Super Bobtail

 

Idag blev Yolka godkänd för avel. Prinsen åkte hela vägen till Stockholm & fick träffa 2 trevliga domare & titta på fina katter. Jag är liiite avis..


Tusen saker på så kort tid

På måndag åker vi till Skåne. Som vi planerat. Som vi försöker packa rätt utan att glömma något. Jag hoppas på att båda flickorna är friska & glada under våran lilla semester. & att vi faktiskt kan få ha en riktigt mysig vecka trots många timmar i bil & rubbade rutiner. Men först ska Jimpa få Yolka avelsgodkänd i Stockholm imorgon. & i Malmö väntar tester. Sen, om allt går exakt som planerat så får Yolka träffa Nikki på tisdagen. & jag hoppas verkligen att hon följer med hem igen på lördagen. Då ska vi också hämta vår lilla Himla. Äntligen! Fina chokladpralinen. Sen ska vi bara vänta på kattungar. Så spännande så det är inte sant. Men först måste Mamman sova, för imorgon får jag inte min vanliga sovmorgon. Natti natt.

I N D I

 

Första grabben ♥


Onsdag

 

Byxor, smalt skärp, & bangle  - H&M - Tischa - GaGa by Amplified


23.07

Vaken sist. Som vanligt. Känns lite ensamt faktiskt för katterna är i höglöp alla 3 & inte välkomna in i sovrummet. Dom väcker Mini som sover så dåligt redan. Alva däremot, hon går nästan inte att.väcka. Förutom nu kanske, när hon är sjuk. Minis förkylning släppte.inte heller, så nu fick båda döttrarna Ipren innan dom skulle sova, så kanske dom sover i natt i alla fall. Jimpa blev också förkyld tyvärr, men jag trotsade förkylningen & var ute & sprang ändå. Hoppas jag slipper ha lika intensiv träningsvärk den här gången. I söndags kunde jag inte ens gå. Hett. Corint däremot, hon ville inte alls som jag ville & får nog stanna hemma nästa gång. Men nu ska jag försöka somna utan pälsbollar bredvid mig i sängen. Svårt. Men Minis sömn är viktigast. Mamman sover ju ändå aldrig före 1 halv 2.. Natti natt Sötsaker.

Måndag

 

Chinos - H&M- Linne - Friis & Co'

 


If time is all we have, why is there so much we have to do before we can just do 'nothing'?

Tusen punkter på 'Att-göra-listan'. Körskolan 3 dagar i veckan & superförkylda barn. Mini börjar bli frisk medan Alva började igår kväll. Jag har varit mer eller mindre förkyld sedan jag slutade röka. Har pratat med Linda som har Himla & Himla har ännu inte löpt om & har ökat i vikt. Nu hoppas vi verkligen att det blir små kattungar. Ska bli mysigt att få hem Himla igen sen. Hade lite kontakt med Malin också & Nikki väntar på Yolka nere i Malmö. Så nu har jag fixat så att jag kan få henne bedömd i Stockholm i helgen. Ska bli superkul att träffa Isa också! Underbara fin-chey! Sen på måndag så åker bi till Skåne. Wiho! En hel dags bilfärd ner & sedan en hel dag tillbaka på sönda gen. Corona & Li får bli kvar hemma för annars får vi inte plats i bilen. Haha. Två katter & en Samojed blir tillräckligt. Jag hoppas bara att det går utan större problem med Alva & Mini. Annars kan det bli jobbigt.. Men vi har räknat med många stopp & lite längre pauser. Sen när vi väl kommit fram så har vi några dagar på oss att göra massa kul. Familjesemester i all ära! & jag tänker semestra med gott samvete efter att ha fått reda på vad jag får för lön i sommar. Awesome! Nu ska jag försöka tvinga mig till sömn. Natti natt.

00.10

Dagen bestod i princip av städning. Alva var ute nästan hela dagen & lekte med grannflickan & jag putsade fönster, tvättade, plockade & dammsög varenda vrå. Avfläckade soffan efter Minis matkladd & försökte få bort pälslagret som lyckas bli på alla gardiner på nolltid. På kvällen så blev det lite spel med Alva innan soffmys. Båda döttrarna somnade strax innan nio, så sen roade jag mig med att kamma 4 pälsbollar & klippa klor. Nu borde det få vara relativt pälsfritt ett dag i alla fall. Jag försöker i alla fall. & vårstädningen är nästan klar! Så skönt, så skönt. För imorgon måste jag verkligen ut & springa med Corint igen. Det var superskönt under själva löprundan, dock så var det ju mindre skönt idag. Jag borde kanske inte börjat med 4,5 km, men nu tror jag att jag fortsätter med samma runda & hoppas på lite resultat. Supernöjd med all utrustning än så länge. Sele, lina, expander & bälte från Björkis till Corint, & Nike-dojjor till Mamman. Hoppas bara att jag inte tröttnar så fort, utan att jag verkligen fortsätter springa. För om både jag & Jimpa fortsätter så har han lovat mig att vi ska springa Tällbergs Halvmaraton nästa år! Yay!

Fredag

 

Tischa - Ewe of Eden - Halsband & örhängen - Kappahl - Bangle, tunt skärp & jeans - H&M


3 år igår

Grattis till oss!


If every dag was like this one, we would learn to wish for something else

Det har faktiskt varit en riktig toppen-dag idag! Vi åkte ner på Mora med döttrarna & shoppade loss. Köpte faktiskt mina första löparskor, ever. Alva fick 2 par riktigt fina skor & en fantastisk jacka. Jag fick en massa saker.. Shorts, 3 par byxor, solisar & armband. Mini fick skor hon också. & en söt liten stråhatt. Jimpa ville tydligen inte ha någonting. Nöjda med vår effektiva shopping så kilade vi bort till Kina & träffade alla där. Ååh så kul! Jag saknar att ha dom nära jämt. Fina familj. Men nu ska jag tvinga Jimpa att massera mig. Natti natt.

Sk8e chey ♥



Egen skateboard. Så kul vi ska ha!

Like snowballs that makes your heart melt

Li & Corona med Yolka i bakgrunden.

Li säger MUMS!

Nam nam nam.

Li visar att det går att plocka med tassen.

Li & Corona.

Yolka & Li.

Ihopsmälta ♥

Tabby-cheyen.

Kattbädd by Kinne.

Himla myser hemma hos Linda.


Leka i sanden


Corint fick ha sandstranden för sig själv så här på våren.


Like a G6

 

Tischa - Two tone - Chinos - Win win - Örhängen & bangle - Kappahl


00.47

Usch vilka sömnproblem jag har fått. Det är första natten någonsin tror jag som Mini sover 4 timmar i streck utan att vakna. Fantastiskt skönt, men jag kan ändå inte sova.. Roar mig med att kika på kattungar. Har redan nu fått intressenter på båda kullarna. Ev så kommer 2 st i varje kull gå till avel, så efter det vet vi ju inte hur många som finns kvar. Nu ska jag bara hitta en riktigt trevlig veterinär. Det kändes så konstigt sist. Som om jag skulle behöva försvara varför jag valt renrasiga djur framför blandraser.. Eller varför blandras-avel inte kändes som något positiv på kattfronten. I vilket fall som helst så tror jag att det blir superfina kattungar i båda kullarna. Men nu ska jag tvinga mig till sömns. Puss, natti.

New things for a different season

Mini fick en ny jacka i samma färg som sin mammas.

Mamman fick halsband & örhängen medan Alva fick blå chinos.

Ett armband fick jag också..

 


Mini hjärta Yolka

 

Mini är överlycklig över att ha Yolka i knät.


Vårpromenader


Igår tog vi en timmes promenad. Jag, Jim, Mini, Corint & Yolka.

Leriga grusvägar i all ära. Varje årstid har sin charm.


Godisgömma


Lite aktivering med godis i en kartong..


Gräskalas


Corona & Li är lyckliga & mumsar medan Yolka inte alls förstår charmen med gräs..

Vårbestyr

Jag fick för mig att vi skulle vårstäda. Jag ångrar mig lite, men det behövs verkligen. Inte för att det är superskitigt eller så, men nu på våren syns allt som missats under vintermånaderna. Så nu putsar vi fönster, skåpluckor & inne i skåpen.. för nu börjar katter & hund släppa sin vinterpäls, & då vill vi ha det andra gjort redan. Det blir en massa kammande dom närmaste månaderna. & dammsugning. Men det är det värt. Underbara små tussar.

 

 

Men nu tar vi en paus med film & varsin skål. Min med godis & Jimpas med chips.

 

 


Mina älskade små pälsbollar

 

Himla & Yolka


A 3 year break, let's start over baby?

 

Insåg för ett tag sedan att det är 3 år sedan som jag sydde kläder. Jag måste verkligen börja igen. Kanske Mini börjar sova på nätterna om jag frågar snällt? Pfft..

 


What about the catwalk?

 

Det här är så awesome som det kan bli! Cat-walks överallt. Väggarna är till & med gjorda av ett klöståligt material. Jag kan nog till & med få med mig Prinsen på den ideén..


20.42

Det känns som att det är vår på riktigt nu. Vi har planterat blommor & grönsaker, nätat balkongen & plockat fram Alvas cykel. Katterna är ute med Corint på balkongen. Speciellt Yolka som är ute halva dagen. Mini klättrar på allt & sover fortfarande inte på nätterna. Jag börjar känna mig otroligt trött. Det var nog över ett år sedan som jag sov en hel natt utan att vakna flera gånger. Prinsen han tränar minsann & är duktig. Själv verkar jag vara evigt förkyld, men imorgon tänker jag träna ändå. Nu har jag väntat klart. Corint fick en jättefin ny sele idag så nu vill ju jag också ut & springa med henne i lina. Sen börjar det närma sig parning av Yolka. & då ska vi äntligen hämta hem Himla igen. Fina Himla. Usch, jag saknar henne trots att hon knappt hann vara här hemma en vecka. Hoppas verkligen att det blir massa söta små kattungar i maj nu. Jag längtar så!

Fröken Osäker

Just nu hatar jag alla som nämner mitt försök till att ta körkort. Fick höra efter min körlektion förra veckan att jag 'nästan krockat med' några enligt Prinsen. Han hade i sin tur hört det av dom som jag nästan krockat med. Vilket överhuvudtaget aldrig hände. Det känns kul när andra kan driva med det faktum att jag lagt tusentals pengar på mitt körkort, & försöker ta det för 5.e gången. Tro mig, ni behöver inte driva med mig, det är redan jobbigt. Hade jag också haft föräldrar som ställde upp & ville köra med mig hade jag sluppit det här. Eller någon som betalade mina körlektioner. Hela mitt körkort. Jag tycker inte att det är kul eller spännande att ta mitt körkort. Jag har klarat teorin 2 gånger redan, så det är ju liksom inte det som är problemet. Problemet är att allt tydligen kretsar kring körkort & jobb. Så nu tar jag skiten så kanske det kan vara slut på tjat sen. Men jag vill få göra det i min takt. Jobb får vänta. Punkt. För jobba kan jag. Jag hade kunnat jobba på 3 ställen i lördags. Jobb finns. Men nu är det annat som prioriteras. Jag har minsann jobbat tillräckligt i mitt liv för att äntligen ha mitt livs första semester. Det är första gången på 10 år som jag är ledig i över 4 veckor, förutom då jag inte fått jobba precis i slutet av mina graviditeter, eller precis efter.. & då har jag ändå jobbat lite. I helgen gjorde jag till exempel 30 timmar på 2 dagar. Så please, give me a fuckin' break.

Mina drömmars jobb

14 timmar. Skikta shots, blanda drinkar & bära ut mat. Jag älskar ju att jobba Strandserveringen.

Att underprestera

Det går fan inte fantastiskt på körskolan. Jag är lika supernervös varje gång. Stressad kanske.. eller en kombination av de båda. Körlektionerna kostar massor. Jag vill kräkas av pressen som ligger på mig just nu. Tjat om jobb. Prinsen vill jobba. Men det går inte. För om han jobbar måste jag vara föräldraledig. Då får jag ingen a-kassa & kan inte ta mina körlektioner. Om jag inte vill gå ner med 2 barn & sedan ha dom med i bilen när jag kör då förstås. Nej tack. Jag hade faktiskt sett fram emot den här våren. Att få göra det här för min skull. Ta den tiden jag behöver. Men jag är så nära att bara ge upp nu. Vägra körkort. För pressen blir större varje gång & min förmåga att göra tusen saker samtidigt är lika med noll. Det fungerar en stund, men sen blir det kaos & jag blir paralyserad istället. Men imorgon ska jag göra något som jag längtat efter. Jag ska jobba på Strandserveringen i Orsa. Ååh, så kul det ska bli. Nervös såklart, eftersom jag inte jobbat inom restaurang sedan förra vintern. & om det flyter på i helgen så får jag vara där i sommar. Jag vill. Jag vill. Jag vill. Men då behöver jag mitt körkort. Förstår ni mitt problem? Panik kallas det.

00.07

Det är tusen bollar i luften igen. Himla är nere i Småland & vi försöker så smått planera en resa ner till Skåne i början av april. Balkongen är nätad & klar. Nu ska vi bara lista ut hur vi ska möblera. Corint & Corona vaccinerades igår & så drog vi lite blod som skickades med express till Genoscooper i Finland. Yolka har sitt första löp. Knäpp-tyst. Li vet jag inte säkert med. Corona har en paus. Corint löper nog hon också.. Allt kretsar kring djuren nu. Jim läser på om tävlingar & draghundssport & jag läser allt jag kan om allt. I helgen ska jag jobba massor & hoppas verkligen att jag inte gör någon supermiss. Lite trist att jag inte kommer hinna leka med Alva & Mini i helgen, men jag får mysa lite extra bara jag jobbat klart. Men nu lite sömn. Pussinussitussi.

I n s p i r a t i o n

 


All these things that surround us

1. Minis tyg-fika 2. Litchi 3. Fjärils-lampa 4. Köksväggen 5. Gigantisk tavla



RSS 2.0