Små ord

Jag - Alva, du är ju en stor flicka nu, så du måste sluta ta på mammas tuttar.

Alva - Nej..

Jag - Det är ju bara bäbisar som får ta på mammas tuttar.

Alva - Nej, dom har egna tuttar.



Alva - ..

Jag - Va?

Alva - Jag pratar med Alva bara.

Jag - Okej..

Alva - Jag sa ingenting till dig Mamma!


Respons

Har redan nu fått svar på mailet som jag väntat mig först på onsdag. Felet är bara att jag inte kan öppna pdf-filen i telefonen, så direkt jag är klar ska jag skynda mig hem & sätta mig framför datorn. Ååh, så spännande!

Nummer fyra


Utflykt, del 3



Utflykt, del 2


Ja, igår försökte vi oss på en utflykt. Planen var att promenera i skogen i Gesunda, men eftersom det var way-to-much-snow så blev det Sollerön istället. Alva skulle bäras & gå om vartannat, men till slut så kom vi ner till badstranden & fikade lite. Jess hade - inte helt förvånande - redan iskalla tossingar, så sen gick vi helt enkelt samma väg tillbaka. Corint var överlycklig & rusade fram & tillbaka i snön & regnet.

Efter det så åkte vi hem till Jims föräldrar & tittade på får & fikade ännu en gång. Alva lekte med Duplo i vanlig ordning & jag & Hunn fick en otrolig blommuppsättning i förlovningspresent. Efter någon timme så åkte vi in mot Mora igen, plockade upp Annika på Tuvan & fortsatte hem. Städning, middag, en sovande Annika på soffan, ett break down, & pappers-sortering hanns med innan vi tände ljus & klarade av Earth Hour. Det var en besvikelse att stå på balkongen & hoppas att det var fler som faktiskt deltog. Dåligt.


Utflykt

Pojkvän & dotra har gjort matsäck medan jag fått lite sovmorgon. Nu åker vi ut i skogen en stund. Vi garderar oss med gummistövlar & hoppas på att inte halka & halvt slå ihjäl oss.

Fröken ångest

Jag är sämst. Låg i sängen & sov min Törnrosa-sömn hela morgonen trots körlektion & möte på banken. Känns ju inte helt acceptabelt. Jaja, jag får betala lektionen helt enkelt, & pensions-sparandet får vänta någon vecka.

 

Känns i alla fall riktigt skönt att bokföra varenda inköp & betalning denna månad. Lite mer koll på pengarna på så vis. Jag tycker att det är svårare att hålla koll, ju mer pengar jag har.. så nu ska jag ha totalkoll den här månaden. Nej, nu ska jag skriva en inköpslista & sen åker familjen & handlar mat.


Cherry, cherry, boom, boom

Klänning - WESC - Jeans - Cubus - Mössa - Pieces - Zip hood - Warp


Bara en liten sak kvar

På väg hem från Falun. 2 långa linnen rikare & klarad uppskrivning. Klarade det precis & nu slipper jag tänka på det mer. Nu är det bara uppkörningen kvar, & sen jävlar. Tänker inte skriva en tredje gång när jag redan klarat det två gånger. Så nu är jag rätt så lycklig med en fika på Waynes som dagens mysstund. Min pojkvän är bäst som räddar mig från bussar & ångest. När jag kommer hem ska jag kasta mig på soffan & sova några timmar för att försöka ta igen sömnen jag förlorade i natt. Nattjobb, usch.

Fröken vit


Älskade vardag

Idag har Alva varit hemma från dagis. Efter att jag klippt mig på Hannas salong - riktigt nöjd med resultet - så tittade vi förbi André & Em på en cigg. När vi kom hem så gick vi en vända med Corint, innan vi åt lite mellanmål & sov 'middag'. På kvällen har vi mest myst framför tvn. Vi hann med att bada hunden också. Alva stod för godis-matandet medan jag duschade, tvålade & sköljde. Sedan skulle det blåsas & kammas, putsas & donas. Nu ser hon ut som en vit liten dunboll. Så söt så.

 

Snart kommer Hunn hem & pussas lite innan jag & Corint kilar iväg till jobbet. En perfekt promenad för lilla fröken det där. Sist var hon helt överlycklig eftersom vi sprang hela vägen hem. Hon behöver få komma ut lite mer, & det är skönast att gå på kvällen när det inte är fullt lika mycket att vara nyfiken på.

 

Med lite musik så kan jag nog ta mig igenom den här natten också.


Back and forth

Jag har hunnit med en massa saker idag. Trots att jag bosatte mig på Kina halva dagen så hann jag med två vändor på körskloan - en körlektion & ett försök till teori - , skissat på en buget för denna månad, jobbat, erbjudit mitt hem till min favoritsyster under sommaren, telefon-uppdaterat mig med Annika & skrattat åt nakenbilder. Känner mig nästan lite duktig. Men nu ska jag pussa på min pojkvän som precis kommit hem. Later.

Nummer tre


00.17

Jobbar natt istället för Sannah som är sjukis. Kände redan i fredags när chefen ringde att jag absolut inte ville, men jag har så svårt att säga nej när det gäller jobb. & kvalificerad övertid är lika med massa extra pengar, så jag låtsas inte om att jag inte är på topp. Så fort jag gjort mina timmar ska jag skynda mig hem & kasta mig i säng. Körlektion väntar imorgon innan dagjobbet, lite teori, & efter det ett besök på banken. Så några timmar måste jag få sova annars kommer jag att somna framför den jävla repetitionsfasen. Men snart tänker jag vara klar med körkortet, så att jag också får köra min bil någon gång.

17.41

Jag har blivit informerad om att ljudet i mina videobloggar är dåligt. Vet inte riktigt hur jag ska lösa det bara, eftersom det inte låter dåligt på min dator. Svårt. Jag får väl klura på det imorgon antar jag. Håller på med sticktåget nu. Kändes riktigt skönt att jobba i solskenet för ovanlighetens skull. Nu börjar det bli mörkt däremot, & jag är inte alls lite effektiv. Delvis beror det väl på att jag är hungrig till tusen, men det löser sig snart när Hunn kommer hit med mat. Jag är så bortskämd. Men ja, back to it.

Nummer två


Bend and break


Punk doll


Linne - Friis & Co - Tights - Jimmy Choo for H&M - Västa - Miu Miu - Pumps - Friis & Co - Diadem - Friis & Co - Påhängsmycke - Made by Kinne


18.25

Hunn åkte för att skjutsa grabbarna till Rättvik för en stund sedan. Jag skyndade mig upp i lägenheten med mitt paket & kastade upp allt fint som jag beställde för några dagar sedan. Hunden sover, & katten hittade precis in i en hög med täcken där hon ligger inbäddad som en liten boll. Jag ska ta en cigg för omväxling skull & ringa min kära Syster. Känns som att det behövs - both ways. Sen lär jag skutta in i duschen & hoppa i kläderna, fixa & trixa med smink & sånt, & - det viktigaste av allt - mumsa i mig några semlor innan Hunn kommer hem för att skjutsa mig till jobbet. Fin skit.

Paus från omvärlden

Idag har jag & Hunn nästan bara legat hemma i soffan. Visst, vi tvättade en massa också - & lyckades glömma en del tvätt i torkrummet som vi måste ner & hämta tidigt imorgon - men förutom det så kryssade vi inte många saker på listan. Kikade massa avsnitt av 'True Blood' & hämtade även upp Annika - som jag saknat till tusen de senaste veckorna - så att hon kunde krypa ner i soffan med oss framför ännu fler avsnitt. 1,2 kilo godis, Cola, & WELL´s ♥

Gulligast på hela dagen var den lilla tanten som kom på mig & Hunn med att pussa på varandra i hissen. När vi kom upp till tredje våningen & dörren öppnades så tittade hon chockat på oss innan hon fick luft & började småskratta. 'Puss, puss - Haha - puss på er' Jag trodde först att hon skulle ta illa upp & hann nästan känna mig lite obekväm bara på grund av hennes första chockade blick på oss. När vi smiter förbi henne lägger hon till - fortfarande småskrattandes - 'Ja, det var kul!' We made her day I guess.

Innan Hunn skulle gå & lägga sig så bäddade vi i mina nya sängkläder från H&M Home. Dom har legat & väntat i garderoben ett tag, men nu får dom inte ligga kvar där längre. Corint blev totalförälskad & vägrade flytta på sig, så det var inte det enklaste att lyckas bädda. Men damn var söt hon är. Lilla Corint. Men nej. Nu är klockan minsann redan tre. Så nu ska jag ut en sista vända på balkongen & njuta av den varma vårnatten med en cigarett.  Sen ska jag krypa ner under täcket. Förmodligen så ligger både hunden & katten på min plats. Kanske till & med min Sockertopp.


Nighty


Jag liksom föll över kanten


Jag älskar er ♥


21.37

Idag bestämde vi oss får att vara ute lite extra & njuta av vårluften. Efter att ha hämtat Alva på dagis, så åkte vi ut på Sollerön & bort till Klikten. Alva är minsann inte rädd för någonting, trots att hennes Mamma bara vågade åka en gång i backen. Men då diskuterar vi inte en vanlig liten pulkabacke. Nej, nej.. den här är gigantisk. Men Alva skrattade precis hela tiden. Corint jagade madrassen & ignorerade helt det faktum att hon var i vägen. Efter några åk så gick vi efter skidspåret en bit & Corint var faktiskt duktig & höll sig nära oss trots att hon tassade på längst fram. Sedan åkte vi hem till mina svärföräldrar för att klappa får. Tjockisar ^ Jag kommer väldgästa dom direkt dom har fått sina lamm. Åååh, dom är ju så söta ♥

Men nu ska jag & Hunn mysa ner oss i soffan & se Bondock Saints 2. Vi såg ettan på morgonen, så nu kommer jag iar ihåg lite mer av filmen. Mitt film-minne är inte värt många dollar.


Morgonmys


- Mamma, strunta i datorn & mys med mig.


Noll självdisciplin


Egentligen så behöver jag ingenting mer i mina garderober. Men som alltid så har det ingen betydelse när Jessica får upp ögonen för sånt hon vill ha. Så inom några dagar så dimper dom här söta sakerna ner i min brevlåda. Allt från Friis & Co. Pumpsen är ju bara to-die-for, en lite större väska för sminket som annars bara ligger & skräpar överallt, lite nytt till ruffset & ett långt linne - perfekt för vårens värmande solstrålar ♥


Duktig Jess

Ja, idag känner jag mig faktiskt riktigt duktig. Ja, jag sov väl lite för länge, men med ont överallt & tandvärk så tyckte jag att jag förtjänade att få ligga i sängen några timmar extra & tycka synd om mig själv. Efter att ha tvingats till matlagning när pojkvännen satt på balkongen i solen så dök André & Emelie upp. Pojkvännen åkte till jobbet, & efter en stund så åkte även André & Emelie, & jag & Alva började fixa & trixa här hemma. Nu är min underbara soffa där den ska igen, & Alva behöver inte längre krättra ur sängen. Putsade fönster & speglar & lagade middag medan jag försökte hinna med att dammsuga soffan & resten av vardagsrummet..

Just nu kikar jag DH medan Snövit ligger på mina handleder & över halva tangentbordet. Jag tror att jag behöver något att stilla nikotinberoendet med innan Hunn kommer hem också. Chips, ja tack. Sen kanske jag till & med klarar av att fortsätta städa. Vårsolens enda nackdel - damm som inte synts under vintern.
 


02.12

Eftersom jag ändå är vaken efter klockan 2 på natten - när pojkvän, barn, hund & katt ligger på olika ställen & sover - så kan jag lika gärna dra på mig kläderna & gå en promenad med Corint. Luften är så där vårfrisk & trots att jag kommer att tända en cigarett direkt jag kommer ut, så känns det mindre tugnt att andas. Kanske till & med känns skönt att få röra på mig en kort stund också efter 3 timmars film. Snart har jag ont överallt. Trasiga lilla fröken..

 

 


Exposed


Klänning - Miss Sixty - Armband - Sonia Rykiel for H&M, random skit - Hårband - Kappahl


Nummer ett


19.15

Så. Nu väntar jag bara på att min första video-blogg ska granskas. Det tog en massa tid innan jag lyckades konvertera filen till ett fungerande format. Men nästa gång så blir det busenkelt. & snart, snart får världen avgöra hur jag klarade mig.

Det är så jag säger det, du är det finaste jag vet

Sista jobbnatten den har veckan. Äntligen. Skulle nog egentligen behöva en semester & bara sova. Vilken lyx. Men det får vänta ett tag, för nu ska jag försöka jobba ihop lite extrapengar inför allt kul som jag ska ha framöver. Har lyckats jobba nästan 110 timmar på Wasa den här månaden, & nästa månad ska jag försöka göra minst 40. Kan ju erkänna att det har varit rätt tungt med 70 procents fast jobb & alla extratimmar, men i slutändan är det definitivt värt det.

Fick mitt videofy-konto godkänt idag också, så imorgon kanske jag vågar mig på att videoblogga. Efter att ha bloggat i över fem år så kanske det blir kul att prova något nytt. Alva är ledig imorgon också, så jag ska ha lite kvalitetstid med min dotter. Men först ska jag klara av den här sista natten av jobb.

Now again..

Så.. efter att ha jobbat snart 8 timmar så får jag feber. Inte en sån där låg feber som resulterar i att du känner dig växlande kall & växlande het. Nej, sån feber får inte Jessica. Jessica får 40 graders feber & håller på att frysa ihjäl. Lyckat, som alltid.

00.47

Ibland önskar jag att mina tankar stod skrivna i mina ögon. Att jag vore lika lättläst som en av Alvas barnböcker. För jag slåss med mig själv allt oftare & det slutar alltid med en känsla av uppgivenhet & tomhet. Jag har inga problem med att acceptera att Alva blivit en liten trotsfia, eller att hon ställer det ena kravet efter det andra. Det som får mig att vilja kräkas är känslan som följer varje gång jag måste säga ifrån eller bråka med min dotter. Det gör ont i mig varje gång. Självklart vet jag att det inte är fel att säga ifrån & lära henne rätt & fel. Ändå dränker dom jävla känslorna mig.

I'll never be the same if we ever meet again


Klänning - Prime I am - Skärp - Pieces - Halsband - ?


Vårkänslor

Helt fantastiskt vilket underbart väder det har varit idag. Strålande solsken & snön som sakta smälter. Nu börjar det mulna på lite, men jag är lycklig över varje sekund av sol just nu. Snart ska jag ta en promenad upp på dagis & hämta Alva innan vi ska ta bussen ner på Mora. Känner mig lite mer levande idag, kanske främst för att jag dansat runt här hemma i min ensamhet, men solen har nog också påverkat mig. Ikväll ska det jobbas, & det är väl vad jag hinner med under helgen. Det, & att mysa med mina små sötsaker här hemma. Men nu ska jag ut & fånga de sista solstrålarna innan dom försvinner bakom molnen.

'Dilemma'


Jag borde klippa mig & bleka om mitt hår..

Men jag kanske skulle låta bli eftersom jag snart ska vara hårmodell?


You taste just like glitter mixed with rock and roll

Har min favoritsyster här - ja jag har en sån, jag är dålig - & vi sitter & kikar på film. Snart kommer Sockertoppen hem med lättsaltade chips & cola. Imorgon ska jag få äta en riktig lyxfrukost. Något som jag inte ätit på flera år. Mm, jag är redan hungrig.. Men ikväll nöjer jag mig med de två semlor jag redan mumsat i mig - & eventuellt ännu en - & chips framför tvn. Precis vad jag behöver innan helgen & allt jävla jobb. Pfft. Spola förbi?

Klänning - Gina Tricot - Skärp - Pieces - Legings - H&M - Halsduk - Stephen Sprouse for Louis Vuitton - Väska - Miu Miu


Videofy Jess

Nu har jag skickat min ansökan till Videofy.me, så nu ska jag bara vänta..
Sen hoppas jag att jag vågar videoblogga ♥


17.32

Jag har två timmar för mig själv nu. Jag, katten & hunden ligger & halvsover på tre olika ställen. Egentligen så borde jag göra något. Ett försök till en förbättring. Jag borde plocka in allting i garderoben åtminstone.. men istället så ligger jag ihopkurad under täcket i soffan & kikar på Grey's. Dålig plan. Jag kommer med säkerhet att somna här, som alltid. 

Midnatt

Kikade precis på Fröken Holmströms första videoblogg. Måste ju faktiskt erkänna att jag blev lite smått nyfiken på om jag skulle klara av det.. Hon klarade det i alla fall utan problem. Får väl prova på det i min ensamhet imorgon, så får vi se om resultatet är tillräckligt för att visas för allmänheten. Jag tvivlar på det. Mihi.


Not intrested in fakers







BEHÖVER JAG BERÄTTA HUR MYCKET JAG ÄLSKAR GAGA?


Anyhow så åker jag & systrarna Holström till Stockholm & Globen den 8:e maj. Oooh, jag kan knappt förstå det. Men det är sant. Vi kommer att dansa tills vi faller ihop. Vi kommer att skrika tills vi tappar rösten. Awesomeness


A weekend away


För ett tag sedan hängde jag med Isa. Hon var hemma i Mora en kort period, & det kändes som evigheter sedan som vi faktiskt träffades på riktigt, & inte bara råkade springa på varandra på mataffären. Vi satt i timmar & bara analyserade livet. Hur långt vi kommit, & vart vi faktiskt vill nå. Hon är enkel Isa. Hon är enkel & virvlande på samma gång. Hon är som en frisk fläkt mitt i allt som tillhör vardagen. & sen är hon vacker. Inifrån & ut.

Efter några timmar så avslöjade hon vad hon köpt i julklapp till André & Nicolina. Biljetter till 'The last Bounce'! Självklart så tog det inte många minuter innan jag beställt två biljetter. Så.. i slutet av april så åker jag, min Sockertopp, Isa, Nocolina & André till Stockholm. Det kommer att bli oförglömligt, minst!


Tillbaka till vardag

Mitt jobbmarathon tog slut trots att det kändes som att det skulle hålla på för alltid. Jag hade fruktansvärt kul. Alla på jobbet gjorde verkligen att timmarna & dagarana gick fortare än vad dom borde ha gjort. Jag & Rudina bestämde oss för tjejvasan nästa år. & jag & Doris köpte bil & häst mitt i hela skiten. En fantastisk vecka, med otroliga personer. Onsdag, torsdag så sjöng vi. Vi sjöng som idioter. Känn ingen sorg för mig Göteborg & massa andra låtar. Jag hann till & med gå ut på fredagen. Jag & Acke drack nya drinkar, spelade black jack & minglade. En paus mitt i allt jobb.

Nu tänker jag försöka återgå till vardagen. Självklart blev jag sjuk på en gång, men nu. Nu tänker jag försöka andas lite. För nu finns det tid.


Totalkaos

Den har veckan har varit totalt flippad. Jag förvånas inte över någonting längre. Imorgon är det i alla fall sista dagen, & sen återgår allt till att vara som det brukar. Lagom mycket rörelse, & inte lika mycket jobb. Jag längtar nog i alla fall lite. Fast jag kommer sakna att vara runt kockar & servitriser.


RSS 2.0