Damn you cute thing

Vi var ut på ön idag. Jag kramades lite med Fiona som faktiskt är den enda häst jag tyckt om någonsin. Mys-Fiona. Jim målade Alvas säng & jag gick en kortis i solen med Mini i vagn. Sen lekte jag lite med Corint innan hon fick för sig att dyka in i busken som ett skott. Försökte dra ut henne med hjälp av linan, men hon ville bestämt vara där inne. & därinne hade en igelkott rullat ihop sig till en boll. Corint rullade runt den med tassarna som den taggiga boll den blivit & jag försökte rulla den rätt med en pinne. Petade lite på den också, bara för att. Mihi. Sen flyttade Jims mamma på den för att Corint inte skulle komma fram till den igen. & jag satt tyst & stilla & hoppades att den skulle sluta vara en boll, men icke. Vi åkte hem & igelkotten var fortfarande bara en taggig boll. Efter 3 somrar på ön så fick jag äntligen se en, & då får jag bara se taggar.. Men nu ska jag försöka få lite sömn. Jobb dag & natt hela helgen. Tillbaka till tågstädandet. Natti.

02.27

Jag borde verkligen inte börja vara uppe hela nätterna igen. Vad jag gör? Rensar svampar såklart. Rensar & torkar. De senaste dagarna har jag haft trevligt besök. Rebecka & Sandra var här häromdagen, & idag tittade Rebecka förbi igen. Känner mig nästan lite bortskämd eftersom jag annars mest bara hänger med familjen. Men ibland ska jag väl få lite lyx också. Mihi. Idag var jag äntligen nere på stan - inte fullt så kul där nere dock, rätt obekvämt snarare - & köpte kokosolja. Köpte även ett par byxor åt Alva som helt plötsligt börjat få ont om dom här hemma - tror dom hamnar hos den andra föräldern - , lite hårspännen & en väska. De 2 sistnämnda sakerna behövde hon verkligen inte, men det var 'My Little Pony' & jag tycker att det kan vara lite skönt med något som bryter av i Hello-Kitty-Hell. Sen köpte hon ett nagellack för sina resterande födelsedagspengar, då det redan spenderats nästan allt på en Barbie med en garderob nästan lika omfattande som hennes egen. Okej, jag överdriver en del, men dom där klänningarna & skorna ligger minsann överallt. Själv fick jag också ett nytt nagellack & Mini fick en ram med plats för kort & gipsavgjutning. Så det kanske jag ska fixa med imorgon. Jim då? Han fick minsann inte annat än massa godis & liknande med sig hem. Jag har ju lyckats lova honom en iPad 2.. Ibland önskar jag att jag tänkte innan jag lät orden lämna mina läppar. Men ja, har jag tur kanske jag får låna den lite? Natti sötsaker - fast ni sover säkert redan.

Tisdag

Leggins med nitar - ? - Klänning - Prim i am - Kort 'hoodie' - Wear it


27 september 2o11


Hon vågade sig iväg ut i hallen, men sen blev det lite svårare.


27 september 2o11


Duktig liten Mini som börjar få lite mer koll i gåstolen.


When words take over

Just nu bråkar vi konstant. Jag & Alva. Hon lyssnar inte. Frågar tusen frågor. Berättar om allt hon gör i minsta detalj. Fruktansvärt trött Mamma. Lika trött Alva. Imorgon gör vi ett nytt försök. Natti.

2 år, 6 månader

Jag fick blommor idag. 2 buketter faktiskt. Kanske har jag varit lite extra snäll på sista tiden? Jag ville ju inte vara sämre än Prinsen så jag köpte honom min favoritblomma i en stor kruka. Att han skulle vara allergisk mot den var ju inte direkt vad jag räknat med. Dagen till ära åt vi lite extra gott & Alva valde att spendera sina pengar på en Barbie med massa klänningar & skor. På kvällen ringde jag både Syster & Kelley för lite updates & fick lite gjort här hemma samtidigt. Nu är det redo att dammsugas, dammas & diskas efter några timmars sömn. Får minsann ställa alarm om jag ska hinna för Diddi kommer & plockar upp mig, Mini & Corint halv 11 & så åker vi & hälsar på Erika i Orsa. Skönt att få hänga lite & uppdatera varandra. På eftermiddagen ska det plockas svamp. Vi åkte lite för kort förra gången & hittade inte så mycket rödgula trumpeter, så imorgon gör vi ett nytt försök. Men nu ska jag göra som dom andra 4 & sova. Natti sötsaker.

As we count our wishes


Grattis till oss idag.

2,5 år & massa mer ska det bli.

Jag älskar dig.

Då, nu, sen. Alltid.

Finaste, finaste Prinsen ♥


Hangin' around

Vardag ♥

Fina Mini-bus, jag älskar dig så!


Måndag

Nagellack - Depend 14 - Jeans - Acne - Svart linne - Vila - Randigt linne - Bik Bok - Cardigan - Acne


Mysdag ahead

Imorgon ska jag & Mini ha mysdag. Alva ska på dagis redan innan frukost & Prinsen jobbar ju i vanlig ordning. Självklart ska det rensas en hel del svamp, men förhoppningsvis kan jag göra det när Mini-bus sover. Fick ett tips i en kommentar här igår, så när klockan passerat 17 imorgon så åker vi & letar rödgul trumpetsvamp. Tack för tipset! Hoppas att det finns något kvar bara. Mihi. Men det är nog dom enda planerna för imorgon. Passar alldeles perfekt. Då kanske jag får lite tid över till att städa även imorgon. Nackdelen med en 8 meter lång soffa i mörkbrunt& 2 vita små pälsbollar. Men vad gör jag inte för mina små älsklingar? Imorgon kanske jag kan få Prinsen att filma lite basic trix med Corint också. Skulle vara lite kul att visa dom nere i Karlstad. God natt kex, sov sött!

As time passes by

Jim knäppte det här för ett tag sedan.

3 supertrötta cheyer.


00.21

Dessa svampar. Dom är verkligen överallt. Plockar, rensar, placerar, torkar, flyttar om & donar. Svamp-nördar har vi blivit också. Hittade en liten inte alls speciellt fin svamp häromdagen & förklarade för Prinsen att jag tyckte den såg ut som de svampar som växer på tryffel. Så vi grävde lite & under mossan så var det fullt av gula 'trådar', & visst hittade vi 2 hjorttryfflar också. Kul att lära sig så mycket nytt hela tiden. Sen älskar jag att vara ute också. Hunden springer lös & barnen får lite frisk luft. Perfekt. Däremot börjar det bli kallt på kvällarna & det tycker jag inte lika mycket om. Speciellt inte när jag snart ska börja jobba igen. Usch. Men det ska bli skönt att få rymma hemifrån lite. Mini är en liten Mamma-gris nuförtiden & kan behöva få vara lite själv med pappa. & andra också faktiskt. Vilken skillnad det har blivit på mina döttrar. Med Alva så hängde jag alltid med massa olika nära & kära. Med Mini blir det inte alls så. Visserligen så har det ju varit tusen andra saker att göra. Flytta, packa, packa upp, flyttstäda, Alva & hennes gipsade ben.. Det blir lite lättare snart. Bara Alva rör sig som vanligt igen. Men nu måste Jessica sova, imorgon fortsätter det. Natti.

Fredag

 

Linne - Gina Tricot - Leggins - Jimmy Choo for H&M - Hårband - Friis & Company


Morgonbus

Min fina fina baby.

Du blir stor så fort.

Lite för fort.


15 september 2o11


Lika lycklig & busig varje morgon <3


13 september 2o11


Här hemma tävlar döttrarna i att väsnas..


13 september 2o11

 

För 2 veckor sedan så lyckades jag filma Mini när hon log, vilket inte är det lättaste. Självklart har hon en handduk ivägen också så hennes söta lilla mun inte syns...


Buggar efter nylanseringen?

Försöker utan resultat ladda upp videos på videofy.me.. Det fungerar inte alls. Inspelningsfunktionen fungerar inte heller, trots att jag har den senaste Flash Player'n. Vet inte ens om mitt mail kom iväg till dom, verkar ju ha buggat ur helt..

Någon mer som har problen?

Svampfetisch

Vårat hem är dränkt i svampar. Torkade, på torkning, orensade & rensade. Vi säljer & plockar ännu mer. Torkad trattkantarell väger ju ingenting! Vi försökte väga upp 1 hekto, & det var inte någon liten mängd minsann. Så googlade vi lite & bestämde oss för ett pris som kändes rimligt. Tänkte göra små påsar till den torkade svampen imorgon. Kul med lite pyssel & kanske någon timmes paus i rensandet. Har fortfarande en låda kvar att rensa, & Prinsen ska ut & plocka imorgon. Det tar liksom aldrig slut.. Så om ni vill ha trattkantareller, let us know! 50 kr/kg för färska - rensade & borstade - , 50 kr/25 gram torkade. Dom torkade är ju enklast enligt mig. Tar ingen plats & blir inte dåliga. Dessutom sväller dom ju när dom får väta på sig, så det behövs inte mkt alls i maten. Enkelt, & såå gott.

Imorgon ska jag skutta ur sängen..

..eller vakna med en trötthet som innebär dunkande huvudvärk. Jag hoppas självklart på det första. Men tror mer på det sista. Idag sov jag till & med middag på eftermiddagen med Mini. 2 timmar. Resultatet blev en ännu tröttare Jessica & ont i huvudet. Inte helt okej faktiskt. Men Prinsen hade hunnit med massa städ & fixat mat under tiden, så det var ju inte alltför illa. Mihi. Mini har faktiskt börjat sova en hel del nu. Hon har ju hittills sovit väldigt korta pass på kanske en halvtimme & sen varit vaken i flera timmar. På natten vet vi inte riktigt. Har aldrig behövt gå upp med henne eller så eftersom hon sover bredvid oss i sängen. Men hon äter flera gånger varje natt. Inte som alla andras små som tydligen sover heela nätterna & i sina egna sängar.. Ibland så sover hon nu vissa gånger hela 3 timmar! Jag & Jim är ju som sagt inte alls vana vid det så vi smyger liksom & kikar på henne då & då. Men det är skönt om hon kan fortsätta så nu, så jag hinner göra allt trist som måste göras med henne på mig. För jag busar hellre när hon är vaken. Det är ju tusen gånger mysigare. & om några timmar blir Fröken 3 månader. Vart tar tiden vägen?

18.37

Vi napp-tränar. Det är inte så uppskattat.


11.54

Fjärde dagen i rad med svamp-plock igår. Femte dagen jag rensar. Döttrarna roar sig faktiskt förvånansvärt lätt idag. Now, continue Jess..

 


Balsam-metoden

Har faktiskt inte börjat med BM ännu, trots att jag hittade den före ocm. Håller på att leta 'sista schampoo', & sen får jag helt enkelt se ut som skit medan håret vänjer sig vid balsamet. Spännande!

Alltid en början?

Snart har jag hållit på med ocm i 3 veckor. Ungefär var fjärde dag tvättar jag ansiktet med risinolja utblandat med olivolja. Oljan masserar jag i ansiktet i ungefär 5 minuter & sen ångar jag bort det med en het handduk. Varanan gång - dvs 2 gånger - har jag gjort en skrubb på honung & havregryn innan själva oljerengöringen. Dagarna som går mellan gångerna tvättar jag inte ansiktet alls. Jag skulle ljuga om jag säger att min hy är fantastisk nu. Jag skulle överdriva om jag påstog att alla fläckar, prickar & otrevligheter försvunnit.. Men däremot kan jag - utan att ljuga - berätta att min hy är mycket, mycket bättre. Ingen överdriven torrhet som kommer fläckvis, fläckar har bleknat & det ploppar inte upp massa trista plitor & sånt längre. Bara en fas? Jag kommer utan tveckan att fortsätta & se om det fortsätter åt rätt håll. Sen måste jag verkligen köpa kokosolja också. Hälsokost.. Jobbigt att behöva tvingas ner på Mora.. Men vill jag vara fin så..

..and it goes on. And on.

Finns en liten risk att jag kanske inte har någon svamp kvar att rensa imorgon, även fast Jim kom hem med 2 lådor till. Jag är effektiv minsann.


00.54

Prinsen har kommit på att vi ska sälja våra trattkantareller. Visst, jag är ju rätt ekonomisk & så & extrapengar säger jag inte nej till, så det var bara att vandra runt i svampskogen idag igen. Mini tycker däremot inte att det är så kul att behöva hänga på Mamma när hon ska ner bland svamparna. Hon är tyst när jag är upprät, men direkt jag hukar mig så duger det inte längre, även fast jag undviker att bara böja mig framåt. Dvs, hon är fortfarande i upprätt läge, men hon har bestämt sig för att hata höjdskillnaden. Mihi, knäppfia. Idag blev det minst dubbelt så mycket svamp som igår, & imorgon ska det säljas. Det är bara en liten detalj.. Prinsen har valt att sälja rensad svamp. Inte så konstigt kanske. Men han har inte rensat en enda liten pytteliten svamp. Det har däremot jag gjort, massvis. Han tycker minsann att han har det bra när hans lilla hemmafru kan rensa hela dagarna & nätterna. Samtidigt som hon ska hinna fixa frukost, lunch, hundpromenader, amma, diska, tvätta & städa.. Ja, gick det idag så kanske det går imorgon också. Prinsen har i alla fall varit snäll & informerat sin fru om att detta är vad hon kommer pyssla med under hösten. Tur för honom att hon faktiskt råkar vara rätt rejält kär i honom. Men nu ska jag göra som resten av familjen & försöka sova. Imorgon ska jag ju hinna med en hel del, vill ju inte låta hemmet förfalla pga av alla svampar. Pussituss små kex.

Höstmys & trötta cheyer

Vi vaknade alla 3 precis klockan 9. Alva sov första natten i sitt nya rum & det gick ju utan problem. Lilla tokfian har ju blivit mörkrädd, så både Prinsen & jag räknade med att få ha 2 flickor mellan oss under natten. Men nej, Alva var så duktig så. Jag & Alva åt frukost på en gång medan Mini låg i sitt baby-gym. Efter det tog vi en promenad i skogen & var ute en timme. Mini somnade precis innan vi gick in & sov en väldans massa..

Trötta cheyer & en slö eftermiddag i soffan innan Prinsen kom hem & vi åkte iväg på svampjakt. Lite tidigt ännu, men jag har ändå att rensa idag. Alva bakar småkakor & jag rensar svamp & donar hemma. Rätt okej dag för en hemmafru.

[Med tanke på att jag somnade inatt när jag började skriva det här så kanske jag skulle ge mig själv pris som den tröttaste cheyen i familjen..]

So real it's almost unreal

Jag är så lycklig. Allt är färdig-upp-packat & nu är det bara omstrukturering av förrådet kvar. Jag njuter av att slippa känna mig superstressad, & försöker njuta av varenda sekund. Hunden är hemma igen & Alva är inte längre gipsad. Livet är precis som jag vill att det ska vara.

Kamera-lek

För några veckor sedan så lekte jag & mina 2 flickor med kameran på framsidan av telefonen. Mini tyckte att det var jättekul. Annars när jag försöker fota hennes leenden & skratt så slutar hon direkt hon ser telefonen, men att se sig själv är kul.


Vad hände där?

Upp tidigt med Alva & äta frukost med Jim som redan åkt till Falun & lämnat bilen. Upp på Stormyren & slutbesikta lägenheten. Får sätta en ny våd i sovrummet, men sen är det bye bye Stormyren, jag kommer inte att sakna dig. Okej, lite, men det är i så fall närheten till dagis & affärer. Efter det blev det tur & retur Falun & hämta hem bilen. Tydligen inte det lättaste att hitta läckan i acn, så vi ska tillbaka om en månad. Telefonmöte med cheferna på jobbet, & efter det tittade Robin förbi på lite glass & soff-häng. Han drar ju till Göteborg imorgon så det var kul att träffas lite innan. Sen blev det soff-middag i form av grillad kyckling, baguette & sallad innan vi fortsatte plocka här hemma - jag är allt annat än intressant nu för tiden.. Men för en timme sen så blev jag tvingad att gå & lägga mig, så nu ska jag försöka sova. Halv 10? Vad hände där? Dom andra 2 slocknade minsann direkt också.. Aja, imorgon kanske jag i alla fall är liite intressantare. Pussituss.


RSS 2.0