21.15

Jag & Alva har bakat idag. Cupcakes, drömmar & nu ska jag göra rabarberpaj bara rabarberna tinat lite. Jag kommer att ha fullt upp hela kvällen som det ser ut. Städa & plocka så att jag ens vågar ha alla här på fika imorgon. När allt är över så återgår jag till det vanliga med jobb & för lite sömn. Men nästa helg, då ställer vi ut Corint för första gången. Jag måste erkänna att jag är lite nervös över att gå med henne i utställningskoppel. Hon är ju så rackarns stark, & just nu så lyssnar hon inte alls på mig. Hon gör precis som hon vill tror hon, & trots att hon inte är ens ett år, så är hon galet stark. Kommer nog att bli en riktigt duktig draghund, men nu vill jag inte att hon ska dra mig fram när vi är ute & går. Bråkfia. Tänkt om hon varit bara liite mer som Häxa & i alla fall ville lyssna lite. Synd att jag inte kommer att ha tid för lydnadsträning i sommar. Hoppas att vi kan hoppa på i höst. Men nu, åter till kvällens fix & trix.

63 kvadrat, & klaustrofobi

Jag står på gränsen till ett nervsammanbrott. Hur mycket jag än städer, hur mycket jag torkar, putsar & plockar. Det tar aldrig slut. Allt bara yr vidare någon annanstans. Förflyttar sig dit där jag redan varit. Pricken över i var när jag fick en allergichock igår, samtidigt som jag hade tandvärk. 2 nätter i rad har jag blivit kvar hemma istället för att ta mig till jobbet. Känns som att det bara är komplikationer nu, vilket jag självklart får ta igen under helgen då timmarna ska hinna jobbas in. Jag kvävs av det här lilla utrymmet, det finns inte plats för allt jag äger, & ingen möjlighet till förändring. Today is not a great day.

Födelsedagsfika & förberedelser

Om två dagar fyller jag år. Jag tänkte att jag skulle bjuda mina nära & kära på tårta & annat smått & gott. Det här innebär följande.. Jag måste städa som en tok för att hinna med att få undan all päls som dammar omkring. Jag måste städa extra noga för att själv bli nöjd. Jag måste baka hela fredagen för att hinna med allt jag tänkt mig. Jag måste pallra mig upp i tid på lördagen för att kunna agera värdinna. Jag måste på något magiskt sätt hitta plats för alla våra saker som bara ligger överallt. Usch, jag börjar känna mig så obekväm här. Instängd. Men, men.. någon gång så flyttar vi härifrån också.

Idag står alltså städning på schemat. Dessutom kommer en tant hit på eftermiddagen från Statistiska Centralbyrån & ska hålla någon sorts intervju. 2 timmar skulle det ta. Puh. Så det roar jag mig med medan pojkvännen tar en fika efter jobbet på Kaffestugan. Yay..


Äntligen lite sömn

Samtalet med barnomsorgs-tanten gick ju utöver förväntningarna. Jag trodde jag skulle få skrika på henne lite & lägga fram mina synpunkter mer, men hon tyckte ju redan som jag. Hon tyckte det lät helt knasigt att Alva inte bara skulle gå efter mitt schema. Så imorgon ska jag ringa till rektorn på Alvas dagis & prata med henne. Men nu ska jag äntligen få sova. Ååh, som jag längtat.

Favoriter


Jag älskar er. Vi fixar det här ♥


Sömnbrist, nu & tre månader framåt

Kom hem strax före halv sex nu på morgonen, & självklart vaknar Alva strålande & lycklig. Ingen sömn innan dagis med andra ord. När jag sedan lämnat henne så kom en av fröknarna med massa anmärkningar på schemat för kommande sex veckor. Tydligen så får Alva inte vara på dagis när jag jobbat natt & Jim är hemma. På 63 kvadrat så är jag dömd till noll sömn i sommar. Alltså måste Jim lämna henne 30 minuter innan han börjar jobba, & sedan ska han hinna ta sig till jobbet också, genom sommartrafiken. Jag som jobbar mellan 220 & 250 timmar varje vecka under sommaren kan ju räkna med att inte få någon sömn alls. Vilket jävla dåligt upplägg. På andra orter får minsann barnen vara på dagis måndag - fredag, åtta timmar om dagen oavsett. Det som stack främst i ögonen var att det rörde sig om 4 dagar. 4 dagar på 6 veckor. 4 dagar som jag ville kunna få sova ostört för att orka. Men nej, allt ska vara så jävla noga. Tänk om min pojkvän inte velat ta ansvar för min dotter, tänk om han haft egna barn som han velat spendera tid med på sina få lediga timmar. Ska varenda förälder ha en medföljande varningslapp? 'Om du väljer att leva under samma tak som mig så blir du skyldig att lämna min dotter på dagis, eller att passa henne hela dagen om du skulle råka vara ledig. Du ska dessutom dela på dagiskostnad & vara medveten om att förseningar till jobb kommer att uppstå om min dotter skulle krångla när du ska lämna henne.' Jävla idioti. Så istället får att ligga & försöka sova några timmar nu innan Alva ska hämtas, så sitter jag & väntar på att klockan ska bli tio så att jag kan ringa barnomsorgen & gråta lite. Det var längesedan jag bubblade så här av ilska, & det kommer garanterat sluta med tårar & hysteri.

Second in line

Natt nummer två denna vecka. Känner mig redan helt slut men gjorde i alla fall en extra timme igår, vilket betyder en timme mindre på torsdag. Ska försöka göra minst en timme extra inatt också.. det som tar emot är att gå upp imorgon efter två timmars sömn & lämna Alva på dagis, hem & gå en promenad med hunden, & sen gå & lägga mig igen. Men alla veckor ser ju inte ut så här, jag har en awesome pojkvän som brukar lämna henne annars när jag jobbat natt, så jag får helt enkelt bita ihop. Men nu, natt nummer två. Off and away. Puss.


Freestyler


Du kommer alltid att vara den vackraste delen av mig.


Fyrahundranittion dagar av tvåsamhet


Jag älskar dig så fruktansvärt.
Du anar inte ♥


08.45

Det kändes så skönt när Alva kom hem igår. Jag känner mig lite tom utan henne, kan inte riktigt komma till ro när jag inte hör hennes andetag på nätterna. Igår vaknade hon runt tolv & grät & ropade efter mig.

Ödlan biter mig.
Nej men Alva, det gör han väl inte?

Fiskarna biter mig. Dom får inte det.

Nej, det får dom inte. Men det var bara en mardröm Alva.

Men dom får inte det. Det gör ont.


Jag kunde inte låta bli att skratta. Hon var så söt. Så liten & ynklig, & samtidigt så förståndig. När vi vaknade på innan dagis så hade Jim redan smitit iväg till jobbet. Alva ropade rätt ut & frågade mig vart Jim var. Som om jag gömt honom för henne. Men efter att ha påmint sig själv om att han ju faktiskt skulle hämta henne på jobbet senare, så klädde vi på oss & cyklade backen upp. Efter att ha lämnat henne så gick jag en promenad med Corint. Hon gör inte alls som jag vill nu för tiden & jag får nästan dra henne fram - om hon inte redan drar mig. Hon betar runt som en ko & mumsar på gräset mer än var hon går. & gör hon inte det så försöker hon äta grus..

Idag tänkte jag att jag skulle försöka vara lite effektiv. Städa här hemma & kanske till & med få lite sol. Det är bara så trist att behöva gå ut själv. Men först ska jag göra lite nytta här hemma så Jim slipper känna sig tvingad när han kommer hem & redan har jobbat 9 timmar. Jag får inte bli hur lat som helst. Mihi.


Så där ja

Nu har jag plockat fram min 15' dator & fixat & trixat. Nu borde allt se ut som det ska. Alva kom hem vid 4 så vi åkte en vända till lekparken på Tingsnäs & lekte lite. Efter det beställde vi mat på Kina & åkte hem & åt med André, Emelie & Pär. Alltid trevligt med sällskap. Snart tittar Björn & Hannah in också. Idag är vi bortskämda. Mihi.

Tending the bar

Bartender kvällen i ära. Fruktansvärt mycket personer i rörelse för att vara helgen innan löning. Fann mig själv stå själv & sköta stora baren, medan de andra två trängdes i den lilla. Fullt upp hela tiden, men hellre det än inget att göra. Lite personlig utveckling inom karriären, med dricks på köpet. Det kan ju inte bli fel. Har bara så svårt att somna när jag väl kommer hem, pulsen slår hårt & snabbt & jag är långt ifrån sömnig. Så jag får väl lägga mig & läsa helt enkelt, & hoppas på John Blund ännu en helgnatt..

Fick en kommentar om att inte hela inläggen syns. Någon mer som märkt detta? Ser inga fel här hemma på både Opera & Explorer iaf. Inte på telefonen heller..

Moody

Idag är ingen av mina dagar på topp. Ingen Alva hemma, hinner inte träffa min pojkvän någon längre tid idag heller, jag är sjuk till tusen & besviken.. Känner jag mig själv så blir det inte mycket gjort här hemma innan jag ska skynda mig iväg till jobbet. Först TraffiCare, Wasa & sen TraffiCare igen. Egentligen känner jag bara för att krypa under täcket igen & sova, begrava mig själv i depression. Fast jag får väl bara bita ihop & hoppas att det lättar snart, & nästa månad kanske jag äntligen får se ett pluss på stickan. Trist att behöva bli besviken & nedslagen hela tiden. För egentligen så är mitt liv toppen. Tack älsklingar. Puss.


Lilla pälsboll ♥

Min söta lilla fröken ♥
bild lånad från haldeforscats.se

 


Sockersött

Första gången på 3 veckor så kommer jag ihåg att ladda Mp3n. Självklart glömmer jag den hemma. Men eftersom jag har världens bästa pojkvän så kom han ner & lämnade den åt mig. Så nu dansar jag fram till musiken. Det är kärlek det.

All these nights

Alla jobbnätter brukar vara brutalt lika varanda. Jag slår mig lite, springer in i saker, tappar saker, försöker slå ihjäl timme efter timme med enformiga sysslor.. men igår fick jag & Sannah besök av chefen. Lika trevligt som vanligt. Han är som vilken grabb som helst. Det disskuteras allt mellan himmel & jord. Hundutställningar, barn, husbygge, uppvärmning, mediciner, pengar, skotrar - framför allt snöskoter på vatten - , dieter, beroenden, lite jobb & framtidsplaner. Tre rökare har också en förmåga att få varandra till kedjerökning. Mihi. Trevligt avbrott i slentrianen.

Idag var jag på arbetsintervju. Nu väntar en veckas nervositet innan jag får höra hur jag ligger till bland de andra som sökt. Jag vill verkligen ha det här jobbet, men samtidigt vill jag inte behöva sluta på TraffiCare. Hoppas att det går att göra någon ändring i schemat så att jag kan vara på båda ställena. Hoppas, hoppas.


Nu ska jag kasta i mig lite mat & cykla ner till jobbet. Corint ska få följa med också så att hon får springa lite. & på så sätt så får jag i alla fall träffa Jim en sekund när han hämtar henne. Det finns alltid en baktanke ♥


Kärleksmums

I natt älskar jag min pojkvän extra mycket. Du är bäst älskling!

Maj-utmaningenDet börjar bli hög tid att lägga upp bilder på det jag färdigställt & pysslat med i Maj-utmaningen. Blomlådan hjälptes jag & Jim åt med, & vi använde bara sånt som redan fanns tillgängligt, så vi inte behövde köpa någonting. Därav lyckades jag också hålla mig till reglerna. Färgen jag målat med är en av mina akrylfärger som legat här hemma. Till & med blompinnarna & spännena har legat & skräpat. Har gjort fler saker klart också, men måste ta tag i att fota det först ^


Den bästa sortens 'vardags-mys'

Alva älskar verkligen att hjälpa till här hemma. Igår spenderade vi eftermiddagen & kvällen på balkongen med att måla & plantera. Alva gjorde början till huvudfotingar, men var snabb med att fylla i dom i mitten & då försvann deras fina ögon. Hon passade även på att måla på både henne & mig, det hamnade lite på mattan, på betonggolvet & på en skolåda som hon fått att måla på när jag målade min låda. När vi klippt bort plast, häftat, & det var målat & klart så skulle jorden i. Alvas spade är den enda spaden vi har här hemma än så länge, så hon fick gräva & fixa med jorden. Sedan planerade vi våra sockerärtor, vit lilja, röd lilja & sömntuta. Sen planterade vi om ännu en av Jims öter & gick en promenad med Corint. Inte helt oväntat fastnade vi en stund i lekparken & när vi kom in så hade klockan hunnit bli en bit över läggdags. Men ett bad behövde hon för att få bort all jord & färg på kroppen. Jag också för den delen. Så, vi badade & Alva 'simmade' fram & tillbaka. Egentligen så kastar hon sig mest bara på mig efter att ha skjutit på med sina små fötter, men hon har lärt sig att sprattla riktigt med fötterna också.. så nästa gång vi är på badhuset så kanske hon vågar sig på det. Sen kröp vi ner under hennes täcke, i henes lilla säng & läste 'Petter & hans fyra getter'. Idag har vi tagit reda på all jord vi spillde på balkongen igår. Vi har plockat & donat, & skurat & sköljt av. Nu ska vi steka fisk, slänga in rotfrukterna i ugnen & få i oss lite mat. Hon är så hjälpsam lilla fröken. Det är så skönt att kunna städa & busa med Alva samtidigt. & hela tiden så vill hon vara med & hjälpa. Jag har sån tur ♥


Morots-lek


14.52

Idag har jag, Jim & Corint varit nere på Tingsnäs. Corint lekte i sanden, sprang fram & tillbaka & hämtade pinnar & hundgodis som vi kastade ut i vattnet. Efter att hon fått leka av sig lite la vi oss på bryggan i den underbara solen. Så skönt att bara ligga där en stund utan att behöva tänka på någonting. Innan vi åkte ringde nämligen min kontaktperson på Manpower & sa att det var en arbetsgivare som ville träffa mig på torsdag. Kul & lite nervöst. Så där låg vi & pratade jobb & njöt av dagens solstrålar innan molnen till sist tog över & det blev för kallt att ligga där med huden framme. Nu har Jim åkt till jobbet & jag fördriver de sista minuterna innan jag ska gå & hämta Alva. Jag ska nog lätt kunna övertala henne att hjälpa mig städa balkongen idag, hon brukar ju städa den med jämna mellanrum. Det börjar kännas lite mysigare där ute nu när målat & fyllt blomlådan som Jim & jag byggde i helgen. Nu är det snart fullt av blommor där ute, för i slutet av månaden kommer även mina sticklingar. Jag kommer att bosätta mig på balkongen under mina lediga dagar i början av juni. Äta fruktsallad & glass i solen med Alva ♥

Men nu ska jag kila upp & hämta sötfia så vi kan busa.

Du är allt, & lite till


2 år sedan. Tio månader & massa spring i benen.

Lilla fröken, när blev du så stor?


Sömnbrist

Ingen sömn än. Huvudet är tomt, ögonen tomma på sömnstoft. Ingen John Blund som tvingar mig in i drömmarnas land. Jag tittar på dom andra som ligger & sover till kvittrande fåglar som aldrig verkar sova. Dom är så vackra, så perfekta. Läser vidare i boken, väntar. Inga tunga ögonlock. Går upp & skriver en lista på allt som ska göras 'imorgon', går ut på balkongen, & sen tillbaka under täcket. Femtio minuter tills väckarklockan ringer. Jag vet att jag kommer att försova mig till lämningen på dagis om jag skulle somna nu, så jag ger upp. Smiter ut ur sovrummet igen, ut på balkongen & möts av en klarblå himmel som jag vet att jag inte kommer hinna njuta av under dagen. Handligsförlamad & en känsla av tomhet. Varför? Mitt liv är så nära perfektion jag kan kräva. Alva är fantastisk. Jim är fantastisk. Ekonomin är det inget fel på. Förmodligen har jag för höga krav på mig själv. Försöker ta igen tid som jag förlorade för snart två år sedan. Jag la all min tid på Alva, min skatt. Min söta, förståndiga lilla busfia. Jag försörjde tre personer. Städade efter tre. Lagade mat åt tre. Diskade åt tre. Jag gjorde allt, & ändå var vi tre. Till slut var vi bara två, Alva & jag. Alva föll aldrig bort, hon var allt från början. Jag andades henne. Men jag tvingade mig själv att försöka pussla ihop något som aldrig varit. En illusion. En bild av en 'familj'. Just nu ligger min familj & sover. En riktig familj där alla är viktiga, där alla uppskattas. & ändå försöker jag få igen en del. Men det går inte. Jag fastnar i handlingsförlamning mellan all produktivitet, alla försök till att rätta till sånt som redan glömts en gång. Jag intalar mig att det är bristen på mediciner. En omställning. En fas. Jag hoppas. Jag vet att så länge Jim inte plockar ihop det han äger & kliver ut genom dörren.. då fungerar jag. Även om den här fasen blir längre än vad jag hoppas på. Det är som att jag hamnar i standby när Alva somnat. Jag vill bara ta tag i mig själv & ruska om. Skrika på.

Mitt liv är så nära perfektion jag kan komma just nu. Men jag vill bort här ifrån. Jag vill ha ett hus som är vårat. Jag vill ha starta eget, & jobba med något mer upplyftande. Jag vill att Alva ska kunna få ha ett eget rum. Jag vill att Alva ska få en lillebror. Jag vill ha mer plats för alla våra tusen saker. För alla mina kläder & projekt. Jag vill så mycket. Men jag är där jag kan vara just nu. Men jag har så mycket drömmar, så mycket mål. Därför blir jag så frustrerad & besviken på mig själv när handligsförlamningen infinner sig. För det är bara det som förstör, resten valde jag att lämna när jag valde att bli två. Så Jessica, för i helvete, skaka av dig den där jävla känslan.

En last i mängden


Favoritgodis ♥


15.57

Söndag eftermiddag. Veckorna bara rusar förbi. De senaste dagarna har jag & Alva pysslat & donat här hemma, bakat cupcakes & planterat om blommor. Igår var vi ute på Sollerön hela eftermiddagen. Alva ville bjuda Pelle & Lena på muffins. Skapelserna var mycket uppskattade. Vi njöt av solen, byggde en blomlåda, såg Corint gräva ner & gömma en macka i trädgården, & lekte med hink & spade. På kvällen blev det Tacos, lite myspys innan jobbet & sista minutrarana av sol på balkongen. En lördagkväll på Wasa väntade i vanlig ordning. Jobbade med Adina för första gången på evigheter. Det kan ha varit en av få sakerna som var bra med den kvällen.

Idag blir det bara hemma-mys för min del. Alva, Jim & Corint har redan varit ute på en timmes promenad medan jag sov min törnrösa-sömn. Jag skulle inte slå vad om någon produktivitet från min sida idag. Pollenskadad till tusen & ont i hela mig. Jag hoppas verkligen att det släpper snart..

Pussel

Nu pusslas det för fullt med scheman, det är inte det lättaste, men det ska gå. Dom på dagis får vänta med sitt ett tag, för som det ser ut just nu så vet inte Jim hur han jobbar, & jag ser ut att jobba i princip varenda dag under 3 månaders tid. Det blir väl egentligen 7 veckor där det är väldigt mycket. Heltid på ISS, & alla övriga timmar på Wasastugan. Har inte ens hunnit titta på barschemat & kvällarna i garderoben, men ack vad mycket jobb det blir. Kul, kul ♥ Mitt i allt ringer dessutom en konstnär som vill träffas i helgen för att eventuellt måla av mig. Lite smått läskigt, men på samma gång spännande. Hade helt glömt bort att vi diskuterat saken i vintras, så jag förstod först inte alls..

Nu ska jag återgå till att lägga pussel & plocka lite smått innan Alva kommer hem. Sen ska vi ha en välförtjänt myskväll innan dom andra behöver sova - jag behöver egentligen också. Jim jobbar nämligen dag imorgon, & sen ska jag jobba på Wasa på kvällen. Men, men.. det gäller att njuta av varenda stund tillsammans. Puss.

Du ska, du måste..

Det finns vissa saker som gör mig nervös & rädd. Eld, knivar, vassa föremål, småkryp, - när hände det? - bilar, & körkort. Du måste ha körkort. Ja, jag vet. Fast egentligen måste jag inte, men jag borde.. Det är bara det är när jag vet att jag inte kan saker, då blir det bara fel. & om jag vet att jag inte kan dom & någon säger motsatsen. Då blir det fel, fel, fel. Som med körkortet. Efter att ha väntat på nytt lämp i över 2 månader så blev jag direkt bokad på båda proven. Jag klarade mig precis på poängen på uppskrivningen - gången innan gick det enklare - & sen började nedräkningen. Jag kände mig helt missplacerad, & jag hade totalt förlorat allt jag trodde jag kunde. Men varje dag fick jag höra att jag kunde, att jag inte skulle oroa mig. Dagen före uppskrivningen så avbokades min tid. Jag kunde inte låta bli att gråta. Men jag hann i alla fall gå ut först, ställa mig med ryggen till den enorma väggen av glas, & tända en cigarett. & nu är det 10 kvar. Om tio dagar så gäller inte längre min uppskrivning, & jag har fortfarande inte vågat ringa & fråga hur vi ska gå till väga. Jag hanterar inte rädsla speciellt lyckat.

Jess hjärta Fiona


Nu åker jag ut på Sollerön & pussas med Fiona ♥


Dammråttor & blåmärken


En av alla jobbnätter.


Ulltussar & små pussar


En av alla dagar på Sollerön ♥


Rosa & vitt

Min orkidé har fått en missbildad blomma längst ut. Den har 2 blad för lite, fel färg, & har inte öppnat sig i mitten. Någon som varit med om detta?
Min orkidé har fått en missbildad blomma längst ut.
Den har 2 blad för lite, & fel färg.
Den har dessutom inte öppnat sig i mitten.
Någon som varit med om detta?


14.07

Jag drog mig upp ur sängen när alarmet ringde klockan halv ett. Jag klädde på mig & tog hunden på en promenad innan jag gjorde frukost & satte mig framför datorn. Inget internet. Yes. Sedan före jul har vår fiber varit trasig någonstans på vinden & eftersom vi bor i en lägenhet för förvaltas av MoraStrand så blir det aldrig åtgärdat. Jag blir så frustrerad & irriterad att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag skulle ju anmäla Corint till fler utställningar. Men det går ju inte nu.

KameralekarDet finns alltid tid för lek.


Bounce Baby VI


Bounce Baby V


08.35

Efter att ha varit ute med Corint nu på morgonen så kan jag konstatera att det är nästintill hopplöst att hoppas på något solsken idag. Så idag är en perfekt dag för att försöka färdigställa en del av alla halvfärdiga projekt jag har här hemma. På så sätt så kanske jag äntligen kommer igång med Maj-utmaningen. Först & främst ska jag försöka att sy klart klänningen som ligger & skräpar i bokhyllan. Efter det så borde jag nog sätta om mina Pak Choi's som nästan växer när jag står & tittar på dom. Det går fort nu. Sockerärtorna & minigurkorna har dykt upp från ingenstans, & även blommorna börjar visa sig. Tror att det kanske brukar ta längre tid för blomfrön att gro? Nej, nu ska jag försöka dra igång mig själv. Tur att det är dispens på sytråd till utmaningen, för Corint tuggade sönder en hel rulle med svart polyestertråd häromdagen. Tur att hon är söt..

Tillbaka till vardagsmys

Alva är hemma efter en helg hos sin far. Jag har saknat henne till tusen, & när hon kom inhoppandes med sitt soligaste leende, så kändes det som en perfekt avslutning på helgen. Igår skulle jag ju till Stockholm på Lady Gaga. Jag kom aldrig dit. Jag missade tåget i sista stund efter att ha packat under noll stress eller förväntan. När vi kom hem igen, efter att ha sett tåget lämna perrongen, så släppte all press jag känt i två veckors tid, sedan förra gången jag var i Stockholm. Tårarna rann & Jim höll om mig medan jag snorade & snörvlade. En sån oerhörd lättnad att slippa kila runt själv på Centralen, ta tunnelbanan ännu en gång, fylld av ångest & panik. Istället så stannade jag hemma i tryggheten. I Jims famn & med hans tröstande ord i mina öron.

Nu väntar vi bara på att Alva ska äta upp sin mat så att vi kan gå ut på en mysig kvällspromenad hela familjen. Tills dess så roar jag mig med att plocka in mina blomster från balkongen. Nu skjuter det upp små plantor & blad upp överallt. Mihi.

Stockholm, again

Klockan 08.20 åker jag till Stockholm, lite väl tidigt kanske men det blev billigast så. 147 kr kändes mer lockande än 300 kr. Så nu ska jag kasta mig i säng bums. Kan ju hoppas att jag får sova lite även fast jag redan känner mig obekväm inför morgondagen. Jävla Stockholm.. Men Gaga kommer att bli awesome, Stockholm eller ej.

Let you hair down


Varför envisas jag med att klippa håret på impuls?


Blomstertider

För några dagar sedan så satt jag vid vardagsrumsbordet & planterade mängder med frön, lökar & grönsaker. & redan idag så har det kommit upp små, små plantor. Det är Pak Choi - kinesisk favoritgrönsak - & rosenskära som är de första att klättra ur jorden. Har även satt mina skott som jag haft ståendes här hemma, dels en garderobsblomma & någon annan skuggblomma i form av en klätterväxt. Sen satte jag Akleja 'Origami blommor', där fröna legat i kylskapet ett tag. Ska även lägga lite diverse frön i vatten nu så att dom kan planteras senare. Det här är ju bara så kul. Lilla-tant-Jess.

Ska se om jag hinner med att göra klart något här hemma till utmaningen också, det skulle behövas. Vet inte direkt om mitt blomlekande räknas in. Mihi. När jim kommit hem så ska vi ut till Sollerön en sväng & städa bilen, panta alla mina burkar, & laga taccopaj. Ikväll har vi en mysfredag. Barnfria & jobbfria. Det var alldeles för längesedan ♥

Tredje gången gillt

Tredje natten i rad har hundjäveln tuggat sönder något. Det här är inte okej. Jag vet inte ens hur vi ska göra för att hon ska sluta. Vi plockar undan allting varje kväll, eller varje gång hon lämnas själv. Med ändå hittar hon något att tugga sönder. Nu är Jess INTE happy.

23.05

Jag är inte på topp idag. Jag sov för länge & vaknade till ren besvikelse & frustration. Hunden hade tuggat i sig mina ballerinaskor, smakat på min spetsbody, min bh & min babydoll. Natten innan var det Alvas sista napp & hennes tovade giraff. Inte kul. Sedan fick vi iaf besök av Björn & Hannah. Mycket trevligt. Dom hade med sig hunden också, så Corint fick busa - även om jag kanske tyckte att hon kunde fortsätta skämmas. Att Stockholmsresan kommer allt närmare känns inte heller så kul. Visst. Lady Gaga kan inte bli annat än kickass, men allt resande gör mig illamående redan nu. Nu är på jobbet. Sista passet den här veckan. Jag skulle förmodligen känt någon sorts lättnad nu.. Nej, nu ska jag fortsätta så att timmarna går någongång, & förhoppningsvis sover jag inte bort hela dagen imorgon. Puss.

Baunce Baby IV


& kanske älskar du inte mig, & kanske är det okej med mig

Var livet svårare för oss? Var livet svårare när vi var tonåringar eller barn? Vi går här med våra skärsår som bleknat, tatueringar, piercingar & minnen. Vill vi bevisa något & samtidigt alltid ha påminnelser om det förflutna? Pensionärerna har inga skärsår. Betyder det att deras liv var som en dans på rosa moln? Jag vet själv hur jag mått. Hur jag gråtit mig till sömns av ett brustet hjärta. En tonårskärlek som inte gick att fånga. Jag vet hur det kändes att vara rädd i mitt eget hem, hur det känns att leva med ångest & tvångssyndrom. Men jag kan inte jämföra mitt liv med alla andras. Mitt liv har format mig, & visst har jag skärsår som syns ibland, när ljuset faller i en viss vinkel. & visst står mina tatueringar för saker som om jag behövde minnas för att inte försvinna. Men jag tror inte att jag haft en svårare liv än en viss procent av befolkningen, eller Elvira på något äldreboende någonstans. Kanske var det bara så att jag fick allt det där som ingen vill ha på en & samma gång. I en klumpsumma. Men hur gjorde alla förr? Vart är deras blekta ärr? Jag tror att jag har kommit någonstans, jag tror att jag kan hantera allting bättre idag. Ångest, panik & tvångstankar. Jag tittar på Alva ibland & bara hoppas att hon aldrig behöver känna det jag känt, höra det jag hört.. Men ändå. Hon får nog också sin dos förr eller senare. Det enda jag kan göra är att se till att det aldrig blir jag som sårar henne eller gör henne besviken. För jag är hennes mamma. Jag har älskat henne från dag ett. & jag vet hur det känns att välja bort sina föräldrar för att kunna andas. Glöm inte att det alltid kommer solsken efter regn, även om det regnar i veckor. & sist men inte minst. Tack Jim Svensson för att du gör dig mödan att dela varje stund med mig. Det finns ingen annan som kunnat hantera mina dåliga sidor. Du gör allting så enkelt, & jag älskar dig mer & mer för varje dag. En klysha full av sanning.

Vinterhull & nakenfisar

Alva var på badhuset för första gången idag. Hon var mäkta faschinerad av alla nakna flickor, många duschar & det faktum att Jim inte var & bytte om & duschade med oss. Vi trodde att hon skulle älska badhuset, men efter att hon gjort rädda miner, frusna miner & varit sekunden från tårar, så insåg vi att vi att det skulle behövas lite tid för henne att vänja sig. Dessutom är min dotter en riktig badkruka annars också. Hon hatar att få vatten på huvudet eller i ansiktet, & har nära till tårarna varje gång jag ska skölja ur hennes schampoo. Jag däremot oroade mig för att behöva visa mig i bikini med vinterhullet, samt att utsättas för klor för första gången på flera år. Sist måste ha varit fröken Hjältes klorinstädning på Lilla Krogen.. Ja, så där var jag i alla fall, rätt så obekväm med att behöva visa varenda liten skavank. & sen kloret. Men efter en kik i spegeln så fnös jag åt mig själv & insåg att det inte var så farligt, & sedan struttade vi ut. Efter badet så hann jag & Alva värma oss en stund i bastun, & Alva planerade redan in ett nytt besök på badhuset. & även om kloret slog till i huvudet när vi kommit hem, så är det värt det om Alva vill göra det. Bara att bita ihop ♥

 

& imorgon hoppas vi på sol så att jag kan sola figuren också. Då ökar nog självkänslan ännu mer. Mihi.


03.05

Jobb. Skura från golv till tak. Balanssinnet börjar ge upp efter att klättrande & balanserande - det lilla jag hade. Upprepade rörelser får min högra sida att värka, & jag hade gärna bytt till min vänstra om jag kunde. Om jag kunde. Min vänstra halva är inte direkt till någon nytta. Min motorik där är lika med noll. Jag mumsade i mig en burk majs för ett tag sedan, men jag borde nog tagit med mig något med näring i istället. Miss. Men nej, nu ska jag slita någon timme till så att jag får gå hem & sova någon gång, annars sommar jag här.

Utmaning


Jag hittade den här så här mitt i natten.
Jag tyckte den passade mig perfekt, eftersom jag har tusen påbörjade projekt här hemma.
För att vara med, klicka HÄR.

 


Bounce Baby III


Namn på lilla trasdockan?

Någon som har förslag på vad lilla söta trasdockan ska få för namn? Kan ju hända att hon får ett perfekt namn av sin uppfödare - precis som Corint - men annars så känns det som att namn inte är min starka sida. Jag blir liksom helt nollställd när jag ska försöka komma på förslag. Så lite hjälp hade varit perfekt. Hjälp mig? Puss.

All work and no play?

Idag har jag börjat på min uppsägningsmånad på ISS TrafiCare. Det känns riktigt skönt. Inte att bli arbetslös - det blir jag inte - utan att få jobba efter ett nytt schema. Min chef har nämligen anpassat schemat efter mig & maj ut så jobbar jag bara natt. Måndag till torsdag. Så då kan jag vara ledig varenda helg om jag vill - vi vet alla att det aldrig kommer hända. Sen blir det inget ISS på några veckor & då hoppas jag på massor av sol & häng på Tingsnäs, för sen jobbar jag more then ever. Ska hinna med minst 3 utställningar med Corint, hämta lillmissen i Jönköping, åka på picknick i Västerås, lära Alva cykla, äta middag i kvällssolen på balkongen, halvt bosätta mig på Sollerön, åka & fjällvandra & hälsa på Morfar.. Men sen blir det inte så mycket mer. Jag hade mitt sista lediga sommarlov som trettonåring, & sen dess har jag jobbat hela somrarna. Det passar mig utmärkt. För när hösten kommer så åker vi utomlands istället, & det kommer att bli fantastiskt! Men nu ska jag ta matrast på jobbet, & sen fortsätta städelistäda. Kanske till & med gör lite extra timmar idag & imorgon så att jag får vara ledig på torsdag. För det är det jag saknar när jag jobbar hela tiden.. att lägga mig & sova med min underbara familj.

Bounce Baby II


Bounce Baby


En liten trasdocka

Vid midsommar så har jag planerat in en liten resa till Jönköping. Målet med resan är att hämta hem vår nya familjemedlem. En liten söt pälsboll, som jag letat såå efter. & nu äntligen. Kvinnan jag pratade med var otroligt trevlig, & till skillnad från många andra som har kullar med Ragdolls, så kräver hon ingen kastrering/sterilisering av kattungen. Hon kräver inte heller att jag är registrerad uppfödare för att - om något år - skaffe en kull kattungar, & lägger inte heller på flera tusenlappar pga avelsplaner. Så nu blir det både hund & kattutställningar så småningom. I början av juni ska vi ställa ut Corint första gången, & sen har vi minst 2 utställningar till som är inplanerade runt samma datum. Så jag hinner känna på känslan lite innan min lilla trasdocka vuxit till sig. Snövit kommer nog att älska mig lite extra nu när hon slipper vara helt själv så mkt. Corint får ju nästan alltid följa, & även om Snövit klarar sig själv, går ut & in på balkongen som hon vill - & förmodligen bara sover - , så känns det skönt att veta att hon snart får någon att mysa med. Men det blir en liten tös - inga korsningar här, tack - såklart. En alldeless fantastiskt söt sådan ♥

Ungefär så där kommer hon att se ut. Söt som socker!

 


Stockholm, med dom bästa ♥


På väg upp på hotellrummet


Freeze Mob på plattan, killarna stod uppe på kanten i 5 minuter ^

Hotellfoajén på Nordic Light Hotell

Belgobaren ♥

Kärlek at Belgobaren

Livselexir

Still at Belgobaren

Hotelrummet nattetid


Uteliv

Bästaste Kelley

Wierd dudes

'Vi hoppar på tre' , vi räknar tydligen rätt olika ^

Tack för en kickass-awesome helg Hunn, André, Kelley & Isa.


Nummer tretton


06.15

Det är inte bara jag som är vaken den här tiden en lördag. Måsarna låter som om dom höll på att äta upp varandra. Solen skiner redan & det kan vara till en fördel om jag ska orka både tvätta & följa med ut till Sollerön senare idag. Jag har jobbat sedan 8 igår kväll, & nu ska jag lyssna på musik medan jag tar itu med golven på tåget. Axel var snäll & lånade ut sin iPod, så nu slipper det kännas alltför trist. Tack söt. Det finns ett sätt att ta sig igenom en sån här helg. Massor av musik, cola & tanken på pengar. Så, lite musik - ingen mer cola idag - & så kör jag några timmar till innan jag kilar hem & sover en timme eller två. Puss.


RSS 2.0