Älskade lilla tös

Jag älskar dig.

Åh vad jag älskar dig ♥


Saknad chey

På lördag hämtar vi hem våran chey.

Som vi saknar henne.

Fina, fina Corint ♥


Rosa, rosa, rosa..

Det är inte det enklaste att göra klart ett rum till en 4-åring.
Sakerna liksom plockas fram under hela processen..


Flyttkaosets era

Snart är det över. Allt är på plats på Zornvägen, även om vissa saker fortfarande ligger i kartonger. Inget mer försök till att flyttstäda med två barn. Inget mer packande i & ur bilen. Jag längtar tills jag packat upp den allra sista lådan & påsarna som står på golvet. Då ska jag dammsuga varenda centimeter men min nya dammsugare - jag älskar den lite! Sen ska jag packa om i förrådet, & efter det.. njuta av att äntligen vara färdig. Var sak på sin plats, efter storlek & färg ♥

 


Elektronik-problematik

Less på elektroniken här hemma. När jag bloggar från telefonen fungerar det inte attlägga upp bilder här. Blogg.se har fortfarande - till skillnad från vissa andra bloggportaler - inte släppt någon app för varken android eller iphone. Min dator har inget fungerande tangentbord. Jims dator fungerar det inte att lägga upp bilder från, & blutooth-funktionen har slutat fungera. Lyckat. Så jag använder numera min egen dator & hoppas att den inte gör mig besviken. Så kanske, bara kanske.. köper jag den ett nytt tangentbord. Om den har tur.

20 augusti 2o11


No 'poo - Day 1

Nu har jag gjort en skrubb för ansiktet, rengort med OCM, & ska snart hoppa i badet & skrubba kroppen med en olivolja & socker-blandning. Det är lite spännande måste jag erkänna, men nu hoppats jag på ett lyckat resultat. Ska försöka låta bli att tvätta ansiktet på en vecka nu - annat än med varmt vatten kanske - & se om det går att se någon förändring redan då. Men nu ett bad med Mini & göra något åt en & annan babyspya. På måndag ska jag inhandla rätt balsam också & köra igång med Balsam-Metoden. Jag är full av förväntan.

Kalas i all ära

Igår hade Alva sitt 4-års-kalas här hemma. Vi gick upp tidigt - själv fick jag 3 timmars sömn pga av soffbyggande under natten - & gjorde tårta, duschade & ställde iordning. Strax efter 11 tittade Diddi in med presenter & sen blev det någon timmes lucka då Alva lekte med det hon fått. Sen dök Jims far upp, efter det Sarah, Ines & Elvis, sen Kelley & till sist Jims mor. Någongång under tiden kom väl Jim hem också¨. Hade en riktigt trevlig dag, & Alva var så lycklig över att få ha ett kalas där hennes bästis Ines fick komma. Lyckat minsann!

 

 

 



No 'poo for Jess

Efter en hel del research - helt slut efter allt letande & läsande har jag bestämt mig. Inget mer schampoo för min del. Istället ska jag börja använda min tidigare hatade fiende. Balsam. Som jag hatat balsam. Men nu ger jag det en chans. Är så tired of slitet torrt tagel till hår som bara pickas. En fördel jag har innan jag börjar med balsam-metoden är ju faktiskt att jag sällan duschar oftare än var tredje dag. En kort period för några år sedan så blev det oftare, men det tyckte inte mitt hår & min hud alls om. Så nu försöker jag med något nytt. Hudvårdsprodukterna slutar jag också med & det började jag faktiskt fundera på bara häromdagen. Eftersom vi håller på för fullt med allt vad flytt & renovering innebär så har jag slarvat en hel del. Jag dimper ner i sängen samtidigt som Jim & orkar inte ens tänka på att tvätta ansiktet & smörja in mig. Huden på kroppen smörjer jag nästan aldrig in. Dels för att jag är lat, men också för att jag faktiskt redan har fantastiskt len hud. Så varför inte i ansiktet. Under graviditeten med Mini gav den upp totalt. Jag har verkligen försökt att få ordning på den, kört en hel serie från apoteket, men jag tyckte liksom att det fortsatte att bli värre & värre. Men nu, när jag fuskat blev det istället bättre. Plitor & annat konstigt försvann mer & mer. Visst, min hud är fläckig som en leopard, & det kan ju vara hett. Men inte i ansiktet liksom. Så nu ska jag köra OCM där. Var in på apoteket idag & beställde ricinolja, & sen ska jag inhandla lite annat, typ kokosolja & mandelolja. Att jag skulle börja handla på hälsokostaffären trodde jag aldrig, men vad gör jag inte för att kunna se mig i spegeln utan att sucka? Men först darlings, först behöver jag min skönhetssömn. Pussinussitussi.

Effektiva till tusen

Nu har jag packat ner allt som den förra 'hyresgästen' lämnade kvar när han flyttade. Ungefär en så där 10 kartonger kanske. Packat in tonvis med hans glas & porslin, packat egna kartonger, packat upp nästan 20 av dessa gigantiska saker, målat det sista i sovrummet medan Jim tapetserade, organiserat garderober, tvätta & vikt in annat tvättat för att kunna hänga upp det blöta.. Vi har haft 2 supereffektiva dagar. Sovrummet är färdigt att börja städa & möblera & vardagsrummet är också nästan klart. Känns som att jag behöver komma igång med projekt [Alvas rum] nu. Allt är iaf ute ur rummet nu, väggarna är redo & väntar på att bli slipade. Jag måste bara erkänna att jag känner mig lite extra lyckligt lottad sånna här dagar. Det är mysigt & se allting förändras & bli bättre. Fixa & göra allting till vårat. Snart blir det en tripp till IKEA också. Spännande med tanke på att Jim & jag aldrig varit dit tillsammans. Sist var jag där med Diddi & Erika - Nova sov nästan hela tiden som jag minns det. När jag kom hem hade jag iaf råkat köpa liite mer än den byrån jag åkte för att köpa, vilket resulterade i att Jim bestämde att jag aldrig mer får åka på IKEA utan honom. Så nu får vi väl se hur det blir den här gången. Vi har egentligen rätt olika smak gällande inredning, men brukar kunna komma överens förr eller senare.. Det blir nog super, anyhow. Men nu ska jag sova mellan mina 2 Svenssons. Mini somnade snällt redan före 10 idag & det händer inte ofta, så jag måste få några timmars sömn i fall att hon skulle få för sig att vakna tidigt imorgon. Tveksamt dock då lilla fröken brukar dra sig till 11-12-tiden.

4 år senare


Grattis på födelsedagen Räkan.
Jag älskar dig mer än livet ♥


Det där med lycka mitt i paniken

Mitt liv nerpackat i kartonger. Totalt packat 16 st gigantiska sådana. Packat upp 3. Paniken är ett faktum, & jag vet att jag kommer vara helt förstörd om jag inte snart känner att jag faktiskt har massa tid på mig. Vilket jag självklart inte har. Ofc. Imorgon åker Alva till sin far & blir borta hela veckan. Jag ska då springa & handla presenter till henne, lyxsand & lyxmat till katten - fick köra den billiga varianten pga av dålig ekonomi, & det var inte att föredra - fortsätta rensa i förrådet, börja torka ur tomma skåp & tvätta. På kvällen ska jag förflytta mig & Mini till Jim, packa upp låda efter låda & rensa ur Alvas framtida rum. Det ska slipas, spacklas, slipas igen, sparkas, målas, sparmålas, målas igen & sen ska ena väggen tapetseras. Jag tänkte att jag skulle klara av det själv, men Jim lät tveksam. Han underskattar min förmåga minsann. Bara vi målat klart så ska äntligen möblerna på plats. Det kommer bli fantastiskt. Jag kan inte ens förklara hur lycklig jag är. Jag har allt jag verkligen önskat mig - utom mitt hus, men det kommer ju - & även när paniken sliter i mig så kan jag känna en lycka som jag för några år sedan aldrig trodde var möjlig.

För sena nätter

Jultomten.. Jag önskar mig tidiga klarvakna mornar istället för maniska nätter. Tack.

6 augusti 2o11


Syskonkärlek

Mina fina, fina flickor ♥


6 augusti 2o11


Flyttpackning natte-tid

Mini bestämde sig till slut för att sova.

Bärsele av & packa ännu en kartong.

Börjar bli tomt på saker att packa bara.

Får fortsätta i förrådet imorgon. Yay..

Men 'snart' är det klart.



Duktiga familjen

Har varit i nya lägenheten igår & idag. Fixar & donar. Packar upp & packar ner. Sorterar & organiserar. Efter snart 2,5 år tillsammans så fungerar vi rätt bra tillsammans när det ska fixas med så mycket. Jim fixar med det som är tungt & jobbigt. Jag springer runt med Mini på bröstet & fixar detaljer. Imorgon kommer Alva hem så då blir jag & barnen hemma här i helgen & packar förhoppningsvis en hel del. Den andra lägenheten ska målas & tapetseras klart först innan Alva sover där. Känns bäst så. Speciellt nu när hon brutit benet också & det står grejer överallt där. Längtar tills september då allt är klart & vi ska åka till Ikea. & så kommer Corint hem! Usch vad jag saknar henne nu. Fina cheyen. Sen ska jag äntligen börja jobba igen i oktober. Helt underbart. Jim har fått beviljat halvtid ända till maj, så vi får väl se om jag fortfarande jobbar på TraffiCare då, eller om dom lägger ner helt.. Hinner i alla fall jobba 4 månader. Sen hoppas jag få lite serveringsjobb också. Brukar jobba så mycket jag har möjlighet att göra & jag saknar restaurangatmosfären lite. Det är ju faktiskt första sommaren på 10 år också som jag är ledig på sommaren. Det svider faktiskt lite eftersom det är på sommaren jag brukar jobba som mest. Nu är jag fattig istället & försöker leva på föräldrapenning. Men det blir bättre nu bara vi bor tillsammans igen. Min fina, fina familj <3

Mini Jessica Xiao Xing Tsang Svensson

Kärt barn har många namn ♥


00.05

Idag känner jag mig lite bortskämd. På rätt sätt. Jag, Alva & Mini har nämligen haft både Diddi & Isa här idag. Det åts glass & uppdaterades i timmar. Allt mellan himmel & jord vidrördes. Så där som jag älskar. Alva fick en My Little Pony på sitt gips & jag fick vila lite från allt bärande. Mini tycke inte att hon behövde sova idag & har i princip varit vaken konstant i 12 timmar. Förutom korta power naps. Tur att jag har en babysele så hon kan hänga på mig lite & inte bara bäras. Imorgon ville Alva åka till sin far, så hon får väl ringa & fråga snällt. I så fall så ska jag försöka få lite gjort i nya lägenheten nu när det äntligen är tomt. 2 dagar sent, men nu kan vi i alla fall börja flytta. Awesomeness! Sweet dreams sockertoppar.

Att känna sig hjälplös & rädd

Blev väckta vid 10 & fick veta att en rullstol fanns att hämta på lasarettet. Upp & kasta i sig frukost, ringa försäkringskassan, ringa bahnhof, ringa trafikverket, fixa med föräldraledigt & jobb, maila.. Sen klä på oss, stoppa Mini i bärselen & knata upp på lasarettet. Känns underbart att ha Alva hemma igen efter en hel vecka. Men det är inte utan att jag känner mig hjälplös & är konstant rädd för att hon ska stöta i eller lägga vikt på benet. För så fungerar hon. Hon kan & vill oftast själv, även om hon inte får nu. Så jag vaktar & vågar knappt släppa henne ur sikte. Rullstolen funkar bra. Hon vill nästan inte lyftas ur den. Hon fick - efter några försök till övertalning - också äta i den. Men hon är hemma & det är det som räknas just nu. & det firade vi med soffmys, chip, godis & Cola. För idag ville jag få visa lite extra att hon är mitt lilla hjärta.


RSS 2.0