet på tomten. Tomten som vi ska bygga vårt hus på. Visserligen lyssnar han inte på mig & min praktiska åsikter, men nu ska vi verkligen lyckas spara på kort tid. Jag har visserligen redan börjat. Det börjar göra ont i mig av shoppingabstinens nu när sommaren börjat på riktigt. En enorm fördel är att jag jobbar i princip varenda dag efter midsommar & 7 veckor framåt. Men nu ska jag kasta i mig lite fruskost - klockan 14,17 - för det ser ut som att det blir en fika med Diddi. Pussinussituss.


Solsken & Fröken Naken

Hela vintern så fryser jag. Sätter på mig lager på lager & huttrar mig igenom månader av kyla. Så när solskenet kommer med sommarens alla underbara dagar, då strippar jag & kläderna ligger på alla möjliga udda platser i lägenheten. Jim tycker att jag är naken jämt, struttar runt iklädd minsta möjliga. Men hittills har jag inte vågat mig till stranden än, det får nog faktiskt vänta ett tag till. Jag älskar dagar på stranden. Med frukt & glass & massor av solsken.

Idag kliar mina ögon. Igen. Jag funderar på att krypa in under täcket igen efter att ha varit vaken 2,5 timmar. JAg har inte lärt mig att uppskatta ensamhet än. Det kanske kommer, kanske inte. Jag känner mig bara bevärad av att behöva vara själv. Sitta & stirra framför mig & inte registrera något på riktigt. Så istället så kryper jag tillbaka in i mörkret i sovrummet & fyller på mina sömndepåer lite. Puss.

Bubbelgum & hallonlakrits

De senaste två dagarna har vi ätit glass nere på Wasa Glassbar. Jag har definitivt två nya favoriter i år. Idag ska jag fördriva tiden med en promenad ner på Mora, & förhoppningsvis så kanske någon har tid att fika med mig. Har ingen lust att sitta inne idag när solen skiner. Kanske egentligen ingen lust att fika heller, men jag älskar att sitta där nere med en hög knäppisar. It beats sitting at home.

Lyckades i alla fall få tag på Axel, så nu blir det fika inom kort ♥ 

Mindre kul

Vissa sker är mindre kul. Myggbett, feber, brist på pengar, för korta dagar, måndagar, & att göra slut. Inget av de här sakerna får mig att känns mig mindre på topp idag. Idag är problemet, att ifrågasätta chefen. Jag känner mig smått illamående av att behöva ställa krav & verka småaktig i det stora hela. Jag hatar att behöva tillrättavisa auktoriteter.. för en chef är en chef, & jag har förtfarande en inbiten respekt för dessa. Ofrivilligt kanske, men ändå finns den där i alla lägen. På alla jobb.

Så därför är det mindre kul att vara den som har rätt. Den som läst på. Den som sitter på alla de rätta svaren. Facit i hand. Men det känns liite skönt också.. att ha varit den som ifrågasatte. For what it's worth.

Dagen innan Avesta

Imorgon är det Avesta som gäller. Idag är det 13-timmars-pass som står på schemat. Jag skulle väldigt gärna vilja få sova lite sen.. Inatt har jag knappt kunnat sova alls. Myggorna har haft kalas med Jess som main course. Dom smakade minsann på mig överallt. Hade till & med ett myggbett på kinden. Det kliar överallt, & mina ögon kliar av pollen..

Imorgon hoppas jag på att vi i alla fall kan få bli tilldelade HP - om det ens delas ut i juniorklass? - eller få komma vidare som BIR eller BIM. MEd tanke på att det är 42 samojeder på plats så känns det som ganska höga drömmar ändå.

Nu ska jag tvätta Corint & sminka mig innan jag ska jobba. Puss.

Att älska som en porrstjärna

Nu kryper jag & Hunn ner under våra täcken & läser ytterligare några kapitel ur Jenna Jameson's liv. Skrämmande, men vackert skrivet. & väldigt fyndigt mitt i all missär. God natt ♥

Fröken mindre het

Känner mig inte på topp idag. Varken vad gäller utseendet eller i fysiken. Jag hade inte lust att gå upp så här tidigt, eller att bosätta mig i tvättstugan tio på morgonen. Ska ner på Wasa & jobba några timmar sen, så att Doris kan åka hem & mysa med sin häst. Sen ska jag hem & lägga barn & tvätta hund. Fredagen känns tung att ens tänka på. Jobb 13-02,30. Miioow. Jag kommer halvsova på mot väggen i garderoben. Nej, nu ska jag sluta gnälla för idag & börja dagen med en smoothie istället. Puss.

Livet med tre-års-trots

Just nu består mitt liv av tre-års-trots - som hund & katt hakar på -, sömnproblem, jobb, nervositeten innan Svensk Vinnare i Avesta, nikotinberoende, omplantering av blommor & grönsaker, shopping lika med noll, & flitigt sparande. Inte så speciellt händelserikt alltså, även om utställningarna är kul. Jag & Jim bestämde oss idag för att boka in några till utställningar i slutet av sommaren, så vi i alla fall får röra på oss lite. Mihi.

16.25

Jim åkte för en liten stund sedan, han skulle iväg & kika på Vipers & Koeningseggen som vi fick faktiskt redan mött när vi körde hem. Egentligen hade jag också gärna föjlt med, men nyvaken & halvtaskig som jag var så låtsades jag inte om något utan lät honom lämna mig själv hemma. Jag hade ändå en del att fixa på balkongen men det gick fortare än vad jag trodde. Så nu ska jag väl lyckas fördriva nästan 2 timmar innan jag börjar jobba igen. Servering några timmar & sen bar. Så nu tar jag med mig min bok ut på balkongen & myser i solen. Perfekt!

Bielkersmils Corint of Allsvinn

Vi kom tidigt, innan alla börjat fylla gräsmattorna. Corint var nyfiken & ville pussas med alla andra hundar, men efter en liten stund så låg hon mest mellan oss & gosade fram tills det att det var dags att gå upp i ringen & visa upp sig framför domaren. Allting gick galant, & just nu är jag & Jim stolta till tusen. Duktiga lilla tös ♥


BIR, HP & BIG 2

Nom-nom-nom, mums.


Dagen innan premiären


Idag är det torsdag. Det kom jag halvt underfund med igår när jag lyckligt planerade att titta på studenterna med Sannah & Malin. Dom måste ha funderat på om jag var knäpp. För det kan jag ju inte. Jag & Doris kör ju premiären på Wasa då. Det känns lite nervöst, men jag har faktiskt saknat det rätt mycket sedan Vasaloppet. Jag vet att Daniel kommer att hålla fast vid sitt krav på mig. Minst 4 tallrikar ska jag kunna bära. Inte så mycket till krav kanske ni tänker, men oj oj. Dom där tallrikarna är ju från hell. Stora som jag vet inte vad. & jag försöker, dammit vad jag försökte. MEn fingrarna glider, dom kläms & jag sprang där, fram & tillbaka, fram & tillbaka. Jag kan ju hoppas att vissa rätter i alla fall serveras på en mindre tallrik. Annars får jag göra som i vintras, & springa fram & tillbaka & tävla mot den där jävla koskällan. Men det kommer att bli jättekul & jag är pepp till tusen ♥


Idag vill jag vara ute i solen hela dagen. Försökt få kontakt med Isa eftersom jag tyckte att hon faktiskt var skyldig att leka med mig idag. Men vi får se. Annars tar jag väl bara en filt & min bok & lägger mig på gräsmattan, hur svårt kan det vara? Puss.


Stuck in a time loop


Jag känner mig så avskärmad. Som om jag svävade i dimma. Känner inte riktigt, ser inte riktigt. Jag känner bara. Känner så fruktansvärt mycket. Förstorar upp allt, eller tvärtom. Jag lever på toppen & botten. Försöker döva något som jag inte riktigt får grepp om. Tiden rusar förbi, jag hinner inte med. Allting blir bara halvfärdigt eller knappt påbörjat. Jag har dålig självdisciplin på så sätt. Jag gjorde ett val för flera månader sedan. Jag valde att leva utan mediciner. Jag kände mig stabil & lycklig. Jag måste erkänna att jag vacklar, att jag känner hur lyckan kan rinna av mig på 2 sekunder. På samma sätt som olja stöter undan vatten. Jag visste att det skulle bli svårt, till & med så här svårt. Kanske svårare. Men jag vill det här, jag vill klara mig utan medicin, jag vill se & känna utan en ständigt skyddande hinna. Det känns som att jag inte räcker till just nu, precis just nu. De senaste dagarna bara. Jag räker till för en, inte två. Jag räcker till för Alva, men ingenting mer. Jag glömmer allt som har med mig att göra, jag blockerar allt som har med Jim att göra. Jag vill inte, men jag gör det. Imorgon ska jag vara mer pepp. Jag ska försöka fungera trots att mina kvaliteétsdagar med Alva är förbi & hon åker till sin pappa över helgen. Jag ska försöka komma upp innan tio, eller ja.. tolv i alla fall. Jag ska äta minst två gånger, jag glömmer alltid bort det när jag är själv & sen bara frossar jag hela kvällen istället.

Det här är bara ännu en fas. Jag hoppas & tror att det blir lättare med åren, för varje dag när jag förstått mer av alla mina små egenheter som jag medicinerat så länge. Imorgon ska jag ha fokus, men nu ska jag gå ut med Corint, & sen ska jag bada.


Dagar med dotra

Är hemma med Alva andra dagen i rad. Känns skönt att få lite extra tid bara hon & jag, eftersom hon åker till sin pappa imorgon. Idag har vi varit ute några timmar på förmiddagen, Alva hade redan ätit frukost medan jag låg & snoozade, så det enda som fattades var att jag skulle få på mig lite kläder. Så upp & ut i solskenet. Nu har vi fått i oss lite nyponsoppa - det är inte lätt att äta i värmen - & Alva är lika knepig som vanligt med att få i sig någonting. Nu hoppas vi att molnen försvinner igen, så att vi kan njuta av sommaren lite innan allt jobb börjar.

Btw, så var min födelsedag den bästa ever. Pojkvännen överraskade med en 'kidnappning' av mig & Björn. Hade minsann fixat både hunvakt, barnvakt & jobbfritt. Sen var det paintball som gällde & ett toppengäng som väntade på plats. Jag var rädd som en liten flicka, men det släppte efter första träffen. Skitkul! Sen var det grillning & fääst på Sollerön, innan vi åkte in & dansade 3 timmar på Wasa. Fulländat ♥


RSS 2.0