Sexhundra kilometer enkel resa

Imorgon ska vi upp klockan 6 för att hinna klä barn, oss själva, göra frukost, packa in i bilen & hinna till dagis klockan 7. Därifrån åker vi sen 60 mil söderut. Destination Älmhult. Där ska vi lämna fina fröken Himla så hon får flörta lite. Hoppas verkligen att Mini klarar av att sitta i bilen så länge utan att det ska bli totalt kaos. Det gick ju bra när vi hämtade Yolka på Arlanda, men nu är det ju dubbla vägen.. Efter att vi lämnat Himla tänkte vi att vi skulle hitta något mysigt hotell & få sova lite. På fredagen ska vi nämligen vidare till Karlstad.Lite lunch på IKEA, shoppa det jag missade sist & sen vidare till en liten by utanför staden som heter Jonsbyn. Där vankas valpträff på Bielkersmils kennel. Vi har verkligen längtat efter att få ha en riktig hund-helg. Men nu ska jag förhoppningsvis få lite sömn innan. Natti natti Sötsaker.

Att vara en del av kaos & rubriker

 

Efter körskolan kikade jag in på Kina. Syskonen Tsung jobbade. Det lockades som alltid med mat direkt jag kliver över tröskeln, men efter att ha tackat nej 3 gånger så fick jag sitta ner & smutta på min Pepsi. Jag saknar att träffa mina släktingar var & varannan dag, men jag vet att nästa gång jag träffar dom lika gärna kan vara imorgon. Familjen Tsang med allt sitt kaos, bara att försöka att skapa nya, lite mer positiva rubriker.. för borta i Hong Kong kommer det alltid bråkas. Men här kommer jag hem med Pak Choi, Litchi & Yakult från min fina familj ♥


5.e gången gillt?

 

Nu cyklar jag ner på körskolan för andra gången denna vecka. Körlektion & 45 minuters nervositet.


Himla ♥


23.54

Katterna har rang-tävling fortfarande & jag försöker få dom att acceptera situationen & sluta fräsa åt varandra. Hade katterna fått bestämma hade dom varit nöjda med att bara undvika varandra. Men istället för att få någon katt utanför så försöker jag sätta dom i situationer där dom glömmer bort varandra i lek eller helt enkelt råkar hamna väldigt nära varandra. Novalie - eller Li som hon kommer att kallas - & Yolka spottar & fräser & tycker båda 2 att dom ska få vara 'Alfa'. Corona vill nosa på alla, & Himla vill leka men är så låg i rang att hon blir osäker hela tiden. Men alla 4 glömmer sin egen roll ibland. Innan helgen så tror jag att dom slutat sura.. Idag har jag haft Fröken K här några timmar. Åh min fina chey. Trist med favoriter på andra orter. Jag känner ofta att jag missar så mycket. Sånt som att träffa vännerna för film-kvällar. Att sitta trångt i soffan & kanske till & med på golvet. Jag känner att jag saknar Västerås. Jag vet att ut missade massor när jag flyttade hem. Att banden jag så gärna velat hålla kvar är så veka i jämförelse med de band min Västerås-cheyer har. Jag saknar min Mode-klass. Vilka fantastiskt roliga personer. Så färgstarka & helt annorlunda i förhållande till den klass jag gick med i Mora i 9 år. Jag saknar dom, jag vet att jag missade massor där. Att jag förmodligen stannat kvar många år om det inte varit för att jag faktiskt trodde att Mora hade något att ge. För ett tag sedan fick jag frågan om jag ville flytta tillbaka. Jag längtar alltid dit. Västerås har en alldeles speciell plats i mitt hjärta. Sommar i Västerås. Lukterna, stämningen. Som elektricitet i luften. Jag saknar det. Men svaret blev nej.

Orkidéer & kaktusar

Fin-Beba; 'Hallå! Jag har fått en orkidé och vet inte hur man sköter om den. Ska den vattnas ofta?

Aldrig? Hjeeelp. Glad alla ♥ dag i efterskott!'


Vårsolen påminner om smutsiga fönser som längtar efter att få torkas. Men jag strutar i det ett tag till & nöjer mig med att bada & 'beskära' mina blommor istället. Jag samlar på orkidéer medan Prinsen älskar kaktusar. Alva får ha lättskötta gröna blommor i sitt fönster eftersom det alltid sitter katter i det. Närbilden är på vår chilli-planta som vi sådde för 2 år sedan. Stackaren har varit nära att dö många gånger men nu blommar den entligen. Vi brukar skoja om att den symboliserar vår kärlek. Om det vore så enkelt ändå? Mihi.


Konsten att leka med katter 2


Anar att Yolka är den som har mest kul..


I'll be waiting, this aint over

Så, även om mina mamma-känslor är sårade just nu så har jag ju tusen saker att begrava mig i om jag vill. Hemsidan fylls ju på hela tiden & det ska fyllas på med massor innan det är klart. Hittills blir det 2 kullar kattungar till vår/sommar. Kommer bli såå kul & mysigt! Nästa helg ska vi på valpträff & då får Corint lite extra uppmärksamhet. Ska göra klart burskynket också & lägga in lite bilder på det jag sytt. Sen ska det ritas & målas. Sys ännu mer. & fotas. Jag vill vara kreativ nu. Jag vill få lägga alla mina timmar efter 8 på kvällen på att skapa. Se saker ta form. Jag tror att jag är på väg mot rätt håll iaf.

Älskade minsta

Älskade lilla Mini. Imorgon har vi en dag helt för oss själva. Bara du & jag. Då ska jag försöka både busa med dig & städa samtidigt. För det ska du veta älskade lilla bus. Ingen kan stöka som du. Jag tycker synd om Alvas rum.

En skymt av våren

 

Promenader i vårsolen ♥


You have to make some dreams come true when other ones fail

Jag har en svacka. En enorm svacka skulle min kära sambo kalla det. Jag vet inte om det är hormoner som spökar eller något förflutet som gör sig påmint. Alva & jag drar inte jämnt just nu. Oavsett hur mycket jag försöker. Hon är fyra & har gråtit de 2 senaste gångerna hon kommit hem. Jag har gråtit. Hon jämför mig med någon annan. Berättar för mig att hon kallar någon annan för mamma ibland. Att hon råkar. Den andra har samma namn som mig. Hon är inte hennes pappas flickvän. Hon är hans så kallade vän. Men hon tar min dotter på play-dates & går med henne på stan. Köper kläder åt henne. Sover tillsammans i samma rum. & när min dotter kommer hem så vill hon inte att jag målar hennes naglar för det har hon redan gjort. En gång var hon bara min. En gång var hon allt jag hade & nu så känns det som att jag inte ens kan få vara hennes mamma ifred. Klä inte min dotter i kläder du haft när du var liten. Framför allt inte på ett dagiskort som vi alltid kommer att ha kvar. Min dotter är MIN dotter. Förutom Alva så har jag även problem med Mini. Förutom att hon ju inte sovit en enda natt ännu så är hon superförkyld nu också. Försökte få henne att sova bredvid mig, men det gick inte alls eftersom hon bara ska ställa sig upp hela tiden. Jag har inte kunnat ha henne bredvid mig i sängen sen hon var 2 månader. Det känns som att jag fyller en minimal funktion som mamma just nu. Mini vill aldrig kramas, hon kommer aldrig att kunna sova bredvid mig, & jag kommer aldrig mer kunna somna med nosen i hennes nacke. Hon är liksom aldrig stilla. Ålar sig ur mina kramar på nolltid. Inte ens när hon blir ledsen vill hon bli kramad. Upplockad men inte kramad. & trots att hon är super-mammig så känns det som att hon alltid är på väg någonstans. Jag känner att jag går vilse i mig själv. Om jag tvingas bara vara mig själv, då vet jag liksom inte riktigt. Jag är ju mamma.. & jag kan inte ens förmå mig att drömma om att bara få vara mig själv. Jag vill liksom inte. För jag är rädd att det inte finns något kvar.

Så nu går jag in till 120 procent med katterna. Fångar i alla fall en dröm.

Min allra minsta bus


Ååh som jag älskar dig!


Ta-da!

För er som är lite smått nyfikna kan i få tjuvkika på vår hemsida. Den är under konstruktion, så ni får ha lite överseende med stavfel, skriptfel & annat.

Konsten att leka med katter


Mini illustrerar precis hur mycket våra katter älskar fjädervippan.


If there was time

Om jag hade haft tid så hade jag velat sminka mig oftare. Tunga sminkningar med mycket färg & djup. Experimentera. Göra plåtningar. Fota modeller. Lära mig ISO, slutartid & vitbalans. Göra en studio med tillhörande ljus. Ååh <3

 

 

Men istället plockar jag fram symaskinen & lär mig nya saker på den. Har jag tid? Nej. Men det är liksom skönt att göra det ändå. Stjäla av tiden.


Sad Jess

Igår var en alla ♥ dag perfekt för mig. En ros, ett kort & några semlor. Jag har varit lite ledsen de senase dagarna eftersom det verkar som att jag inte får några fler Ragdolls. Kommunikationen från säljaren har helt upphört & jag känner mig så besviken. Jag hoppas på att allt bara är ett misstag, för jag har verkligen varit superlycklig sen jag kom i kontakt med säljaren..

 

Aja, det är mkt katter nu i alla fall.. Jag & Alva gick på promenad med Corint, Corona & Yolka. Det gick förvånansvärt bra faktiskt. Corona går i Corints tassavtryck & till & med Yolka följde efter idag - efter lite övertalning. Nu under kvällen väntar hemside-fix & semla.

 


Bildredigering & stilmallar

& så var det pill i stilmallarna igen. Vet inte alls om jag kommer att lyckas få det som jag vill den här gången. Trilskades i PhotoShop också. Eller ja.. Jim satt & redigerade bilden vi ska använda som header & jag försökte med designen. Jag vet inte när det blir klart men jag antar att vi lär oss massor när det tar tid. Inte så kul hela tiden kanske. Sen är vi ju perfektionister också - främst jag - & då tar det ju automatiskt längre tid. Imorgon tänkte jag även att jag skulle börja med att designa mitt burskynke. Det kan bli spännande. Tror faktiskt att jag kan få rätt svårt med att sy upp det sen. Perfektionist your know. Nej, nu skulle jag ha sovit för flera timmar sedan. Natti natt Sötsaker.

SE*Pieces of Art's

Förutom massa att läsa på om genetik, nedärvningslära, korsningscheman, rasstandarder, sjukdomar & liknande så måste jag också leta hanar - 2 är i princip klara - , boka veterinärstider, försöka sy ett burskynke, få kontakt med tusen olika personer, fixa en hemsida, företagsregistrera.. Listan tar liksom inte slut. Men det är kul & jag hoppas att vi hinner genomföra 2 parningar under våren. Det går faktiskt sakta men säkert framåt, & det är många beslut som tagits bara hittills. T.ex. valet av foder. Nu hoppas vi kunna byta från franskt till svenskt kvaliteétsfoder inom kort. Känns som att det är bättre ur flera synvinklar.


Stamtavle-matematik.


?

Min header är på rymmen.. Det ser rätt knasigt ut här just nu. Har frågat supporten om hjälp, så det är bara att vänta & se..

[update]Fick toppenhjälp & upptäckte att felet var mitt eget. Men nu är det fixat & klart!

Play time photographys


23.42

Pratat katter halva kvällen via telefon. Känner mig proppad med information efter dessa dagar & mer blir det imorgon. Fick i alla fall fina råd & infallsvinklar av uppfödaren bakom SE*Sky High's. Hon har ju så otroligt fina katter & hennes tankar & åsikter var otroligt kul att få ta del av. Imorgon hoppas jag få prata lite Kurilean Bobtail också. Rasen i sig är ju inte alls lika komplicerad känns det som. Just nu i alla fall. Intryck ändras. Men jag tycker att det här är så fantastiskt kul. Även om jag ibland tycker att genetikläran är svår att få full koll på, & matematik inte är min starka sida. Köpte oss faktiskt en allt-i-ett-skrivare idag eftersom jag hela tiden behöver kopiera & skriva ut saker. Det kommer underlätta såå mycket. Men nu lite skönhetssömn då jag verkar bli hemma själv med döttrar & djur imorgon. Natti natt Sötkakor.

Matematik & genetik

Läser på allt jag kan nu. Studerar stamtavlor, räknar ut inavelsgrad & ritar upp kull-stamtavlor. Känns som att det blev lite mycket på en dag, men till slut jag koll på det. Imorgon ska jag ta kontakt med hankattsägare & veterinären. Hoppas på att dom andra uppfödarna är lika mysiga som Milda, Yolkas uppfödare. Uppfödare är lite antingen eller har jag fått känslan av. Hoppas på att jag lyckas hitta dom mysiga nu bara. Som faktiskt lånar ut sina hanar..

As random as it gets..

Sova på Pappa är det bästa som finns.

Katt-mamma & katt-baby.

Fluffig vit sak.

Katt-lek.

Alva med fiskbensflätor i höstas.

Som Portman [♥] i 'Black Swan' på Isa's 25års-kalas.se


2 favoriter

 

2 av mina favoriter. Semla & Yolka ♥

 

2 of my favourites. 'Cream bun' & Yolka.


00.23

Vaken sist som vanligt. Mini gråter i sömnen & jag kan absolut inte slappna av då. Klätterträdet blev klart idag så imorgon ska jag fota det lite & se om jag hinner knäppa lite på Corona & Yolka också, innan det blir för mörkt. Känns som att det blir mycket som har med djuren att göra nu framöver. Vi ska ju testa katter & hund, leta pojkar att para flickorna med, åka på utställningar.. Men det jag ser fram emot mest just nu är Bielkersmils valpträff första helgen i mars! Äntligen! En hel helg med samojeder & alla deras familjer. Ååh vad kul! Corint kommer att älska det. Hon saknar nog sin bror där nere. Usch. Jag & Jimpa tycker lite synd om henne ibland. Att hon liksom inte har en hundkompis hemma. Men det går ju inte här. 2 hundar i lägenheten blir för mycket helt enkelt. Men nu ska jag tvinga mig till sömns. Natti natt.

If this is what we do, we do it just fine

Idag började jag dagen med att kryssa några saker på att-göra-listan samtidigt som jag drack min frukost-smoothie som Jimpa gjort till mig när han & Mini gick upp. Efter det så var det kläder på & packa in Mini, Corint & Yolka i bilen så vi kunde strosa runt lite på tygaffären & köpa ett schysst tyg till klätterträdet. Som alltid så hittar jag massor där, så nu måste jag ju börja sy igen. Ååh, så kul! Om det inte bara trasslar, förstås.. På Sollerön försvann Yolka innan vi ens hunnit plocka ut sakerna ur bilen & till slut - efter rätt mycket letande & ropande - så hittade Jimpa henne i motorutrymmet. Bus-katt. Lite thé & planering, & sen fick jag & Mini leka själva när Pappan & Farfar sågade alla delar. Vi stannade så Mini hann träffa Farmor en kort stund också men sen var det hem & bygga som stod på schemat. Åh så kul att få göra själv & inte bara köpa ett komplett liksom. En hel del pusslande såklart, men det blir nog riktigt fint till slut. Corona & Yolka lekte i det redan ikväll. Men imorgon behövs mer tyg & så hoppas vi att vi hinner bli klara. Då visar jag, of course. Skönhetssömn nu. Nighty night.

00.35

Idag var verkligen en riktigt bra dag. Jag & Jimpa lämnade Alva på dagis inför hennes pappa-helg, innan jag tittade in på arbetsförmedlingen för att visa lite papper & uppdatera dom lite. Efter det passade jag på att handla 2 flaskor balsam så jag slipper vara nere på Mora mer än nödvändigt. Det säljs ju bara på Åhléns så.. Sen strosade vi runt med Mini i affärerna i Noret istället & kikade på allt & inget. Trots det så hamnade vi på Kina för lunch. Mini var sitt nöjdaste jag & vi fick faktiskt äta utan stress & gråt. Trevligt också att träffa släkten lite. Sen gick vi en promenad med Mini i pulkan & Corint & Yolka i koppel. Yolka fick bäras hela vägen i princip. Tjockis. Efter det så hade vi en liten städdag - som jag ju älskar. Jag hann också med att fixa massa pappersarbete, träna, skypa med först Syster & sen Kelley, & äta semla. Men jag behöver min skönhetssömn nu & imorgon ska vi bygga klätterträd till katterna. Pussunussi natt.

Att kunna skjuta upp till imorgon

Jag har aldrig riktigt haft lyxen att kunna känna så här förr. 'Äh, jag gör det imorgon'. Det är en fantastisk känsla att veta att jag inte kommer behöva vända dygnet varannan vecka. Att sakta börja känna mig utvilad trots att Mini vaknar 10 gånger varje natt. Utvilad har inte funnits på över 2,5 år. Jag skäms faktiskt lite nu, över att jag inte ville förstå hur illa det var. Att ständigt försöka leva upp till mina egna skyhöga krav & klara av tusen saker trots ständigt rubbad dygnsrytm. Att få vara ledig varannan vecka & tvinga mig själv till att orka göra saker med familjen fast jag bara viljat sova flera veckor i streck. 3 jular i rad då jag jobbat. Alla mina & Jimpas jular har jag jobbat. Allt liksom inpressat på lediga dagar. Varannan helg ledigt & totalt förstörd av sömnbrist efter n veckas jobb dag & natt. Men nu vill jag få ha en mer givande jobb. Jag vill få känna mig motiverad nog att göra mig lite fin innan jobbet. Jag vill slippa vandra omkring själv i timmar med radion & tågets alla ljud som enda underhållning. På tisdag ska jag på intervju. Men dom andra dagarna ska jag bara njuta av den här fantastiska känslan av lättnad, & bara vara med min familj.

Pusskalas


Mini tycker att dockan behöver lite pussar..RSS 2.0