En helt ny vardag

Jag har inte riktigt hunnit med att känna mig arbetslös ännu. Jag har mest bara hunnit vara superstressad över allt som ska hinnas med. Papper ska fixas, fyllas i & letas fram. Jag blir dagblind & tidsoptimist. Men jag tycker om att få vara hemma samtidigt som min andra halva & mina döttrar. För första gången i mitt liv har jag 'semester'. Jag har aldrig haft det förr, så snälla låt mig få njuta en kort stund innan det ska stressas vidare till nästa jobb i ordningen. Imorgon ska jag stryka ytterligare några punkter på min att-göra-lista, njuta av att få vara en del av denna fantastiska familj & hoppas att mina nässelutslag försvinnerinnan jag kliat sönder mig. Aja, nighty night.

Bicolor & colorpoint

 

Brun bicolor tabby & Choklad colorpoint.


The other way around?


Yolka har missuppfattat det där med pälsvård..


Don't interfere in play time..


Den här är filmad för någon vecka sedan. Mini kan väsnas hon också..


<3

Tjockis ♥


00.04

Idag har allt känts som en tjock dimma. Jag gör alltid så här när livet känns som att det fungerar på de flesta fronter. Då får jag för mig att jag får lov att slåss på en ny front. Så igår när vi kommit hem från pulkaåkning i Klikten så rökte jag vid fyratiden min sista cigarett. Rastlös, ur fokus, ur balans, känslig & mindre trevlig. Men 32 timmar senare så har jag fortfarande inte rökt. Imorgon blir det lite lättare, förhoppningsvis. Även fast vi har tusen saker att göra. Jag & mina milslånga listor. Kanske kan jag kryssa över lite punkter på dom nu när jag får extra tid över då alla rökpauser blir till många minutrar jag annars brukar slänga bort. Jag älskar ju att INTE röka. Men jag älskar att röka också. Jag måste bara lära mig att leva utan det. För jag & cigaretterna fungerar inte ihop längre. Det är dags att vända blad.

Introducing Yolka


Tjockis-Yolka <3


Höst-minnen 3


Alva sjunger Nicki Minaj's 'Super bass' & dammsuger samtidigt. Det går sådäär..


Vackra, underbara, bråkiga döttrar.


Höst-minnen 2

 

Filmat den 23.e november. Då hade lilla Mini-bus bara krupit på knäna i en månad..


Kitty stealer

 

Han gör det igen. Stjäl mina djur. Blir favoriten. Jag somnar med tjockis-Yolka på mig & vaknar av att hon lämnar mig för att lägga sig på Jim istället.. Här längtar jag i månader medan han rycker på axlarna. Tjurig Jess..


Höst-minnen


Vi tog många långa & mysiga promenader under hösten. Jag saknar solskenet efter klockan 3, att slippa lager på lager med kläder..


& så är hon äntligen här!

Yolka flög tidigt i morse från Litauen till Arlanda med sin uppfödare Milda. Jag hade inte ens gått & lagt mig när vi åkte härifrån & sov så mycket jag kunde på vägen ner. Vi irrade runt lite bland terminalerna innan vi hittade Milda vid ett bord i hörnet av en coffee shop. Vi pratade på & så tar hon ut Yolka ur transportburen. En lugn, liten tjockis la sig på plats i hennes knä. Knäpptyst & så otroligt söt. Finare än på alla kort jag fått tidigare. Vi pratade så mycket vi hann innan det var dags för Milda att åka tillbaka. På vägen hem åt vi på IKEA & Mini flörtade med tanterna vid borden runtom. Resan hem gick bra, ingen katt som lät speciellt mycket, & Mini var snäll & busig i princip hela tiden. Väl hemma så tog det inte så lång tid innan Yolka vågade sig fram & sen visade hon snabbt att hon är den som bestämmer. Till skillnad från Corona så lägger hon sig nästan på den som klappar & vill mysa. Helst med Prinsen då. Såklart. Alva är superlycklig över den nya familjemedlemen, medan Mini inte har brytt sig alls. Jag är så lycklig över att hon äntligen är här, & Prinsen.. Ja han föll rätt hårt för den nya lilla cheyen. God natt & dröm sött.

Dag & natt. Natt & dag.

Den här veckan är & har varit totalt fullbokad. I måndags var det nyårsfirande med familjen & Joachim. Vi lagade mängder av mat & umgicks. Alltid lika trevligt att kombinera mat med nöje. Speciellt med Joachim som är superkock & allt. Mihi. På tisdagen fick vi besök av André & Emelie & badade en skrikande mindre nöjd Corona & Alva grät floder. Lilla vännen som inte klarade av att se sin lilla katt så ledsen. Sen jobbade jag sista 2 passen på tågen för TraffiCare, & det kändes lite trist men skönt på samma gång. Idag kämpade jag mig upp för ett samtal till arbetsförmedlingen & efter det har jag mest bara myst med mina fina döttrar.Mini & jag tog ett långt bad & Mini skrattade lika mycket som Corona skrek dagen innan. Nu ska jag äta en semla & kamma min katt framför tvn innan det är dags att cykla till tåget & hjälpa Miljöteamet med uppstarten. Kul att få vara lite delaktig. Sen cykla hem & plocka upp Mini & packa in oss i bilen mot Arlanda. Träffa Milda & få hem en nybadad Yolka. Ååh, så lycklig! På fredag väntar arbetsförmedlingen för första gången i mitt liv. Mindre spännande.. Later Cupcakes <3

Fodervärd sökes

Jaha, nu verkar det som att det eventuellt blir fler katter som ska användas i aveln. Jag har haft lite kontakt med en uppfödare som tyvärr valt att lägga ner sin uppfödning. Hennes Ragdolls är fantastiskt fina & verkar till skillnad från Corona vara den typen av Ragdolls som snabbt får både storlek & tyngd. Det vore väldigt kul att få ta del av hennes linjer. Så, jag söker ev en fodervärd i Mora/Orsa till en Ragdoll-hona. Vill du veta vad det innebär att vara fodervärd så skriv en rad!

A few days from now

 

På torsdag, äntligen!


Princess Corona


Ååh, pippisar!


Jessi-cat-sang

[Kelley hade roligt med mitt namn för ett tag sedan. Sötfia.]


Den här vattenfontänen vill jag ha till våren. Jag tycker ju om när katernas saker passar in bland resten av hemmets alla prylar. Plastigt är inte min grej riktigt. Jag vill skämma bort mina älsklingar. Snart ska vi börja bygga på deras nya klätterträd också! Åh så kul. Har ritat en skiss på hur den ska se ut, & jag längtar tils vi får snickra & klä i tyg. Det ska också byggas en kattunge-låda så dom små kan få vara i fred. Jag älskar det här!


Everything at once

Ni vet så där som det alltid blir. En sak händer, sen händer tusen saker till. Jobbiga saker. Jag & Prinsen blev ju arbetslösa båda två denna månad. Jag har tre dagar kvar, men sen är det tack & hej TraffiCare. Sen har jag ju varit ledsen också, är väl fortfarande faktiskt. & nu kom flera saker till. Men. Det finns ett litet men. Det har faktiskt varit lite samma sak med det som är kul & positivt också. & då måste jag ju säga att det började med Isas 25års-kalas. Awesomeness! Efter det så fick jag veta att Yolka kommer snart, nämligen på torsdag! Ååh, som jag väntat. & innan torsdag så ska jag förmodligen skriva på papper för en ny anställning. Lite extra så där bara, men ändå. Kul, kul. Vissa saker är såklart precis som vanligt. Jag har jobbat precis som jag gör varannan fredag. Kommit hem & gått med hunden & katten. & nu ska jag få somna till mina favoriters andetag. Fantasiskt!

Katt-kaos

Det är kaos i huvudet. Jag får upp hoppet, väntar på samtal, ringer ändå, hoppas. Men blir besviken. Varför svarar alla personer helt plötsligt inte i telefon? Jag mailar & lämnar meddelanden men får ändå ingen respons. De sista 2 veckorna har verkligen inte varit mina veckor. Jag är tömd på energi, önskar att jag fick sova en vecka men sömnproblemen är värre än någonsin. Alla räkningar kommer samtidigt & helt plötsligt kan jag inte tänka på något annat än pengar. Båda arbetslösa samma månad. Jag vill inte vara sån. Ringt på jobb gång på gång dessa 2 dagar, men inget svar där heller. Känner mig uppgiven & besviken. Jag vill så mycket, men just nu verkar det som att alla jag vill få tag på har tagit semester från sina smart phones. Imorgon hoppas jag att dom ringer upp mig. Allihopa. & mailar. För jag tycker inte om att bli besviken & inte ens kunna berätta det. Sov gott sötnötter, själv ska jag gå upp igen & dricka lite thé så kanske jag kan somna om en stund..

Några hinder på vägen.. & alla anslutande vägar.

Jag har en svacka. En rätt ordentlig svacka faktiskt. Sanningen svider, tankarna rusar. Försöker att vifta bort det, men det finns där. Det är inget någon behöver lägga någon vikt vid, det bleknar med tiden. Men just nu vill jag få ha rätten att vara lite ledsen. Älskade fina familj, ni gör mig lycklig varje dag. Varje minut.
Skickade in papperna till Sverak inatt, så nu hoppas jag att jag & Jim får något av våra stamnamns-förslag godkänt. Ååh, det är så spännande! På måndag ska jag ringa till veterinären & fråga tusen frågor & så hoppas jag att hon kan hjälpa mig med proverna i Orsa. Jag vill komma några steg framåt snart ju.
Men! Imorgon ska vi fira Isafisa som fyllt 25. Det kommer bli en hel del blandade känslor, men jag hoppas att det blir fantastiskt kul. Nu lite skönhetssömn på min första lediga natt. Pussitussi.

Vitt mot vitt

För kanske en vecka sedan började jag tvinga ut Corona en kort stund varje dag. Den här veckan har hon fått gå nattpromenaden med mig & Corint när jag kommit hem från jobbet. Det har gått bättre för varje gång & nu är det i princip som att gå ut med 2 hundar. Dom är så fina i snön också mina små ulltussar. Måste försöka fota dom någon dag. Det är bara så otroligt svårt att fota djur. Inne blir jättedåliga bilder. Speciellt vitt tycker jag är svårt att fota, så det behövs tränas på. Men nu är det bara imorgon kvar innan jag blir ledig en hel vecka. Då kanske det finns tid. Nighty night.

Rubbad sömn 2K

Det känns nästan enbart skönt att bara vara 14 dagar ifrån arbetslöshet. Slippa jobba dag & natt på samma dygn en vecka i streck. Få komma in i mer realistiska sömnrutiner. Fixa allt det här med uppfödningen. Göra saker jag borde gjort för längesedan. Ha helger som inte blir totalt luddiga eftersom jag jobbat natten till fredagen. Pengarna kommer jag sakna. Jag tycker inte heller om tanken på arbetsförmedlingen. Första gången någonsin. För första gången har jag inte ett enda jobb. En period hade jag fem. Vintern 06/07. En evighet sedan. Jag antar att jag är lite kluven. En arbetsnarkoman som helt plötsligt ska försöka vara hemma. Bara vara.. Jag förstår att det här är något jag måste göra, jag vet bara inte om jag verkligen vill det. Jag älskar ju att jobba..

Miss Blue

 

Letat som en tok efter en hane att para Corona med. Inte det lättaste när alla har restriktioner & bara använda sina hanar på sina egna honor. Svårt att få kontakt med uppfödarna också.. Men nu äntligen börjar det likna något! Hoppas, hoppas.


B-day Hunn

 

Min fina fyllde år igår. Hipp hipp hurra ♥


My beautiful had his B-day yesterday. Hipp hipp hurray!


Att få vara din

Idag hade jag en alldeles underbar dag med min fina familj. Bara Alva fattades, & det känns alltid lite tomt när hon är borta. Vi åkte i alla fall ut till Sollerön med Mini, Corint & Corona. Vi spelade sällskapsspel, fikade med svärföräldrar, Jens & Linn. Mini var inte fullt så nöjd & idag så fick jag rätt i mina misstankar då hennes första tand brutit igenom. Lilla fröken Bråttom. Så hon är rätt mycket kinkig & ledsen nu, men det går ju över. Men nu ska jag sova till ljudet av de andra fyras sömn. Natti natti.

Katt-mys

Sy eller köpa?

Hm..

 

Sew or buy?RSS 2.0