Jess hearts Yakult


Ååh, nu är dom redan slut.. Tack André för den raden med mums, men nu kommer jag få längta tills nästa gång någon i familjen lyckas leta rätt på dom. Damn Sverige som inte insett att Yakult borde finnas här. Men då skulle jag ju älska det som jag gör nu. Nu betyder Yakult Hong Kong & barndom. & för den betydelsen så väntar jag flera år till nästa gång om det är så..


Klipp - klippÄntligen en lugg som faktiskt ser ut som en lugg.
En snedlugg dessutom, way to go ♥


Nummer tjugo


Way too early


Vaknade med brutalt halsont & snoris till tusen. Dessutom vaknade jag alldeless för tidigt. Så nu ska jag tjura lite över att jag inte kan få vara frisk när jag ska åka bort imorgon, & sen ska jag försöka få något gjort hemma så inte Mittelspitzen blir besviken på mig när han kommer hem från jobbet. Pussinussituss ♥


Videofy.me & abstinens

Från att ha varit rädd för att videoblogga till att ha abstinens mitt i natten. Jag har börjat tycka att det är såå kul, & känner mig inte alls lika obekväm med det nu - om inte Mittelspitzen är hemma förståss. Ja, jag får helt enkelt vänta till imorgon.. Vill ju inte gärna väcka resten av familjen bara för att jag envisas med att videoblogga mitt i natten. Nej Jessica.

När yrvädret sover..


Close up.

Jag ser ut som en tjockis.


Corona är så busig nu så vi knappt kan sova vissa nätter. Hon flyger fram genom sovrummet & försöker leka igång dom andra två djuren. Fungerar inte det så hoppar hon upp i Alvas säng & busar med henne. Men Alva sover som en stock så där har hon ingen tur. Jag håller på att tvinga henne att bli lite mysigare mot hennes vilja. Hon vill egentligen bara skutta & tycker att det är överskattat att ligga stilla & bli klappad & kliad. Ändå spinner hon så fort någon petar på henne. Men i natt så sov hon på min kudde bredvid mitt huvud, så lite framsteg blir det. Snövit däremot, hon sover PÅ mig den tjockisen.


Första utställningen

Den femte juni var vi på den första utställningen med Corint. Det var en inofficiell utställning på Mora Brukshundsklubb & det var mer hundar & personer där än vi räknat med. Allting gick jättebra & vi åkte stolta hem med HP [Hederspris för speciellt lovande valp], BIR-valp [Bästa valp i rasen] & BIG 2 [Näst bästa valp i gruppen].

Kritiken löd; Mkt god typ, fint huvud, bra öron & ögon, korrekt bett, mkt bra skuldra, rygg & kors. Välutvecklad bröstkorg. Bra pälskvalité. Goda rörelser. Fint temprament.
 
Domare; Jahn Stääv.


20.42

En timme kvar tills jag måste kasta mig iväg till jobbet. Får hjälp ikväll så egentligen så blir det nog inte mycket att gnälla över. Det är bara det att jag har så svårt att kunna varva ner från det att jag jobbar dag, till det att jag börjar jobba natt. Hela dagen försvinner i en dimma av stress. Jag måste bli lite bättre på det. Verkligen. Idag har vi i alla fall fått en del gjort trots dimman. Vi har tvättat, blåst & kammat hunden - vilket tar en evighet - & städat & donat här hemma. Känns skönare att komma hem sent på torsdag kväll om det inte ser ut som helvete. Så imorgon ska jag städa hela dagen är det tänkt. Men känner jag mig själv så vaknar jag först på eftermiddagen, även ast det bara blir några timmars jobb i natt..

Nej, nu ska jag göra en kopp thé & kika vidare på 'Pitch Black' samtidigt som jag försöker tvinga mig att njuta av min sista timme innan jobb. 


Njupeskär & annat smått

Vi åkte rätt tidigt på lördagen upp till Fulufjäll. Redan före Särna så såg vi något vi inte räknat med i september. Snö! Wtf liksom.. Vi fick stanna en bit ner eftersom det var för halt på vagen för att köra upp på fjället. Dryga 2 kilometer rätt upp med all packning, & snön ökade i djup. Packningen med sovsäckar & tält släpade vi på, men efter att ha klättrat uppför i snön i en timme innan vi nådde värmestugan så hade vi gett upp tanken på att övernatta. Sån otur alltså. Snön hade tydligen vräkt ner på eftermiddagen dagen innan & nästan tre decimeter snö fick vi spåra genom helt själva i ytterligare över 2 kilometer innan vi till slut stod framför fallet. Helt ensamma. Jag, Jim & Corint. På vägen tillbaka mötte vi mellan trettio & förtio personer, vissa gick i tygskor. Dom hade minsann tur att vi trampat upp en stig åt dom innan dom skulle ta sig till fallet.. Tillbaka i värmestugan igen så njöt vi av lite värme från brasan & gjorde tunnbrödrullar medan vi samlade kraft. Det var skönt att få komma ut & göra något tillsammans, men vi hade verkligen inte räknat med snö. Nu ville jag bara komma ner till bilen igen, åka förbi Morfar & dricka en kopp kaffe. & så blev det. Så underbart att sitta hemma hos Morfar & se hur mycket friskare han såg ut. Över 70 år & överlevt cancer. Den näst äldsta i Sverige som den här stora operationen utförts på. Jag kände mig stolt på något vis. Här sitter jag med min älskade Morfar, han som alltid varit min manliga förebild, & som överlevt. Jag var rädd ett tag att han skulle ge upp. Att han skulle vara så nöjd med livet att han valde att bara låta bli att vakna. Men så sitter han där, fri från cancer, med stora ärr efter operationen. Hans hår är lite vitare men han har inte tappat något av det trots cellgifterna & han ler hela tiden. Som alltid.

Idag var vi ut till Sollerön. Familjen Svensson skulle äta sin årliga surströmming, men jag vägrar äta sånt. Alva hade ätit innan & jag hade annan mat med mig. Fikat däremot, det ville vi alla ha. Såklart. Jag kan inte komma över hur mycket jag trivs där ute. Jag längtar så jag går sönder. 

Efter några timmar så åkte vi tillbaka in till Mora & ett besök hos André & Emelie väntade. Jag fick en liten present av André i form av min absoluta favoritdryck från Hong Kong. Yakult ♥ Jag kan inte ens förklara hur den smakar, den är bara helt egen i sitt slag & det finns ingen riktig motsvarighet i Sverige. Ååh, vad lycklig jag blev. Mihi. Sen så var det ju självklart kul att se André & Emelie innan dom åker imorgon. Jag hoppas dom får 2 otroliga veckor i Egypten. Själv ska jag försöka göra det bästa av den här kalla hösten. På onsdag så åker vi ju till Västerås & dagen efter till Uppsala, det kan ju inte bli annat än awesome!  

Ett minne


Tingsnäs i början av sommaren.


Honungsthé & motivation

Jag har varit vaken i över två timmar. Jag har gjort.. ingenting. Jag skäms lite för mig själv för att det tar så lång tid innan motivationen infinner sig. Jag får skylla på att att det är smittsamt. Snövit, Corint & Corona ligger nämligen & sover, alla tre i samma del av soffan. Lite förvånande faktiskt att dom väljer att ligga så när soffan är 8 meter lång. Men dom är så söta ♥


Spola fram tiden två år nu så att jag får mitt hus någon gång. Då ska jag ha massa kattungar & hundvalpar & jag ska njuta varenda sekund av att slippa ha 15 olika grannar i samma trappuppgång. Jag ska njuta av att ha en egen enorm gräsmatta & att kunna gå barfota utan att vara rädd för att trampa på glas. Alva vill också ha det där huset snart. Vi pratar om hennes alldeles egna rum, hennes nya stora säng med sänghimmel, färgen på hennes väggar & en stor Hello Kitty som jag ska måla på en av väggarna, Små fina garderober & byråér, & en studsmatta. Studsmattan var viktig för henne, så den får jag inte glömma - inte för att hon kommer att låta mig göra det. Två år känns som en evighet..


02.27

I natt när Reginan kom så stod två polisbilar på tågstation & väntade. Poliserna stod vid en klump med personer när dom helt plötsligt började springa mot bilarna. Blåljus på, iväg i en rasande fart. & där stod jag & var besviken för att jag inte fick se vad det var frågan om. Nyfiken i en jävla strut.

Jag har precis firat min ledighet med en glass, men nu borde jag faktiskt sova. Det blir en lång dag imorgon med alla förberedelser inför vår lilla vandring. Men det får jag fokusera på imorgon. Nu ska jag krypa ner bredvid Prinsen & drömma om mina pengar som trillat in på kontot. Dubbel lön & en till liten lön på väg in. Det kommer resultera i drömmar om fina skor & kläder i mängder. Mihi.

Natti Sötkex, sweet dreams ♥

Nummer nitton


Rewind for a lookie& jag saknar mitt långa hår, no doubt..

 

 


..


Blubb - Blubb
Jag saknar 8-bitars 'Bubble Bobble' .. cry.


Mina drömmars ö

Vet ni. För varenda gång som jag åker ut på Sollerön så svider det i hjärtat. Speciellt när Alva är med. Jag vill att hon ska få bo där så snart som möjligt. Hennes alldeles egna rum. En stor gräsmatta att springa på. Närmare till Pelle & Lena där hon älskar att vara. Idag fick hon hjälpa Lena att mocka lite, hon har nämligen fått en egen liten röd skottkärra av henne som hon lyckligt kör runt med. Jag är så förbannat less på lägenhetsliv. Jag är less på Stormyren, & jag är less på att bo på 63 m2. Sollerön drar så otroligt mycket. Jag ska minsann spara ännu hårdare nu, för jag vill bort så fort som möjligt. För min skull, för djurens skull, men viktigast av allt - för min älskade dotters skull. Att få skutta & springa ska inte hela tiden behöva tonas ner för att Mamma beslutat att dotra ska vara längenhetsbarn..

När vi kom hem & precis skulle gå in i porten så körde en blå bil in på parkeringen med en nostalgisk melodislinga spelandes. 'Mamma, varför låter den så?' Det slog mig då att min dotter inte blivit introducerad för begreppet 'glassbilen'. Lite sorgligt tyckte jag & förklarade innan jag skyndade efter bort till andra sidan parkeringen. Så där var vi senare.. min dotters första glass från glassbilen, & mitt första glassbilsshoppande sedan jag flyttade hemmifrån. Sunborn Punch & Dubbelnogat, som ett kliv tillbaka in i barndomen. Banalt kanske, men för mig var det här väldigt speciellt.

Nu ska jag faktiskt smälla i mig en glass innan jag hoppar i säng. Pussinuss Sötmuffins ♥

Nummer arton


Corints first pictures

Bilekersmils Corint of Allsvinn aka Corint
2oo9 - o7 -3o


Här är en av de första bilderna vi fick på Corint där inte allt bara var en hög med vita små tjockisar. Det var helt fantastiskt att vara på kenneln! Första gången vi var där & anfölls av alla valpar var hon bara en liten, liten pluttis. När hon blivit sina tio veckor hade hon redan blivit mycket större & sen gick det fort. Andra bilden är från hennes första dagar här hemma. Hon älskar fortfarande att gräva & skulle kunna göra det en hel dag om hon fick. Från början så skulle hon vara 'Alvas' hund, men nu är hon en riktigt pappig. Jag längtar till vi har vårat hus stående, för då ska hon äntligen få en hundgård så att hon kan vara ute så mycket hon vill.


She a poser, yes She is
Diadem - H&M - Grått linne - Crocker - Vitt linne - Cheap Monday - Leggins med nitar - ? Halsband - Top Shop


Coronas första photo shoot


S*Häldefors Cats Blenda aka Corona
2o1o - o3 - 27

Här är dom första bilderna jag fick se på lilla Corona, nu är hon inte alls speciellt liten längre & hennes karaktäristiska fläck är mörkare & större. Hon är en riktig liten Prinsessa & följer med in & ut ur varje rum. Hon kommer garanterat bara vara den första Ragdollen jag skaffar eftersom jag bestämt mig för en uppfödning när huset är klar. Tills dess får hon & Snövit leka själva.


Meeh..

Efter att ha kikat runt på Ragdoll-sidor, Sverak, samt fått tips av Ellan så är jag nästan hundra på att det knappt är någon idé att ställa ut Corona. Hon stämmer inte riktigt med rasstandarden & jag skulle ligga i sådant totalt underläge. Åh, vilken besvikelse. Det var ju liksom målet. Nu får jag ju lov att köpa en katt till..


Landet lagom & enorm besvikelse

Jag fick höra valresultatet i natt på jobbet. Thomas knackade på fönsterrutan & skrämde nästan ihjäl mig. En av oss blev besviken, & en av oss jublade. Däremot var vi enade om den riktigt stora förlusten. 20 mandat för SD. Det blev mycket politik & det var skönt att faktiskt kunna diskutera med någon som faktiskt också kan se för & nackdelar. Politiskt insatta har en förmåga att bli enkelspåriga & trångsynta. Det finns fel & brister i all politik. Olika saker som spelar roll & som det läggs vikt på. Vissa saker kanske de Röd-Gröna gör på ett helt fantastiskt sätt, andra saker får Alliansen att kännas som rätt.

Till det som är det verkliga anledningen till att helylle-Sverige inte kommer att sluta prata politik på x antal månader; SDs 20 mandat. Annars så tycker jag att det pratas rätt mycket politik alldeles vid valet & sen så är det ingen som lägger någon energi på det, what so ever. Men nu när SD ökat så enormt på fyra år så vet jag i alla fall att jag inte kommer att kunna hålla tyst. Jag skäms för Sverige, & jag undrar vad det är för idioter som stödjer deras så kallade politik. Har dom ingen glädje av mångfalden menar dom? & hur kan dom ens neka till att dom är främlingsfientliga? Det är ju bara att gå tillbaka i tiden & titta på deras bilder där dom står & heilar. Bullshit. Idioter. Att dom dessutom har fått plats i Moras kommunfullmäktige får mig att undra vad det är för jävla nollor som jag valt att låta min dotter växa upp bland..

'Ett parti som säger att alla måste vara lika för att gå upp i den svenska nationen har kommit in i Sveriges riksdag. Det är en farlig dröm som vädjar till vår rädsla. Vi gillar inte främlingsfientlighet. Vi gillar olika.' - Aftonbladet

Valvaka 2o1o

Valvaka. Skrämmande & spännande på samma gång. Skrämmande pga av SD, & spännande att få se om det blir Alliansens andra mandatperiod i rad. Själv så ska jag kasta mig iväg till jobbet & får lov att hålla mig uppdaterad via telefon. & imorgon.. är jag äntligen ledig en dag. Awesomeness!

Lite extra kärlek i vardagen

Igår fällde jag en liten tår över otroligt fina ord. Kelley, den underbara tösen hade skrivit så oerhört vackra ord om mig. Det, DET är kärlek. Underbara du


Ett litet paketIdag fick jag ett litet paket på posten. Det var från L'oreal & innehöll deras nyaste mascara 'Volume Million Lashes' som jag ska prova & sedan vara med & svara på en enkät. Gratis är gott, right?


Mysmorgon

En perfekt början på dagen med frukost framför tvn & ett avsnitt av 'Mumintrollen'. Känner mig faktiskt förvånansvärt pepp idag, inte alls så tröttis som jag brukar vara. Det kanske har något att göra med gårdagen mina glädjeboosts att göra. Efter att jag & Kelley bubblat på så ringde jag Isafisa för att höra hur allt går för henne i Sthlm. Ååh, jag saknar dom där två. Rackarns. 

Nej, nu ska jag ta hund & barn med mig & åka till dagis. Later ♥

 


En höstkänsla & sockersöta önskningar


nelly.com

Så, nu vet nu hur ni kan göra mig lite extra lycklig ♥


Ibland behövs det så lite..

Pratade med bästa Kelley idag, tror minsann det blev nästan en & en halv timme. Anledningen till samtalet var inte helt förvånande - nyfikenhet. Mitt senaste inlägg hade tydligen varit lite smått vilseledande & små fossingar som sparkade mig i magen var självklart Alvas. Tyvärr. Men efter att missförstånden klargjorts så bubblande vi vidare om allt mellan himmel & jord. Jag älskar det med Kelley, alla hennes frågor, hennes lite roliga sätt att försöka hålla koll trots att avstånden är som dom är. Jag är nog dålig på sånt tror jag. Jag hade i alla fall velat vara liite bättre på det. Visa att jag faktiskt bryr mig liksom. I alla fall så gjorde samtalet med Kelley att jag känner mig så otroligt älskad & pepp på det mesta idag. Hon är så söt som kan få mig att känna så ♥

 

Men nu ska jag slita mig härifrån så att jag kan visa min grabb att jag uppskattar honom också. Detta genom ett rejält ryck här hemma så att han slipper göra allt när han kommer hem från jobbet.

 

Pussinuss älsklingar.


13.37

Snart halv 2. Alva har varit vaken sedan halv nio. Jag däremot.. jag har i princip varit vaken hela natten. En som snarkar & en som sparkar med pyttesmå fossingar i magen. Pain. Efter en frukost i sängen så försökte jag förgäves stjäla några minuters sömn men med Alva klättrandes över hela mig så borde jag vetat bättre. Klockan 2 så börjar vår tvätt-tid Alva låter mig inte glömma det. 'Är klockan 2 nu? ..men nu då?'


Känner redan en början till uppgivenhet över att jobba dag & natt i helgen. Men nu har jag ju i princip slappat en vecka så det får jag faktiskt överleva. Dessutom så berättade kvinnan på Maxi igår att det är idag dom höjer panten till det dubbla. & där stod vi & pantade dagen innan. Vilken miss - trodde jag. Men icke. Kvinnan behöver läsa på lite så att hon inte råkar lura fler. Vi kommer märka av höjningen först när butikerna sålt slut på sina gamla burkar & dom nya kommit in. Usch så intressant mitt liv är, mihi.

Ajaa, nu ska vi ta & göra lite nytta & få i oss lite mat. Later peeps ♥


100årskalas


Stulen av Joakim Olsson, jag & söta Sixten.

Also stolen. Se så söt Zandra är uppe i hörnet!

Joakims bilder, grillmästarN aka Boxer-Robert.


Näst sista, random brud, Sixten & jag.

Sista, vid bordet innan det hunnit bli skitigt.


.. & sen Jespers bilder. Jess, Jim, Sixten, Joakim & David.


Angelica, Jocke & Jess dancing.


Jocke.. posing?

Vackraste Hanna, Jess & Angelica.


Pusspaus & lollipop-Jess.

Bästa överraskningen när Sannihsen dök upp ♥


Lehmann var som alla oss andra, full like a kastrull.

Morgonen efter en tio timmar lång fest. Awesome!

Jag ber om ursäkt för att jag figurerar på samtliga bilder nästan, men det är liite svårt att slänga upp bilder när jag inte känner alla som var där speciellt bra. Så nu blev det så här. Tack för en fantastisk kväll/natt med awesome musik & ännu mer awesome peepz. Det krävs en del för att toppa den här festen, så födelsedagsbarn - det gjorde ni riktigt bra.


Back to basics


Off to 50tals / Rockabilly - fest eller 100 årskalas om ni så vill.

Ha en awesome lördag, det ska vi ha!


Miss CoronaIsshh, du är så söt. Jag kommer äta upp dig. Promise.


16.07

Igår var min lediga dag mitt i en veckas jobb. Jag & Alva var hemma & rensade all svamp som vi plockat på söndagen med Lena & Pelle. Efter det åkte jag, Jim, Alva & Robin till vår vanliga fiskepöl & hoppades på massor med fisk. Det var egentligen bara Jim som hade någon fiskelycka, & för mig så började det nappa först när det blivit mörkt & vi skulle åka hem.. 

Efter att jag jobbat klart dagpasset så jag hämtade Alva på dagis, & nu har vi lekt med lera i en timme. För 'omväxlingskull' så tröttnade hon före mig & nu kramas hon med Corona. Nu väntar jag bara på att Jim ska komma hem & vi ska iväg & panta burkar innan maten. Sen får vi förhoppningsvis något gjort innan jag ska jobba natt också. Förhoppningsvis. Bye for now sweeties.

What makes life beautiful


Jag & Jim var enade om en sak. Jag ser ut som 40+ på den här bilden. Däremot så tyckte Jim att jag var het, men det var han ensam om. Alva i sin tur är vacker som en dag.

'Näää, äre sant?'


Tack Isa för dom fina bilderna från Alvas kalas. Nu väntar jag spänt på fler!


En stund för att andas

Dom här helgerna är tunga. Dom tillåter inte någon som helst tid för något annat än just jobb. 7 tåg ska städas på 3 dagar. Har jag tur hinner jag sova lite, & har jag ännu mer tur så hinner jag faktiskt äta också. Det är nog det som är värst. Att vakna på eftermiddagen & dra på sig jobbkläderna för att direkt cykla till jobbet. Jag prioriterar sömn för mat, & prioriterar definitivt jobb före sömn. Annars hade jag inte jobbat med det här. Men jag trivs rätt skapligt måste jag erkänna. Det är inte kul kanske, men det är rätt nära till jobbet & när jag väl är ledig så är jag ledig flera dagar i rad. Det finns ju alltid fler jobb om jag känner för lite miljöombyte ibland. 

Men nu är snart min matrast slut & det är jobb som står på schemat resten av natten, thank God for music. Puss. 

Music Maestro

Musik i öronen & städa tåg hela natten. Jag är inte negativ, bara förbannat förkyld & inte alls pepp på att jobba. Helst hade jag gått & lagt mig nu & sovit hela helgen, men icke. Dålig update under helgen väntas. Puss.

15.22

Började med att slita upp familjen för att hinna kasta i oss lite frukost. Packade in alla i bilen, släppte av Alva hos sin far, & åkte ut till Kråkberg för att träffa massa andra hundar & delta i lite träning. Jag måste erkänna att jag var rätt nervös. Jag har nog faktiskt rätt mycket fördomar gällande riktiga hundpersoner. Jag inbillar mig att dom ska vara pretto till tusen. Med all sin tid & alla sina åsikter. Speciellt när det var vår första gång & Corint är nyfiken i en strut & absolut inte vill behöva lyssna. Men det var trevligt & lärorikt, & Corint klarade till & med att vara lös under promenaden i slutet. Riktigt kul!

 

När vi kom hem så plockade jag fram mitt block & mina pennor för att rita på en bild som jag hållit på med alltför länge. Jag gjorde faktiskt klart den, & nu ska jag göra en till kopp thé & bre en smörgås & fortsätta med nästa bild. Den har också legat & väntat i en evighet, men det är sista bilden. Efter det så är jag fri att rita vad jag vill. Då blir det förmodligen en till bild på Xtina, jag längtar redan.


Flashback alert


Min dator. Tusen bilder, tusen minnen.


Första september

Första september. Höst. För en gångs skull skiner solen, men här hemma är vi sjuka. Eller ja. Jag & Jim är sjuka & Alva är ett paket energi. As usuall. Idag tänker jag på alla planer & drömmar. Allt som bara skjuts upp, som bara väntar som halvfärdiga projekt. Inget hinns med när det alltid ska behöva städas hemma. Ge mig 40-timmars-dygn så ska jag få massor gjort. Men tills dess så får jag försöka överleva ångesten jag skapar. Jag har helt enkelt lite för höga krav på mig själv, men bara lite.

Idag så tror jag att jag & Alva ska fortsätta med städandet. Om jag har tur så är det rent & fint här ikväll så att jag kan sitta & rita några timmar. Det var längesen nu. & imorgon klockan tio så ska vi till Brukshundklubben för att få pli på det där vita odågan.. Later fellas.


RSS 2.0