Erase me

'She said; I keep on runin' , keep on runin' and nothing works.
I can't get away from you.
I keep on talkin', keep on talking and nothing helps.
I can't stop missin' you.'
 
Kid Cudi ♥


Fröken Marklund, min andra hälft & jag

Det började för flera är sedan, när jag snubblade in på en blogg av ren slump. Texter som gick rätt in i hjärtat, som lämnade kvar en längtan efter nästa text, nästa inlägg. Nu för tiden så är det hennes krönikor i 'Sofies mode' som får mig att tappa andan & förgäves försöka hålla tillbaka tårarna. 

För någon dag sedan så hade jag fått en kommentar på ett inte alltför nytt inlägg. Kommentaren var signerad Annika Marklund. Det tog ett tag innan jag förstod, men jag är fortfarande skeptisk. I alla fall.. min käre Prins här hemma fattade inte alls vad jag surrade om, så jag gav upp försöket jag gjort att försöka förklara vem 'Annika' var & gick ut i hallen. I högra fickan på min jacka så plockade jag upp ett vikt a4 & visade honom. Krönikan av Annika Marklund. Här går jag runt med hennes krönika i fickan & så skriver till mig. Damn. Jag vet, ni tycker säkert att det här är fånigt, men jag beundrar verkligen den här tösen. Hon är så verklig med sina vardagliga problem. Sin besvikelse över att inte ha klarat av att sitta på altanen till sin sekelskiftesvilla under sommaren, etersom hon inte klarat av alla insekter.. Hon skriver ju självklart inte bara om problem, absolut inte. Sist var det lite extra speciellt enligt mig. Sist var det syskonkärlek & specifikt - lillasyster-kärlek.


'Med Wendi vid min sida känns det självklart. Vi håller varandras händer, tar i från tårna med spruckna röster i nästan rätt tonart, blundar & låtsas att vi fortfarande..'


För er som inte läst den - jag tänker inte försöka förklara den, eller känslorna som den fick mig att känna. Men en sak är säker. Den fick mig att sakna min Syster ännu mer. Hon som brukade vara så självklart nära, men som nu känns allt längre borta. Det är ingen skillnad på Uppsala - Mora & Västerås - Mora. Men det känns så. Nu känns det så. När jag dansar & sjunger med Alva så saknar jag någon. Hon skulle sjunga högre än mig, lyfta Alva från mig & dansa med henne som om hon var hennes egen. Om så bara för en stund. & jag skulle stanna upp, titta på i smyg & inse att jag i den stunden var lyckligast i världen. Min Syster har bott i Uppsala i ett år. Jag har inte tagit mig tid att åka dit, jag har inte låtit henne visa mig sin nya stad. Nu är den inte bara hennes nya stad längre, Uppsala är hennes hem. & här hemma, så fyller jag varenda timme med nya planer & nya drömmar. Men under hösten så lovar jag, både mig själv & min älskade Syster - min andra hälft - att jag ska ta mig tid att hälsa på i hennes Uppsala. 
 
 


Curly Sue


Första färgningsmisslyckandet någonsin. Intensivrött blev minsann brunsvart..


Höst-make-over

Idag kör jag & Hunn på lite förändring. Jag ör min del har ju inte färgat håret sen i våras, så nu är det hög tid att göra något åt saken. Blondering är inget jag gör med ett leende på läpparna. Tvärtom. Det svider & sticks. Kliar & bränner. Men som min HunnyBunny säger - & han gör det med ett enormt leende på läpparna - .. 'Vill du vara fin får du lida pin' , så jag lider & lider lite till. Sen ska jag köra i färg nummer två & fixa naglarna, smörja in mig & sortera alla mina papper & räkningar sedan ett halvår tillbaka. Det känns inte så lovande. Men någon gång så måste jag väl ta tag i det. & den här månaden börjar vi ju supersparandet till huset ocskå, så det kändes som att rätt tillfälle var nu.

Imorgon åker Alva till sin Pappa, & jag ska jobba för första gången på fyra dagar. Underbart! Jag måste erkänna att jag blir knäpp av att vara hemma för många dagar i sträck. Alva är ju en trotsig treåring i vanlig ordning också, & ibland blir det faktiskt lite mycket. Jag tycker fortfarande att det är jobbigt att erkänna, men ack vad hon kan tjata slut på mig. 'Varför, varför, varför?' & 'Va, va, va?' , det kan driva vilken 'minfullness'-förälder till vansinne. Just nu ligger hon & leker i sängen & ropar efter mig & Jim med jämna mellanrum. Om en timme eller så kanske jag äntligen kan slappna av.. & då skulle det väl inte förvåna mig om jag somnade på soffan med färgen i håret.

Klirr

& så hade en månad gått upp i rök. Ny lön, nya räkningar.. första månaden vi sparar till huset officiellt. Nu ska vi visa hur duktiga vi är. här ska det sparas 12 K varje månad. Som det ser ut så ska det inte vara några större problem att lyckas med det heller. Det känns faktiskt lite kul. Att spara till något specifikt en gång, något så stort & efterlängtat. Fick dessutom med mig en 4,5-liters-falska Jameson's från Orsa Strand. Självklart är den tom, men jag tänkte att det var bäst att fråga chefen först ändå. & den är faktiskt nästan fylld till hälften redan. Kick ass!

Jag är så pepp idag, bara att hoppas att det håller i sig ett tag..

Random23.47

Idag var jag äldst på Orsa Strand. Äldst & den med serveringstillstånd. Det kändes nytt & helt fantastiskt. Både jag & Andy blev dock rätt besvikna över att inte å kunna visa lite mer vad vi faktiskt går för. Så istället så roade vi oss med att städa, plocka & dona. Emelie roade sig med att putsa & skriva på skåpluckor i alla möjliga färger. Imorgon hoppas vi på mer att göra, en riktigt bra dag gällande försäljningen, & lite press. Men nu ska jag se slutet på 'Sagan om de två tornen', & sen ska jag & Hunn krypa ner under våra täcken. Natti.

16.32

Helg. Vad betyder det? Mer tid för dom jag älskar? Tid att göra det jag vill? Så vad gör jag.. Jag jobbar öppning till stängning på Orsa Strand med Andy & Emelie. Det känns kul, spännande & nytt. Känns kul att få så mycket ansvar & förtroende efter bara 5 pass. Resten av personalen åker på personalresa för att fira säsongens slut.

Så.. eftersom jag jobbar resten av helgen så tar vi vårtpick & pack & åker & fiskar asap när Hunn slutat jobba. Det blir brasa & fiske i höstkylan. En rätt lovande fredagkväll. Adios.

'Bored' is not even closeRewind


Vart är min cosycap när jag saknar den som attan?


Nitton år.


0 år.


Did I let myself fall apart? Yes i did. Men det är väl kanske inte prio ett att känna sig attraktiv nu för tiden. Jag måste nog skylla lite på min Prins, på hans sätt att se på mig. För min egen skull så hade jag gärna sminkat mig varje dag, förutsatt att varje dygn helt plötsligt bestod av 25 timmar. Tills dess så fortsätter jag nog att jobba femtielva timmar i veckan & att känna mig lite halvsunkig. Eller ja, som Rebecka sa.. 'du ser ut som en uteliggare'.


Så där ja..

Lika het visningsbild som vanligt för inläggen via Videofy.me.. Borde dom inte kunna komma på någon lösning för det snart? Så att jag slipper känna mig så ful varje gång jag vill videoblogga? Tack på förhand.

Nummer sjutton


Hit me with your best shot


På begäran


Nummer sexton


..


Efter en kväll på Strand. En av två kvällar, det vill säga.


Mamma till en treåring

Det slår mig allt oftare. Hur fort tiden går. Igår var det kalas på schemat. När Emelie frågade Alva hur många år hon blev så svarade hon stolt; 6! Inte riktigt än, som tur är. Kalaset fortgick i vår egen lilla ångbastu till lägenhet. Våra nära & kära avlöste varandra. Alva firade sin treårsdag med både mamma & pappa, för första gången. Det bjöds på Hello-Kitty-tårta, hallon-smulpaj & delicatobollar. Alva var helt extas över alla presenter & alla som dök upp på fika. Tack underbara Syster, Micke, Jim, Emelie, André, pappa Sebastian, Beba, Kelley & Isa. Glömde jag någon så får ni klaga.

Såhär dagen efter kalas så fick jag lov att städa ännu en gång. På kvällen blev det en liten fisketur också. Det regnade en massa, & vi fick bara abborrar, men det var precis vad jag behövde för att bara få koppla bort allt annat en stund. Alva är trots allt, en rätt tålmodig treåring, & livet är rätt underbart trots allt. Jag är mamma till en treåring, det är fantastiskt ♥

Det var vår på Sollerön


En dag på bergetDet tog sin tid, men nu är lite av bilderna uppe i alla fall. Det kommer fler sen, det tar bara sån fruktansvärd tid att lägga upp en miniatyrbild i taget ><


04.37

Om dryga 7 timmar ska jag infinna mig på Orsa Strand för mitt tredje pass där. Den här helgen på tåget har varit hård. & imorgon skulle jag egentligen haft min enda lediga dag innan ytterliggare 3 dagar av dag-&-natt-jobb. Men som alltid så är pengar helt enkelt viktigare i min egna lilla värld. Sen kommer Jim & hämtar mig & vi åker direkt iväg på en liten fisketur. Imorgon kanske vi fångar sjömonstret!

Nej Jessica, bums i säng..


RSS 2.0