Sötbubblan


Älskade lilla Sötbubbla. Förlåt för dom gånger mitt tålamod inte är på topp. Förlåt för dom gånger vi bråkar med varandra av trötthet & treårstrots. Jag älskar dig varje sekund av varenda eviga dag. & även om du säger mamma 3 gånger bara för att få min uppmärksamhet & sedan kontrar med total tystnad, så älskar jag det faktum att du varje gång påminner mig om vad jag är. Din, & för evigt din. Nu ska jag försiktigt krypa ner bredvid dig så att jag kanske orkar rulla ur sängen lite tidigare imorgon. Så att vi kan mysa några timmar innan jag ska jobba & du ska leka på dagis. Dagarna går alldeles för fort, & jag måste bli bättre på att ta tillvara på varenda liten sekund..


The happiest lass in London?

& så blev det så! Jess åker till London över nyår med Kelley & Isa. Hur awesome är inte det? Mellanlandar dessutom i München i rätt många timmar, så vi kanske hinner med att se lite av Tyskland också. Det vore ju faktiskt inte helt fel. Åååh, London liksom! Som jag velat åka dit jämt. & nu blir det äntligen så. Med dom bästa jäntorna ever dessutom. Oslagbart. Vi är oslagbara <3

Please, please..

Jag hoppas verkligen att min chef är lika snäll som han brukar vara idag. Egentligen så behöver han ju bara svara ja & inte göra speciellt mycket mer. Jag fixade ju & trixade inatt, & nu är det så nära. Jag är nästan lite smått rädd för att ringa just idag. Tänk om jag inte kan följa? Tänk om min chef säger nej, trots att jag redan fixat med en av våra vikarier. Nej.. pepp Jessica. Inte depp.

Nostalgitripp

Kikat igenom min gamla blogg lite. Det har ju hänt massor på bara drygt ett år. När jag läser det så är det nästan så att jag inte förstår. Det känns främmande & nostalgiskt på samma gång. Om två timmar ska jag jobba igen, jag är inte alls pepp. Ska hinna med & klä granen med Alva också, men julskyltning blir det inte för min del idag. Känns lite halvtrist, men jag vet ju att det ändå inte är värt att åka ner nu för tiden. Det är inte alls samma sak som när jag var liten. Sen ska jag mysa med lite glögg ikväll innan nattjobbet, & kanske någonting mums till.

Men tills dess ska jag fortsätta halvdö i soffan lite.

Konsten att vara effektiv

Första advent imorgon & Fröken Tsang inhandlade massa juligt på affären. Träade även på amiljen Frost/Björklund & uppdaterade oss lite. Kul, kul! Imorgon ska vi ta upp granen & klä den - inga tomtar & knas, men granen får minsann vara framme länge - med Alvas egengjorda julgransdekorationer. Om jag hinner så ska jag försöka slänga in lite bilder imorgon, men jag är ju inte helt duktig på att komma ihåg sånt. Nu ska jag klä på mig & kasta mig till jobbet, eller ja.. halta dit snarare. Jag hatar att gå in skor. Någon borde göra det åt mig.

Hoppas ni har en bättre lördagsnatt än vad jag ska ha. Pussinussituss.

Alva & hemlisar är en alldeles speciell kombination

Alva läcker ut våra hemlisar. Eller ja, en hemlis. Hemlisen kanske vi skulle kunna kalla den. Det ska bli spännande att se vad det resulterar i. Lilla söta, lyckliga Räkan. Jag älskar dig ♥

Sweet miss Sunshine


Du kan få mig att skratta så jag nästan kissar på mig. Det är också bevisat att du kan få mig att gråta över telefon. Men framför allt så kan du få mig att känna mig lite lyckligare mitt i all min egen tomhet. Jag vill leka med dig & Isa - såklart. Ni är ju världens bästa dou-töser. Jag älskar dig Kelley. Dig också Isa. Såklart. Mihi. Känner mig som min Mormor.. Bekräftar jag den ena så måste jag bekräfta den andra.


Like a empty shell

Igår eftermiddag kunde jag inte lyssna på musik. Tårarna ville inte sluta rinna. Jag brukar inte vara så, det är inte riktigt jag.. Därmot brukar jag ha min gråtpaus varje onsdag. Grey's har den inverkan på mig. Men inte igår. Inte ens nästan. Efter Grey's tittade vi på Eclipse, & den fungerade inte heller. Jag blev mest irriterad på hur fåniga dialogerna är. På hur lame Bella är. & på hur oerhört överskattad R-pats är. Världen hetaste? No way, inte ens i närheten. 

Men idag så ska jag & Alva baka pepparkakor med Ines, Sarah & Elvis. Det kan inte bli annat än mysigt. Jag behöver verkligen komma bort från lägenheten lite. Jag behöver få andas & sortera mina tankar. Irrelevanta från riktiga & viktiga. Mina egna från inbillade andras.. 'Hur blev vi så trasiga?'

 


Take a jurney into my mind


A wish come true


En värld utan dig vore färglös & trist.


Secret wishes by night time

Jag har en svacka. En fet, jobbig jävla svacka. Jag har helt från ingenstans fått ett självförtroende & en självkänsla på noll. Jag vill ingenting förutom att bara spola förbi den här skiten. Jag är avundsjuk på andra, varför vet jag inte, för innerst inne vet jag bättre. Jag är tom & negativ. Jag är likgiltig till tusen. Allting känns hopplöst & alla mina drömmar & planer känns naiva & inte längre lika spännande. Jobbet känns som rena självplågeriet & kraven är så höga så att jag vill kräkas. Negativ Jess..

Aja, Alva kommer ju hem igen klockan sju & då blir jag mycket lyckligare. Jag får helt enkelt fokucera på min lilla prinsessa, då blir det liite lättare i alla fall.

So.. kiss me?







Miiiooooww, give me? Just a small taste would be just fine..


Ljust, ljusare, ljusast


Idag är det världens finaste vinterdag. Solsken till tusen & inget jäkla snöslask. Därför så blir det pulkaåkning i Klikten & invigning av mina efterlängtade vinterskor. Awesomeness!


I vått & torrt

När jag & Alva knatade iväg till affären i lördags så hände något läskigt. Vi hade kommit igenom halva butiken & Alva var snäll & hjälpsam i vagnen. Helt plötsligt blir det alldeles suddigt framför ögonen. Hur mycket jag än blinkar så försvinner det inte. Efter det slår det lock för öronen & jag börjar störtsvettas. Det ska tilläggas att jag aldrig svettas i vanliga fall, så det kändes både läskigt & konstigt. Jag förklarade för Alva att Mamma inte mådde bra & lyckades i sista stunden hitta en pall att sätta mig på. Efter några minuter försökte jag att plocka de sista få varorna så att vi kunde gå hem, men kom bara 20 meter innan allt hände igen, men nu ännu intensivare. Jag såg i princip ingenting, hörde ingenting. Så det var bara att vända tillbaka till pallen & ringa till Sebastian. Svärmor bor ju på Sollerön, & när Jim var i Skåne så var det liksom den person som troligast kunde skynda sig att komma upp & hämta oss. Men pappan skulle på innebandymatch, & även om han erbjöd sig att komma upp så fick jag honom att räcka luren till farmor så att jag fick fråga henne istället. & snart så hade snälla, söta Monika kommit till vår räddning. När hon & Alva stod & packade i varorna så kom det tillbaka igen, jag hängde nästan rätt över kassan, hörde inte var damen sa & klarade knappt av att genomföra min betalning. Direkt det var klart sprang jag med siktet riktat på en stol några meter från kassan. Jag såg nätt & jämt & lyckades i alla fall pricka rätt & be Monika om en coca cola som jag köpt. Tusen tack Monika för att du alltid finns & ställer upp ♥


Jag har faktiskt aldrig varit med om något sånt här förr. Två tankar slog mig. Pinsamt, pinsamt, pinsamt om jag faller ihop på golvet inne på affären.. & stackars Alva om hon ska behöva se sin mamma så. Lilla fröken skulle ju bli livrädd. Jag är så tacksam att det inte blev så, & så lyckligt lottad som faktiskt har personer som ställer upp. Många skulle ha svarat att dom inte hade tid & andra skulle låtit mig & Alva vänta länge på den där pallen innan dom dök upp. Men nu gick allt bra, tack & lov.


Snölek & julbak

Igår på kvällen så var jag & Alva ut & lekte i snön igen. Usch så lycklig hon blir av det. Helt fantastiskt. & Corint fick dra igen, nu ska det minsann tränas & skaffas vinterpäls. Men idag är mina småsykson här, & då gick det ännu fortare. Corint var helt fantastisk & drog & drog. Hon verkar för övrigt lite mindre sjuk & är inte alls lika slö. Vi turades om att springa en bra bit bort med en godis i handen & locka på henne. Med ett skutt så kastade hon sig iväg & det märks att hon börjar förstå lite bättre vad det är hon håller på med. Det går lättare att dra också. Tror Alvas 13 kilo var en rätt ultimat startvikt faktiskt. Efter två timmar i snön även idag så gick vi in & bakade lussebullarna klar. Nu står knäcken på spisen & puttrar. Jag får tjuvstarta, det är fler som gjort det nämligen. Mihi. Ååh vad mums det var med årets första lussebulle. Nu väntar jag bara på knäcken..

Ikväll blir det tomt i sängen. Ingen Jim. Ingen Alva. Alva bestämde nämligen för tre veckor sedan att hon skulle tillbringa natten på soffan med moster Hannah. & som hon påmint mig. Jag får helt enkelt ligga inne i sovrummet med djuren.. en katt som löper, en katt som bara busar, & en hund som smygkäkar ur kattlådan. Perfekt. 

14.37

Dag 2 i min & Alvas tvåsamhet. Vi hade hoppats på pulkaväder, men just nu så töar det ute. Vi får hoppas på att det blir lite kallare om någon timme så att vi kan ut & leka. Sneakers klarar inte blötsnö. Har inte direkt någon plan för dagen, just nu så räknar Alva pepparkakor som hon strött ut över hela vardagsrummet. Skulle väl faktiska städat lite till idag eftersom jag lyckades enormt igår. Rätt förvånad själv, men skiten tar ju liksom aldrig slut. Det finns skåp som ska städas, bokhyllor & andra förvaringar..


Imorgon dyker dessutom mina småsyskon upp. Då blir det kaos i vardagsrummet. & kaos i köket om jag pallrar mig iväg & handlar ingredienser till lussebullar & knäck. Men helt klart värt det. Allt för att slippa en uttråkad & mindre happy treåring. Nej, en cigg kanske & jaga ut hunden på balkongen. Det behövs vinterpäls på utställningen i Sthlm. & jag är envis till tusen. Kÿss.




Ett avbrott från tresamheten

Tidigt imorse så åkte Jim mot Skåne-land i en liten Seat med ytterligare två medlemmar ur familjen Svensson. Jag & Alva vaknade relativt sent & drog ut på tiden i soffan med den numera obligatoriska barnkanalen. Sen frukost & en mindre pepp mamma, men trots det så blev det eftermiddag ganska fort & det blev en fika på Kaffestugan med Erika, Nova & Diddi. Måste ju faktiskt erkänna att Alva var mindre bråkig än vad jag trott att hon skulle vara. Yay, way to go Jess. Inte mycket till förhoppning med min bråkiga treåring, minsann..

När vi kommit hem så letade vi fram pulkan i förådet, drog på Corint dragselen & körde premiärrundan. Alva njöt till tusen, jag fick en massa motion & Corint tyckte det var spännande. Efter det så fick jag matlagningsinstruktioner av Alva som resulterade i makaroner & köttbullar. Sen har vi städat, diskat, plockat, rastat hunden, & lekt med lera. Jag känner mig lite stolt över min första dag själv med Alva. Jag är minsann ordentligt bortskämd, men ingen panik än så länge. Nu ska jag mysa ner mig i ett bad med en kopp thé. Awesomeness efter en fullspäckad dag. Puss puss.

Nummer tjugonio


En liten julklapp

För er som sitter & kikar på julklapppar eller bara något fint så skulle jag vilja dela med mig av en liten kod för att få 50 kronors rabatt på nelly.com. Koden gäller fram till den 21.a november, så kika in & se om ni hittar något fint. Själv så har jag klickat hem lite vinterskor & min sparplan tillåter inte riktigt en massa nya fina garderobsfavoriter. Mihi.


Kod: julklappar2010


I väntan på vintern

Snön ska komma idag eller imorgon. Jag längar med spänning & hoppas på minst två decimeter så att jag kan springa ner i förådet & hämta fram pulkan. En dragsele är redan inhandlad, så nu väntar jag bara på snön. Hopefully så kanske jag faktiskt åker lite snowboard i vinter också. It would be aaawesome, eller vad säger du Kelley? ♥

Nummer tjugoåtta


Lanvin for H&M


Helt ärligt så blev jag lite besviken när jag såg kollektionen. Det mesta var inte alls 'jag' liksom. Grabbdelen var dock riktigt clean & slitren. Det andra var nog liite för mycket färg för mig & trista gråa jag. Mihi. Men en del snyggt hittade jag i alla fall. Sen får vi minsann se om jag ens hinner beställa något. Brukar ju bli lite smått kaos när halva Sverige sitter & klickar. We may see..


När den lilla Räkan sätter sig på tvären

Vissa dagar så är trotsen ett faktum. Då är den värre än vanligt & konstant. Idag fick Kelley se en mindre pepp mamma & jag fick en tröstande klapp på ryggen. Matvägran slutade med att jag skickade dotra i säng. Där låg hon & grät över att klockan inte var åtta. Så efter lite överläggning så fick hon återgå till matbordet för försök nummer två. Jag vinner nog oftast, men jag hatar att behöva tjata & gnälla, bli irriterad & ledsen. Klockan åtta ska i alla fall lilla Bråk-Räkan lägga sig & jag ska få andas & kurera mig till Grey's..

Sen ska jag läsa Kafka's 'Slottet. Usch vad svårt jag har för texten. Skriven på gammal svenska & med konstiga meningsbyggnationer..


Elegant kitsch & sagolikt vackert



Imorgon släpps Ida Sjöstedts kollektion i samarbete med JC. Det är bara utvalda butiker som kommer att ha den lilla kollektionen, & jag kan ju nästan satsa pengar på att Mora inte är en av dom butikerna. Får väl lägga nästan det dubbla priset på en klänning istället. Ida Sjöstedt säljs ju faktiskt på nelly.com också, men där är dom lite dyrare. Men min sparplan så vet jag faktiskt inte.. Det är ju trots allt vinter snart?


Nummer tjugosju



RSS 2.0