Shape up, ffs..

Jag har varit ledig i en vecka. Okej, jag jobbade igår, men bortsett från det så har jag varit ledig. Jag är inte utvilad ens liite. Jag hade kunnat sova en vecka till. Minst. Men jag måste försöka fycka upp mig lite. Göra mig en nyttig yoghurt-mix eller något bara för att vakna till. Ringa Kelley & snacka lite skit för att ha någon som helst kontakt med omvärlden. Alva ska göra klistermärken & jag ska diska. Diska, eew. Tänk om det inte vore så jävla slentriant allting. Diska, städa, tvätta. Tänk om det var dansa, pyssla & leka istället. Som vore det där som jag måste göra. Drömma går ju, men då hinner det väl damma igen totalt här..

Jag tittar in ikväll tänkte jag. Om jag inte somnar.. Don't hold your breath Sugar.


Konsten att ignorera idioti

Ibland undrar jag om vissa fastnar i ett speciikt stadium av sitt liv. Att stadie där det är helt okej att säga precis vad som helst, slänga ur sig precis vad som helst. Trycka ner andra & förlöjliga sig över någon annans exteriör. Det tillhör säkert till varje persons vardag att tissla & tassla & viska om andra. Jag vet att jag kan tycka det är kul ibland, men gränsen går väl någonstans? Borde den i alla fall inte gå vid det som vi kallar våra nära? Dom som vi faktiskt lärt oss att tycka om & dela dagar med? Jag tror med mig själv att jag iaf försöker ondvika att trycka ner andra, speciellt mina nära & kära. Jag försöker att inte kliva på deras jobbiga ämnen & skavanker. För det är så lätt att å någon att må dåligt. Jag vet, för jag kan det om jag vill, jag utvecklade det till en konst i striden vi fick lov att vinna eller förlora hemma.

Nackdelen med att nästan bara ha hängt med grabbarna var att stå ut med deras sätt att se på mig. Små bröst. ständigt påmind, även då jag börjat på gymnasiet & faktiskt hade 70C. Jag försökte att känna mig beväm med mig själv, men det var inte bara det som sved. Liten rumpa, & inga former. Jag stod där ibland & tittade på mig själv i spegeln, undrade varför jag inte såg vad det var dom såg. Bilden ändrades sakta men säkert, & för snart två år sedan så kom det som ett slag i ansiktet hur jag låtit andras åsikter påverka min egen självbild. Där stod jag & snurrade, vred & vände mig framför en hel klass med mode-studerande & möttes av frågande blickar.

Efter det så tvingade jag mig själv att koppla bort allting som jag hört, & bara se. Bara se. Jag hade rasat i vikt efter att jag fått Alva, det syntes verkligen överallt. & vissa vill faktiskt gå upp lite i vikt, men det är ju fel att säga så högt.. för då kommer predikan om att 'nej vadå, du är ju fin som du är' & liknande dumheter. Jo, tack så mycket, men det kanske inte betyder så mycket vad du tycker. Det kanske är det jag tycker som spelar roll för mig? & så 22 år & rätt så lycklig med livet så får jag höra det igen. Små bröst. Men alltså, allvarligt?! Ska jag behöva sjunka lika lågt som du bara för att du ska förstå att det inte är okej att hålla på så. Det svider ju fortfarande, även om jag vet att jag inte ska lyssna. Tryck inte ner mig, för då tänker jag inte lyssna mer. Då går jag bara, & så kan du leva kvar i tonårsbeteenden & idioti. Tack. 


Jess, Hunn & Hayley Williams


Om jag frågade Jim om Hayley Williams kunde få räknas som ett frikort så hade han nog svarat 'Inte utan mig'. Jag börjar fundera på om det kanske är lite trist att ha nästan exakt lika smak som sin grabb?


Nummer tjugosex


Det vackraste som finns


Älskade dotter, utan dig vore jag ingenting.


Vikten av tröst

Jag vet inte alls hur jag ska visa någon sorts tröst just nu. Familjen Svensson avlivade sin älskade hund Laban idag. Jag har aldrig haft ett djur som dött - förutom alla djur pappa gav mig när jag var runt fyra & som bara helt out of the blue gick upp i rök - eller som jag haft så många år att fästa mig vid. Jag har nästan ingen erfarenhet alls av död & ska jag vara ärlig så känns den rätt naturlig för mig. När jag såg min Mormor sjuk sista gången innan hon dog så var det självklart mindre kul. Det var fördjävligt. Inte det faktum att hon skulle dö, mer orden som hon uttalade med sorgsna ögon & som jag alltid ska önska att hon inte sa. Inget elakt, bara jobbigt i situationen. 'Jag vill ju inte dö, jag vill ju leva'. Det visste jag. Det visste vi alla. & där satt jag, mållös & tröstlös & totalt förberedd på hennes död. För vi hade alla fått veta. Nästan två år visste vi innan hon dog. Jag grät inte. Jag ville inte se hennes döda kropp den tidiga morgonen när jag fick veta. Min Syster grät inte heller. Vi satt bredvid varandra på begravningen & först då, & endast för att min Morfar grät, då grät vi lite. Min stackars Morfar.

Jag vet att det var någon som tog illa upp när jag inte visade några tecken på sorg när hon dog. Jag vet det därför att jag fick höra det. Men sanningen är den att jag hade vetat i två års tid, & jag hade sakta släppt taget & förberett mig. För vi visste ju allihop.

Det är min enda erfarenhet av döden. Nära. & många skulle kalla mig känslokall & likgiltig. Varsågoda. Jag gråter för andra saker, massor med saker. Med jämna mellanrum när det behövs. Men jag har svårt att trösta med mina egna erfarenheter som det enda att jämföra med. & dessutom så har jag aldrig fått lära mig vikten av tröst. Usch, nu låter jag ju helt misslyckad, men det är sant. Jag kan inte minnas en enda gång min mamma tröstade mig, inte en enda gång. Hon kunde anklaga mig eller någon av mina syskon men inte be om ursäkt när det saknade grund. Förlåt var inte ett ord för henne. & förlåt fick inte heller rätt innebörd för mig. Förlåt är ett av de finaste orden jag vet, men jag har fortfarande inte riktigt lärt mig att säga det.. ni vet så där så att det känns.

Självklart kan jag trösta Alva, det brukar inte behövas mycket. Men hon är ju också en del av mig, hon vet liksom. Dessutom kan jag inte gärna lyfta min Prins i min famn & vagga honom, även om det kanske skulle trösta, men vad vet jag. Tröst är något av det svåraste jag vet..

Sometimes your own reflection is the sweetest thing around

Ikväll har jag krupit i en bunnysuit som jag fått ärva av min Syster. Med min ringa kroppslängd så fick jag plats i den som hon upplevde för kort. Jag satte på mig mina Kors-klackar & ställde mig framför spegeln. Synade mig själv från topp till tå. Vände på mig & vred mig. Jag kunde inte sluta titta. För första gången på länge så kände jag mig het. Het på riktigt. Säkert var det dräktens fel - eller förtjänst - men ändå. & där stod jag, 22 år & så nöjd med varenda del av mig själv. Det ska jag leva på ett tag, & kanske börja träna lite igen för att kunna känna så lite oftare. Mihi.


Days of surviving

Alla dagar kan inte vara ett skimrande rosa moln av lycka. Allra minst min helg.. Med 24 timmar som skulle jobbar från & med halv tio på fredagskvällen så kändes det som rena hånet att dras med både feber & illamående. Men bita ihop var den enda utvägen, & igår natt så andades jag ångor av rengöringsmedel, fönsterputs & klotterborttagning tills jag tvingades ut gång på gång av yrseln. Ruggigt höst-kallt kändes tusen gånger bättre än att befinna sig på gränsen till att hamna avsvimmad på golvet inne på en toalett i ett slitet SJ-tåg. På söndagen så åkte vi som varje jobb-helgs-söndag ut till Sollerön efter att ha köpt med en fin fikapåse från Kaffestugan. Sen fikades det & njöts av höstsolen ute på gården. Jag klappade får & pratade med min favorittös nere i Göteborg. Sen fick jag rosor av min dotter, & små rosor i en kruka av min Prins. Då kände jag mig lite smått bortskämd. 

Med för lite total sömn så pallrade jag mig ändå upp före tolv & åt lunch med min familj. Inte varje vardag som vi äter lunch tillsammans, så lite får jag faktiskt offra mig. Sen blev det ett besök på banken för att sätta in mina pengar som jag sparat hemma i min Jameson's-flaska sedan 4 månader tillbaka. Jag kände mig både duktig & rik & väldigt mycket närmare mitt drömhus. Eter det så pantade vi mina burkar & inhandlade proviant på Maxi. Alva gjorde sitt första besök i 'Minihuset' & stannade där & målade & lekte när vi handlade. Jag köpte faktiskt en blomma till mig själv idag, en orkideé eftersom jag älskar dom & mina 6 andra inte blommar just nu. Min Prins tycker att jag redan drunknar i blommor, men jag är lite tant på den fronten kanske. Mihi. 

När grabben i huset åkt till jobbet så hade jag, Alva & dom andra tre flickorna lägeheten för oss själva. Vi myste till det med lite thé & barnprogram & en hel del konversationer. Oj, vad hon funderar över världen nu. Hon växer så mycket just nu. Lilla Fröken. Efter en kort stund övertygande som övergick i en sur Alva som inte alls var speciellt happy på sin mamma, så somnade hon till slut på soffan mot sin vilja. Då fick jag ett trevligt besök av Björn & fick sitta & bara konversera utan Alvas konstanta frågor. Alva förstod inte alls varför Björn satt bredvid mig när hon vaknade & fortsatte istället titta på barnprogram, fortfarande liggandes under täcket i soffan. När Björn sen åkte hem så tog vi en promenad med hunden, lagade mat & tog ett bad tillsammans innan vi kröp ner i min & Prinsens säng & läste saga. 

Ibland kanske livet känns färglöst & trist. Hopplöst & grått i höstdepressionen. Men jag är lycklig trots mina downs, & det är inte illa ♥ 


Lily Cole ♥


Vilken förbannat vacker tös va? Jag föredrar att säga tös eftersom hon bara är några dagar äldre än mig - det känns bättre så. & för er som inte tycker att supermodeller är speciellt faschinerande.. se 'The Imaginarium of Doctor Parnassus' [stavfel förväntas] med henne, Heath - RIP - , Mr Depp, & Collin Farell. Inte någon dålig uppsättning skådespelare, & en underbart mysig film som får mig att tänka lite på Big Fish.  


När livet verkar stå på pause

Sova, jobba, sova, äta, sova, jobba.. Febern bryter ner mig & varenda del av mig skriker efter ännu mer sömn. Jag skulle kunna sova i en vecka, men istället ska jag jobba i en vecka. Jag tycker lite synd om mig själv & svär i tysthet över att jag inte sjukanmält mig istället för att knapra Panodil & hoppas på att det släpper någon timme. Men ja, jag har själv satt mig i det här, nu får jag faktiskt bita ihop..

Nummer tjugofem


Känslostorm & raka motsatsen

Det är mycket känslor just nu. Jag försöker att hålla ihop. Ni behöver inte fråga mig om det, jag kan ändå inte förklara just nu. Jag prövas av mig själv nu & jag gör mitt bästa för att inte bara sitta & stirra in i väggen. Jag lovar att förska vara tillbaka till verkligheten helt & hållet snart. No worries dollfaces.


Ibland önskar jag att du var här, även om jag tror att du är där du ska vara


Ibland är det tydligt. Som idag. 'Jag måste ringa Kelley'.

Att prata med henne, att höra hennes röst.
Att erbjuda någon sorts ynklig tröst.
Att gråta till hennes sång.
Att minnas än en gång.
Drömma om framtid, om något att hålla fast vid.
Dela hemligheter som svider att tänka på.
Så mycket som vi försöker att förstå.
Jag skulle kunna mäta avståndet emellan.
Sätta ett mått på varför vi ses så sällan.
Du är så enkel i mina ögon ändå.
Som renaste guld med en diamant uppå.
Princess-slipad i all sin perfektion.
Som min treårings drömvärld med all sin illusion.
Jag skulle vilja slå hål på den bubbla du gett mig.
Sticka den med en nål & ge skalet till dig.
Dela med mig av det jag har, min vardag & det jag har kvar.
Jag skulle vara där & hålla din hand. 
Vi skulle skapa drömmar av luft & slott av sand.

Så lång borta men ack så nära.
Inetsad i mitt hjärta min fina kära.


 
Bara för dig Kelley så försöker jag mig på rim & just idag så lyckades jag att sätta ord på mina känslor. På pricken.


19.07

En helt vanlig onsdag. Förutom att Alva redan sover - sen en hel timme tillbaka! Hon somnade mitt i middagen & jag fick mata i henne medan hon halvsov sig genom tuggorna. Sen gick hon utan bråk med på att förflyttas till sängen & lägga sig för kvällen. Antar att jag får lov att kliva upp rätt tidigt, men det kan jag nog faktiskt behöva göra en dag då & då. & ikväll är det 'Grey's', så jävla underbart ♥

To fall in and out

Att vara kär går i vågor. Jag har varit med om så många olika typer av kärlek. Passionerad kärlek. Inbillad kärlek. Låtsad kärlek. Blixtrande kärlek. Slocknande kärlek. Hopplös kärlek. Hatkärlek. Kortvarig kärlek. Lovande kärlek. Just nu vill jag bli tagen med storm Prinsen. Det behövs inte så mycket. En blick, ett leende. På precis rätt sätt. För att slippa minsta möjliga tvivel som lätt skulle kunna gro i mitt knäppa inre ♥

Söndag 10.10.10

Ikväll blir det komedikväll a la 6an. Känner fortfarande inte för att rita, så jag funderar på om jag ska försöka mig på mönsterstickning istället? Har fått för mig att det inte alls är speciellt svårt, men det blir det väl bara för det. PRecis som när Jim & Jesper skulle byta tuta idag. Det skulle vara såå enkelt. Pfft. Till & med jag låg under bilen ett tag med hela armen inkrånglad för att försöka dra åt den rackarns skruven. Ingen mekaniker jag inte. Mihi. Men nu blir det ytterligare någon timme innan jag ska på date med John Blund.

Pussinussitussi.

As time passes


Samma plats mer än två år tidigare.


00.57

3 filmer på en kväll. Massor med chips, cola & godis. En stunds sällskap av Rebecka.. är lika med en helt okej lördagkväll. Skulle egentligen ha ritat lite men det går mindre bra på den fronten. Jag har kört fast helt & kan inte rita av min egen dotter. På bilden är hon inte ens ett år & det omöjligt att å till det. Får se om jag klarar av att göra ett försök imorgon, men just nu känner jag bara att det känns trist & hopplöst. Aja, nu ska jag se klart slutet på 'Gone in 60 seconds' & sen ska jag hoppa i säng. Förhoppningvis kommer jag upp i tid imorgon & tvingar mig själv att fortsätta städa. Måste ju faktiskt tycka att jag varit rätt duktig idag som torkat fönster, dammat, fixat med blommorna & ordnat om här hemma. Men det finns ju alltid saker att fixa.. Natti ♥

Nummer tjugofyra


Nummer tjugotre


Varför så nere när du är så lycklig?

Just nu. Just nu, mitt i natten, så känner jag så jävla mycket. Jag är förvirrad & ovan. Jag brukar inte längre känna så här, så mycket & så oresonligt. Jag känner saknad, längtan, lycka, otillräcklighet, oro, kärlek, stress & en liten gnutta ångest. Jag har blivit så äckligt jävla empatisk igen, jag blir liksom för mycket. Jag hade velat hjälpa så många - även om kanske inte behöver hjälp - & gräver ner mig i andras sorger & problem. Funderar & försöker lösa dom i mitt huvud. Det är inte bra för någon att bli för empatisk, speciellt inte för mig som så lätt svämmar över. För så mycket kan jag erkänna, känslor blir lätt för mycket för mig & ibland är det lättare att inte se.

När Mamma vill ha lite kärlek


Wtf are you up to? Do I LOOK like a want a kiss?


A piece of sugar between our clothes


What are you doing?

Stop it please, I wanna play.


Nummer tjugotvå


En kväll utan tv?!

Våran tv visar bara myrornas krig. Förvånande & irriterande. Tv är ju liksom ultimata avkopplingen på kvällen. Nu är det ju så tyst & stilla. Dagens i-lansproblem. Det här är verkligen inte min dag, alls..

14.32

Vaknade med en lägehet full av kattmat. Kattmat över golven i varje rum till resultat av Alvas dumma ideér. Kaos & pannkaka redan från början. Sen blev jag informerad om att jag skulle få mindre lön nästa månad eftersom jag fått för mycket den här månaden. Så jävla lyckat. Nej, nu ska jag ta dagens första cigg & fundera över framtiden. Hade varit skönt med ett till jobb, eftersom jag inte är van med att behöva leva på så lite. & med allt sparande så känns det inte så lovande. Pessimist-Jess is back.

ᵇᵅᵇᵞ Corona


Söt ♥


Att njuta av varenda sekund

Jobbhelg. Massor av skräp. Drivor av tvätt. Tusen pantburkar. Ytters få timmar sömn, & ännu färre timmar med tid för familjen. Det svåra är att lyckas känna sig någorlunda pepp trots att helgen är så hård på jobbet. Så på lördagen så kom Jim & Alva ner på kontoret med en picknickkorg med mat & festis. Eftersom jag inte hann hem & äta mellan jobbpassen & jobbade från halv fyra till halv fyra så ställde dom upp & flyttade sig för min skull. Sötkakor. Jag var så lycklig efteråt att kvällen gick fortare än vanligt..

Idag valde jag att få min väckning tidigt innan lunch. Dels för att jag hoppades hinna träffa Isa en stund - men det blev inte så - & dels ör att jag ville få så mycket tid som möjligt ute på Sollerön. På Sollerön myste vi med fika, svampplock med mängder av svamp & god mat. Corona fick följa med idag också, hon trivs verkligen där ute. Precis som resten av familjen.

Nu lite glass innan jobbet & mys med Hunn i soffan. Pussitussi sötbollar ♥

Corint goes dalmantinEn vit hund fläckig med olja. Så här såg hon ut eter att vi varit på Sollerön en liten stund förra helgen. Kan inte riktigt förstå hur hon lyckades. Men det gjorde hon i alla fall..


Nummer tjugoett


Njupeskär & vinter i septemberVi hade räknat med ett mysigt höstväder men möttes av vinter. På eftermiddagen, dagen innan, så hade snön börjat vräka ner. På vissa ställen var det nästen tre decimeter snö att pulsa genom. Trist bara att vi inte kunde tälta.. men nästa år så kör vi på fjällvandring lite tidigare, för då vill jag helst slippa snö.RSS 2.0